Και όμως θα μιλάμε!… Όσο και αν σας στεναχωρεί…

0
1702

Θα λέμε αλήθειες όπως πάντα, με στοιχεία που ποτέ σας δεν μπορέσατε να διαψεύσετε. Διότι εμείς μένουμε και θα παραμείνουμε στηρίζοντας τους ικανούς και ανθρώπους που πραγματικά αγαπούν και κοπίασαν για τον τόπο τους. Εν αντιθέσει με κάποιους άλλους που αλλάζουν παρατάξεις με ρυθμούς που αλλάζουν τα εσώρουχά τους, μόνο και μόνο καρπούμενοι το χαρτζιλίκι από τα «αργύρια της κάθε προδοσίας»…

Πάντα τέτοιοι ήσασταν, πάντα τέτοιος θα είσαι. Σε μάθαμε 20 ολόκληρα χρόνια τώρα. Κανείς πλέον δεν σε ακούει, κανένας δεν σε υπολήπτεται, κανένας δεν σε υπολογίζει.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ…

{… Spiros Ksylos  ΔΕΙΤΕ ΠΟΙΟΙ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ… «ΑΡΓΥΡΙΑ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ»!!!}

Θα προκαλέσουμε, για άλλη μια φορά με αλήθειες. Αλήθειες που κάποιοι προσπαθούν να ξεχνούν μόνο και μόνο για να καλύψουν την ανυπαρξία τους και την χαμένη πλέον ενός έτους θητεία τους.Κατάφεραν να προσφέρουν ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΤΙΠΟΤΑ!!!… ένα χρόνο μετά την ανάληψη των καθηκόντων τους. Είναι πρωτοφανής η γενική κατακραυγή που έχει ξεσπάσει από άκρη σε άκρη των ενοτήτων του Δήμου Ωρωπού, με τους Δημότες να σιχτιρίζουν καθημερινά για τις επιλογές τους, βλέποντας την ανικανότητα και την ανυπαρξία της Νέας Δημοτικής Αρχής και του Νέου Δημάρχου. Τους αφήνουμε προς το παρόν να κολυμπούν στα βαθιά νερά της ανυποληψίας, με μια προφητική κουβέντα που είπε ο πρώην Δήμαρχος Ωρωπού, κ.Θωμάς Ρούσσης και σήμερα έχει πραγματικά μεγάλη σημασία:

«Θα μείνω ψύχραιμος στις προκλήσεις και θα τους αφήσω να αυτογελιοποιούνται.

Ο καθένας με τη συνείδησή του… εάν έχει… διότι για αυτούς η λέξη συνείδηση είναι άγνωστη λέξη… 

Καλά ξεμπερδέματα κ. Γιασημάκη … με όλους εκείνους που παραπλανήσατε και εξαπατήσατε…με όλους εκείνους που τους τάξατε και σε λίγο καιρό δεν θα έχετε που να κρυφτείτε…»

Καλό θα είναι να θυμηθούμε κάποια οικονομικά στοιχεία του Σεπτεμβρίου του 2014, αρχής της θητείας του κ.Θωμά Ρούσση και της διοικήσεώς του. Για ότι γράψουμε παρακάτω, ΠΡΟΚΑΛΟΥΜΕ τους κάθε λογής ΠΑΠΑΓΑΛΟΥΣ, να διαψεύσουν και να αντιπαρατεθούν με στοιχεία και αποδείξεις. Όχι με λόγια και ψεύδη, που ουδέποτε μπόρεσαν να αποδείξουν και να υποστηρίξουν. Χορτάσαμε από την «ΠΑΡΑΜΥΘΑ» που προσπαθούν να σκηνοθετήσουν από την αρχή της θητείας τους, στήνοντας καθημερινά λαϊκά δικαστήρια, πολιτικές κρεμάλες, αφορισμούς και εξοστρακισμούς για ανθρώπους που τίμησαν με την παρουσία τους την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Το αφήγημα όμως έλαβε τέλος και όσο δεν έρχονται οι αποδείξεις για τα όσα καταλογίζουν σε ανθρώπους αμαυρώνοντας προσωπικότητες και σπιλώνοντας καθημερινά συνειδήσεις και υπολήψεις, θα κρύβονται βαθύτερα στο λαγούμι που με απίστευτη κακία και εκδικητικότητα, έσκαβαν και συνεχίζουν να σκάβουν καθημερινά…

Οφειλές προς συγκεκριμένους φορείς γενικής Κυβέρνησης ανέρχονταν στο ποσό των 1.063.229,77€ τον Σεπτέμβριο του 2014.Κατά το πρώτο περίπου εξάμηνο, παρελήφθησαν  οφειλές ποσού 3.959.332,71€.

ΠΡΟΣ ΕΥΔΑΠ: η άμεση  υποχρέωση καταβολής από την πρώτη μέρα θητείας υπήρξε το ποσό των  2.623.000,00€. 

