Ακυρώθηκε το πανηγύρι του Προφήτη Ηλία στον Ωρωπό

0
1092

Με απόφασή της, η Νέα Δημοτική Αρχή, ακυρώνει το παραδοσιακό πανηγύρι του Προφήτη Ηλία στον Ωρωπό. Μια απόφαση, όση λογική και εάν εμπεριέχει για κάποιους και ίσως όχι για κάποιους άλλους, που πάρθηκε με χαρακτηριστική καθυστέρηση από τους διοικούντες του Δήμου Ωρωπού και αφού επιβλήθηκε πρώτα από την Ελληνική Κυβέρνηση η ακύρωση όλων των πανηγυριών στην Ελλάδα, για το επόμενο του καλοκαιριού.

Ακόμα μια φορά αποδεικνύεται η ανικανότητα των διοικούντων να εισάγουν μια σοβαρή απόφαση για την προστασία της τοπικής κοινωνίας και σέρνονται πίσω από την ασφάλεια των  αποφάσεων των ανωτέρων τους, θυμίζοντάς μας πως τα αντανακλαστικά τους είναι ανύπαρκτα και δεν δείχνουν να έχουν καμία σχέση με τα προβλήματα και την προστασία των συνδημοτών μας.

Η κυβέρνηση χθες στις 12.15ΜΜ ανακοίνωσε την ακύρωση όλων των πανηγυρικών εκδηλώσεων Πανελλαδικά και έρχεται η Δημοτική Αρχή μετά από τέσσερις ώρες στις 16.00ΜΜ με ένα δακρύβρεχτο Δελτίο Τύπου να ανακοινώσει την απόφαση αυτή και στον Δήμο μας, αναφερόμενη σε απόφαση ευθύνης και μάλιστα προσωπικά του Δημάρχου. Κατά τα άλλα μόλις και πριν από λίγες ώρες μάζευαν τις αιτήσεις για τον καθορισμό των θέσεων των επαγγελματιών που θα συμμετείχαν  «… Ο Δήμος Ωρωπού στα πλαίσια διοργάνωσης της εμποροπανήγυρης 2020, καλεί τους ενδιαφερόμενους να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά από τη Tρίτη 07-07-2020 έως και τη Δευτέρα 13-07-2020, στο Δήμο Ωρωπού (τις εργάσιμες ημέρες και ώρες)…» και μάλιστα για πανηγύρι πενθήμερης διάρκειας για πρώτη φορά στα χρονικά!

«… Η εμποροπανήγυρη του Προφήτη Ηλία έτους 2020, θα είναι πενθήμερης διάρκειας, με ημερομηνία έναρξης από 17 Ιουλίου (Παρασκευή) έως και 21 Ιουλίου 2020 (Τρίτη).

Η τοποθέτηση των εμπορευμάτων από τους μικροπωλητές θα ξεκινήσει στις 16 Ιουλίου 2020 (Πέμπτη) και ώρα 8.00 π.μ…»

Για τα γέλια, πραγματικά!

Η άποψη μας είναι πως το πανηγύρι θα μπορούσε να διοργανωθεί τηρώντας τις επιτρεπόμενες αποστάσεις και επιβάλλοντας τους υγειονομικούς κανόνες που ορίζουν τα πρωτόκολλα. Ο χώρος διεξαγωγής του, επιτρέπει την ασφαλή οργάνωσή του και την αποφυγή συγχρωτισμού των επισκεπτών καθώς η προσωπική ευθύνη είναι το μέγιστο που πρέπει να τηρείται από όλους. Με την απόφαση όμως αυτή της Νέας Δημοτικής Αρχής, ξεκινά ένας κύκλος αναλογούντων ευθυνών, από τους διοικούντες. Θα θέλαμε να δούμε την ίδια ευαισθησία για την λαϊκή αγορά του Σαββάτου που συνωστίζονται χιλιάδες κόσμου χωρίς την τήρηση των βασικών μέτρων, τους απαραίτητους ελέγχους στις παραλίες των χιλιάδων επισκεπτών κατά το Σαββατοκύριακο, καθώς και στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος που συναντάτε το αδιαχώρητο τα σαββατόβραδα.

Φυσικά, μηχανισμός δεν υπάρχει για να γίνουν οι απαραίτητοι έλεγχοι και συστάσεις. Εάν όμως υπήρχε το πραγματικό ενδιαφέρον όπως αναφέρουν στο Δελτίο Τύπου τους«… Η Δημοτική Αρχή Ωρωπού, από την πρώτη μέρα που βρέθηκε στην διοίκηση του Δήμου, έχει αποδείξει πως προτάσσει το συμφέρον και την ασφάλεια των πολιτών και της κοινωνίας, πέρα από προσωπικές ή άλλου είδους προτεραιότητες.

«… Η υγεία των πολιτών και η διασφάλιση της μη εξάπλωσης του καταστροφικού κορονοϊού, είναι πολύ πιο πάνω από τους όποιους συναισθηματικούς ενδοιασμούς…» θα είχαν προχωρήσει από καιρό σε ενημέρωση των εμπλεκομένων φορέων, σε συναντήσεις με τον εμπορικό κόσμο της περιοχής για την τήρηση των μέτρων και κυρίως στην πληροφόρηση των συνδημοτών μας για ενέργειες προστασίας τους.

Από όλα αυτά δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα και σήμερα απλά σέρνονται για άλλη μια φορά πίσω από τις εξελίξεις και μάλιστα με προσβλητικό τρόπο για την νοημοσύνη των πολιτών και την Δημόσια Υγεία…

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here