Τοπικοί πρόεδροι και συμβούλια σε απόγνωση!

0
868

Ένα χρόνο μετά, το όνειρο της αλλαγής, της διαφορετικότητας, της άλλης προσέγγισης, γκρεμίζεται καθημερινά. Άνθρωποι που πίστεψαν στις απίστευτες κοροϊδίες της Νέας Δημοτικής Αρχής και προσωπικά του ιδίου του Νέου Δημάρχου, βρίσκονται μπροστά σε μια πρωτόγνωρη κατάσταση αδιαφορίας, ένδειας και απίστευτου ρεβανσισμού, χωρίς προηγούμενο. Η αποξένωση και ο εξευτελισμός των Τοπικών Κοινωνιών και των νόμιμα εκλεγμένων εκπροσώπων τους δεν βρίσκει προηγούμενο πουθενά στην Ελλάδα!

Και όμως. Ο νέος Δήμαρχος ακόμα «οραματίζεται». Ένας χρόνος και προχωράμε…

 ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΚΑΠΑΝΔΡΙΤΙΟΥ- ΜΙΚΡΟΧΩΡΙΟΥ

Την Παρασκευή 19 Ιουνίου 2020 πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση των μελών του Συμβουλίου της Κοινότητας, με μοναδικό θέμα της ημερήσιας διάταξης:

«Ενημέρωση – συζήτηση σχετικά με την έδρα του Συμβουλίου της Κοινότητας Καπανδριτίου και την εύρυθμη λειτουργία της».

Το Συμβούλιο είχε σκοπό να ενημερωθούν τα μέλη του, οι Αντιδήμαρχοι, οι Δημοτικοί σύμβουλοι και οι πολίτες για την πρωτοφανή αντιθεσμική ενέργεια του Δημοτικού Συμβούλου κ. Μιχάλη Ντάση, να προβεί αυτοβούλως και ερήμην μας, σε αλλαγή κλειδαριάς του παραχωρημένου γραφείου της Κοινότητας Καπανδριτίου. Η Πρόεδρος του Συμβουλίου της Κοινότητας, κα Μαρία Ντάση στην εισήγησή της ανέφερε μεταξύ άλλων:

Ως μέλη του Συμβουλίου της Κοινότητάς μας, καταδικάζουμε και εκφράζουμε την έντονη δυσαρέσκειά μας για τη συστηματική και μεθοδευμένη απαξίωση της Δημοτικής Αρχής στο θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από την ημέρα ανάληψης των καθηκόντων της, έως και σήμερα. Αρχικά, θεωρήσαμε ότι αυτή η άκρως προσβλητική και υποτιμητική συμπεριφορά θα ήταν παροδική, με το δεδομένο ότι εμείς το μόνο που ζητήσαμε εξαρχής ήταν να υπάρχει κλίμα συνεννόησης και συνεργασίας. Αντίθετα, 9 μήνες τώρα, αντιμετωπίζουμε μια πρωτοφανή φθοροποιό κατάσταση, πλήρους απαξίωσης, εκδίκησης, αλαζονείας και ρεβανσισμού, στερώντας μας κάθε δικαίωμα συνεργασίας και αψηφώντας επιδεικτικά τον θεσμικό μας ρόλο. Αποκορύφωμα όλης αυτής της απαξιωτικής συμπεριφοράς της Δημοτικής Αρχής προς το Συμβούλιο του Καπανδριτίου ήταν, όταν την Παρασκευή 12 Ιουνίου προσήλθα στο «υπό ανακατασκευή» εδώ και πολλούς μήνες γραφείο της Κοινότητας, δια πιστώνοντας ότι η πόρτα του παραχωρημένου γραφείου δεν ανοίγει, διότι η κλειδαριά είχε αλλαχθεί. Ζητώντας τις απαραίτητες εξηγήσεις από τον Αντιδήμαρχο Καπανδριτίου κ. Τρομπούκη, με ενημέρωσε ότι η αλλαγή της κλειδαριάς δεν ήταν δική του ενέργεια, διότι εκείνος είχε προβεί στην παραχώρηση του συγκεκριμένου χώρου για την άσκηση των καθηκόντων μας, την 11/2/2020, με το υπ’ αριθμόν Πρωτοκόλλου 2968/20 έγγραφό του. Επίσης, μου ανέφερε ότι ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Μιχάλης Ντάσης τηλεφωνικά παραδέχτηκε ότι η αλλαγή της κλειδαριάς ήταν ενέργεια δική του και ο λόγος της συγκεκριμένης του πράξης ήταν, ότι θεωρεί παράνομο (!) κατά τους ισχυρισμούς του το παραχωρητήριο του Αντιδημάρχου, αψηφώντας ουσιαστικά ότι συντάχθηκε σε εκτέλεση της Απόφασης Δημάρχου με αριθμό 365/2019.