Κατά την συνέχεια της προηγούμενης θητείας, ένα μεγάλο ποσό της τάξης των 4.000.000€,δεν πληρώθηκε από τους δημότες μας, αλλά με επίπονες προσπάθειες και ενέργειες πληρώθηκε στην ΕΥΔΑΠ από το Υπουργείο Εσωτερικών, εφόσον εντάχτηκε στα ληξιπρόθεσμα…

Χωρίς τυμπανοκρουσίες, χωρίς πανηγύρια, χωρίς πομπώδης και παραπλανητικούς τίτλους…

Μερικά ακόμα οικονομικά στοιχεία του 2014 που έχουν την σημασία τους, είμαστε υποχρεωμένοι να τα θυμηθούμε.

Το Ταμιακό διαθέσιμο που παρελήφθη το 2014 ήταν :

Τακτικά έσοδα: 1.250.000,00€ 

Ταμείο ΚΕΔΩ: 2,00€

ΝΠΔΔ: χρέη 58.000,00€

1η Βάθμια Σχολική Επιτροπή: χρέη 85.000,00€ συν τα τηλέφωνα…

 2η Βάθμια Σχολική Επιτροπή: χρέη 55.000,00€ συν τα τηλέφωνα…

Θα πρέπει να προσθέσουμε στις παραπάνω οφειλές, ποσά περίπου 6.500.000,00€ που εντάχτηκαν στα ληξιπρόθεσμα του Υπουργείου Εσωτερικών και πληρώθηκαν τα οποία αφορούσαν παλιές οφειλές και δικαστικές αποφάσεις κυρίως του πρώην Δήμου Ωρωπίων και της αμαρτωλής ΔΕΑΔΩ. Τιμολόγια απλήρωτα που έρχονταν καθημερινά και απαιτούνταν χρηματικές αποζημιώσεις με δικαστικές αποφάσεις, όπως αυτές του κτιρίου, του ΚΑΠΗ των Νέων Παλατίων και ποσού  230.000,00€, αν θυμόμαστε καλά.Πολεοδομική μελέτη για τους Λαχανόκηπους Χαλκουτσίου που είχε ανατεθεί από τη δεκαετία του 1990, πληρώθηκε και αυτή.

 Ανακεφαλαιώνοντας, από τα ελάχιστα που θυμόμαστε:

 8 τα εκατομμύρια οφειλές από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή 

6,5 εκατομμύρια ευρώ που πληρώθηκαν για δικαστικές αποφάσεις, για τη ΔΕΑΔΩ και προς τρίτους μέσω του Υπουργείου Εσωτερικών, φτάνουμε στο ποσό των 14.500.000,00€ 

Αυτά παρέλαβε από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή, η διοίκηση του Θωμά Ρούσση, αλλά δεν έκανε καμία συνέντευξη τύπου. Δεν έστησε καμία κρεμάλα, δεν «δίκασε» κανένα προκάτοχο της, δεν προσπάθησε να απαξιώσει κανένα στέλεχος προηγούμενων διοικήσεων. Ο λαός και ο πολιτικός κόσμος της περιοχής μας, έκρινε με την ετυμηγορία των εκλογών κάθε φορά και ήταν αρκετό για όλους.

Όσο και αν προσπαθούσαν οι σημερινοί συνεργάτες και όψιμοι φίλοι του Νέου Δημάρχου Ωρωπού σήμερα, όπως και τότε, δηλαδή στη συνέντευξη τύπου στον πολυχώρο ATLANTIS στις 20 Οκτωβρίου 2019, πίεζαν αφόρητα σαν πρώην συνεργάτες και τον κ.Θωμά Ρούσση, τους οποίους γνωρίζετε πολύ καλά, (οι κ. Ξύλος και ο κ. Γαζβινιάν), να δοθεί μια αντίστοιχη συνέντευξη όταν ανέλαβε τον Σεπτέμβριο του 2014, με σκοπό να συκοφαντηθεί ο τότε απερχόμενος Δήμαρχος, κ.Οικονομάκος.

Και έλεγαν, τότε,  «για να μην ξανασηκώσει κεφάλι ποτέ… Κάνε συνέντευξη Θωμά για να μην ξανασηκώσει ο Οικονομάκος κεφάλι ποτέ), την ίδια τακτική προσπαθούν να εφαρμόσουν και σήμερα.

Είσθε και θα είσθε υπόλογοι των πράξεων σας, όπως όλοι όσοι διαδεχτήκατε. Οι καθημερινές πληροφορίες που καταγράφονται στην κοινωνία του Ωρωπού και είναι απόρροια  των πράξεων σας, δεν σας κολακεύουν καθόλου. Έχετε μαζέψει απίστευτη δυσαρέσκεια και ακόμα μετράτε μόλις ένα χρόνο θητείας. Τα λόγια σας, οι φωτογραφίες σας, η μανία αυτοπροβολής του καθενός σας, υπερβαίνει κατά πολύ τις προσπάθειες να προσφέρετε κάτι ουσιαστικό στον τόπο. Αν δεν υπήρχαν και τα έργα που διαδέχονται την προηγούμενη θητεία των προκατόχων σας, για το μοναδικό που θα μιλάγατε σήμερα έργο σας, θα ήταν «το γεφυράκι της ελπίδας»…

Δεν εμπνέεται, δεν πείθετε, δεν μπορείτε…

Ένας χρόνος θητείας και προχωράμε…

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here