Τα αργύρια μιας προδοσίας…

0
868

Με μεγάλη χαρά υποδέχθηκαν τα ενημερωτικά μέσα της περιοχής μας την είδηση της επιχορήγησης ποσού περίπου 9.500.000ε για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δήμου Ωρωπού, προς τρίτους.

Ειδικά τα εντεταλμένα μέσα της Νέας Δημοτικής Αρχής, με πομπώδης τίτλους και γελοίους μπακαλίστικους αριθμητικούς συσχετισμούς, προσπαθούν να προβάλλουν μια εικονική πραγματικότητα στηρίζοντας το αφήγημα των νέων διαχειριστών του Δήμου Ωρωπού που από την πρώτη στιγμή μιλούσαν για κατεστραμμένο Δήμο με αθλία οικονομικά και καταστάσεις αδυναμίας διεκπεραίωσης ακόμα και των πληρωμών των υπαλλήλων!

Στην πορεία βέβαια, επ’ουδενί δεν συνέβη κάτι τέτοιο, εφόσον όλες οι οικονομικές υποχρεώσεις πληρώθηκαν και πληρώνονται κανονικά κατά τον πρώτο σχεδόν έτος της διοικητικής τους θητείας και μάλιστα με διαδικασίες απευθείας αναθέσεων, χωρίς την εύρεση οικονομικότερων προσφορών που προκύπτουν από μειοδοτικούς διαγωνισμούς.

Διαβάσαμε λοιπόν:

«Spiros Ksylos

26 Ιουνίου στις 8:05 μ.μ. · 

Ο ΔΗΜΟΣ ΩΡΩΠΟΥ ΞΑΝΑΓΕΝΝΙΕΤΑΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΓΙΑΣΗΜΑΚΗ!

ΕΠΙΧΟΡΗΓΕΙΤΑΙ ΜΕ 9.570.000 (το μεγαλύτερο ποσό από 84 άλλους δήμους) ΚΑΙ… ΞΕΧΡΕΩΝΕΙ το μεγαλύτερο μέρος του ΧΡΕΟΥΣ που παρέλαβε!!!…»

«… Ο Γιώργος Γιασημάκης,ανοίγει τον δρόμο προς το μέλλον.

Από OroposVoice  26 Ιουνίου 2020 

«…Εννοείτε πως αυτό το ποσό δεν καλύπτει επ ουδενί το χρέος του Δήμου, που είναι πλέον καταμετρημένο και ανέρχεται στα 15.000.000 ευρώ, χωρίς να υπολογιστούν κάποιες εκρεμείς δικαστικές διεκδικήσεις τρίτων.Από την άλλη όμως γίνεται φανερό,πως χάρη στις άμεσες και πιεστικές ενέργειες του Δημάρχου Γιώργου Γιασημάκη, η επόμενη μέρα αρχίζει να αποκτά χρώμα αισιοδοξίας και σιγουριάς και τα όσα έχουν σχεδιαστεί,φαντάζουν πια και πιο εύκολα και πιο ρεαλιστικά…»

Είναι μάλιστα τέτοια η πρεμούρα τους και η σύγχυσή τους, που ο ένας γράφει πως σχεδόν ξεχρεώνει ο Δήμος Ωρωπού με αυτά τα χρήματα και οι άλλοι γράφουν πως έχουν καταγράψει πάνω από 15.000.000ε και ακόμα να έρχονται οφειλές, όπως ισχυρίζονται…

Δεν μπορούν να συνεννοηθούν ακόμα και στα ποιο απλά, δηλαδή να συμφωνήσουν στο μέγεθος της «παραμύθας» που έχουν στήσει από την αρχή της θητείας τους προσπαθώντας να τρομοκρατήσουν τους Δημότες και Πολίτες της περιοχής μας, προκειμένου να δικαιολογήσουν το άτοκο μέλλον της ομάδας τους με την καθημερινές συγκρούσεις και την χαρακτηριστική ανομοιογένεια. Οι καυγάδες, οι απερίγραπτοι καθημερινοί διαξιφισμοί, η απροκάλυπτη αναίδεια και η μονομερείς ενέργειες-πρωτοβουλίες με χαρακτηριστική απέχθεια στο πρόσωπο του επικεφαλής, είναι καθημερινές ειδήσεις στην πολιτική πιάτσα. Ο καθένας κάνει ό,τι γουστάρει, χωρίς να ρωτά κανένα, χωρίς να ερωτάται από κανένα, χωρίς να υπολογίζει το σύνολο των Δημοτών παρά μόνο προσωπικές εξυπηρετήσεις και συμφέροντα. Δεν έχει περάσει ημέρα που να μην μάθουμε νεοτέρα από τις τεταμένες σχέσεις μεταξύ συμβούλων της συμπολίτευσης, απειλές αποχωρήσεων και ένα καινούριο ηγεμονίσκο να αναδεικνύεται, μέσα από την ομάδα των υπερηρώων.