Εύλογα τα ερωτήματά μας:
1. Με ποια αρμοδιότητα και υπό ποία ιδιότητα και δικαιοδοσία προέβη ένας δημοτικός σύμβουλος σε μια τέτοια άκρως αντιδημοκρατική και ενάντια σε κάθε θεσμό ενέργεια;
2. Ποιος είχε το δικαίωμα να αλλάξει κλειδαριές στο γραφείο της Κοινότητας εν αγνοία 2 Αντιδημάρχων και της Προέδρου;
3. Μπορεί ο κάθε δημοτικός σύμβουλος να παίρνει τέτοιες πρωτοβουλίες; Μήπως νομίζει ότι η Κοινότητα είναι ιδιοκτησία του;
4. Ποιος είναι εκείνος που αμφισβητεί την ίδια την απόφαση του Δημάρχου και το παραχωρητήριο έγγραφο του Αντιδημάρχου, του οποίου μάλιστα δεν έχει γίνει ανάκληση;

ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ απερίφραστα την ενέργεια αυτή του Δημοτικού συμβούλου κ.Μιχάλη Ντάση ως ανέντιμη, αντιδημοκρατική, και άκρως προσβλητική για τα μέλη του Συμβουλίου της Κοινότητας Καπανδριτίου.

Τέλος, ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ την εντελώς παράνομη και απρόκλητη συμπεριφορά του κ. Μιχάλη Ντάση διότι απαξιώνει, προσβάλλει και ευτελίζει τον ίδιο το θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και ιδιαίτερα τους κατοίκους του χωριού μας, ενώ ταυτόχρονα υποσκάπτει κάθε πιθανή συνεργασία και συνεννόηση με τη Δημοτική Αρχή για την εξέλιξη του τόπου μας. Παρά τα τόσα δυσάρεστα και παράλογα γεγονότα που βιώνουμε κατά τη θητεία μας, ως μέλη του Συμβουλίου της Κοινότητας Καπανδριτίου, θέλουμε να διαβεβαιώσουμε τους συντοπίτες μας που μας τίμησαν με τη ψήφο τους και μας τοποθέτησαν στη Διοίκηση της Κοινότητας, ότι θα συνεχίσουμε να παλεύουμε και να προσφέρουμε στο τόπο μας, παρά τα όποια εμπόδια βάζουν στο δρόμο μας. Πεποίθηση μας, ήταν και είναι ότι ο θεσμός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι ένα από τα βάθρα της δημοκρατίας και θα προσπαθήσουμε να τον υπηρετήσουμε με τη σοβαρότητα και την υπευθυνότητα που του αρμόζει.

Τα παρόντα μέλη του Συμβουλίου της Κοινότητας Καπανδριτίου,
Η Πρόεδρος Μαρία Ντάση
Ο Αντιπρόεδρος Αλέξανδρος Καρακίτσος
Τα μέλη: Δημήτρης Ζαμπούρας, Θανάσης Μαντάς, Χριστίνα Χρυσούλα.

Παρόντες επίσης ήταν ο Αντιδήμαρχος Καπανδριτίου κ Φώτης Χρυσούλας καθώς και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Δημήτρης Βελτανιώτης και κ Γιώργος Μαντάς.

Απόντες ήταν ο Αντιδήμαρχος Καπανδριτίου κ Χρήστος Τρομπούκης, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ Μιχάλης Ντάσης, καθώς και οι τοπικοί σύμβουλοι κ. Σπύρος Καρακίτσος και Χρήστος Βαλανίδης.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here