Σε αυτό το κλίμα λοιπόν, καλούνται να διαχειριστούν την «καλή πρόθεση» της κυβέρνησης, που δυστυχώς για αυτούς, είναι μια πεπατημένη των εκάστοτε κυβερνόντων διαχρονικά, προκειμένου να πληρώνονται  χρέη των ΟΤΑ προς τρίτους και Δημοσίους Οργανισμούς, βοηθώντας τις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες που πρόεκυψαν ειδικά κατά την περίοδο της κρίσης. Χαρακτηριστικά να αναφέρουμε πως κατά τον πρώτο χρόνο διαχείρισης της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής, το χρέος προς την ΕΥΔΑΠ, ανήλθε στο ποσό των 7.000.000ε περίπου, που πληρώθηκε με την ίδια ακριβώς διαδικασία.

Η κύρια διάφορα όμως για την Νέα Δημοτική Αρχή είναι πως αυτοί σήμερα αποτελούν τα «αγαπημένα παιδιά των κυβερνώντων» και ειδικά του Υπουργού Μετανάστευσης και άμεσου συνεργάτη του Νέου Δημάρχου στο θέμα των μεταναστών. Στο πρόσωπό του βρήκε έναν άριστο συνεργό στο σχέδιο του ιδίου και της Κυβέρνησής του, να γεμίσει με χιλιάδες μεταναστών το στρατόπεδο της Μαλακάσας, χωρίς ιδιαίτερες αντιδράσεις, με σχέδιο και προγραμματισμό. Ήταν λογικό λοιπόν να έρθει η επιβράβευση των ενεργειών αυτών και μάλιστα με ένα από τα μεγαλύτερα ποσά που θα δοθούν σε Αυτοδιοικιτικό Οργανισμό!

Αναλογιστείτε μοναχά πως υπάρχουν Δήμοι στην χώρα που δεν έχουν καν την διαχείριση των οικονομικών τους, οι λεγόμενοι «κόκκινοι». Δεν έτυχαν της ίδιας μεταχείρισης, παραδόξως, εφόσον δεν έχουν μεταναστευτικές δομές στα όρια τους.

Μπορείτε να ταΐζετε όσο σανό θέλετε, αυτούς που νομίζετε πως ακόμα σας πιστεύουν. Μπορείτε να γεμίζετε το ιντερνέτ φαιδρές αναρτήσεις όπως του «Πολίτικου Γίγαντα» των Βορείων Προαστίων και μοναδικού έκπτωτου στα τοπικά αυτοδιοικιτικά δρώμενα της περιοχής μας. Η χυδαιότητα και ο εξευτελισμός σας θα αναδειχτεί πολύ σύντομα, όταν θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Νέα Δομή στην Μαλακάσα που φέρει αυτόνομα τον τίτλο της παράταξης σας στην είσοδο, με την εγκατάσταση άλλων 2.500 νέων μεταναστών.

Τότε θα δούμε την αισιοδοξία σας, τον προγραμματισμό σας και τα πανηγύρια σας και το νέο αφήγημα που θα προσπαθησετε να στήσετε. Και να είσθε σίγουροι πως θα είμαστε εδώ, να αναδεικνύουμε τις πραγματικές προθέσεις των ενεργειών σας, όσο και αν προσπαθείτε να παραπληροφορείτε και να κοροϊδεύετε τους συνδημότες μας.

Το ραντεβού μας, θα είναι πολύ σύντομο…

 

 

 

,

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here