Τίποτα που να θυμίζει το παρελθόν!

0
979

Το να προσπαθείς να οικειοποιηθείς το έργο του προκατόχου σου για να δικαιολογήσεις την ανυπαρξία σου, ας πούμε πως είναι θεμιτό.

Το να προσπαθείς να ξυλώσεις τον μηχανισμό διοίκησης που απέδωσε δεκάδες έργα στους πολίτες μετά από χρόνια απραξίας στα Δημοτικά δρώμενα, με αποφάσεις κατά την προηγούμενη πενταετία, να το δικαιολογήσεις και αυτό.

Να προσπαθείς να εμφανίζεσαι σε ανούσιες δημόσιες δράσεις κυνηγώντας την δημοσιότητα σαν τους μαϊντανούς μόνο και μόνο για να δηλώνεις την ύπαρξή σου, το έχουμε δει και αυτό.

Να προσπαθείς όμως να «ξηλώσεις» και να «θάψεις» μια δουλειά συμπολιτών σου, όπως αυτή του κ.Ιωάννη Γκικάκη, που κατάφερε να αναδείξει την χαμένη  ιστορικότητα κάποιων σοβαρότατων γεγονότων όπως της «Μάχης του Ωρωπού» που αποδείχθηκε πως υπήρξε ιδιαίτερα σημαίνουσα  στην τελική έκβαση του απελευθερωτικού αγώνα κατά των Τούρκων, είναι πραγματικά ανήκουστο!

Μας δόθηκε μια λαμπρή ευκαιρία να αναδείξουμε ιστορικά την περιοχή μας και να γνωρίσουμε την ιστορία κάποιων ανθρώπων που έζησαν στον τόπο μας και έπεσαν ηρωικά μαχόμενοι για να μπορούμε εμείς σήμερα να απολαμβάνουμε τα αγαθά της ελευθερίας. Η ανάδειξη του ιστορικού αυτού γεγονότος ήταν ο βασικός λόγος που επανεκκίνησαν την Αρχαιολογική Υπηρεσία για την αναστήλωση του Ιερού Ναού της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον Ωρωπό(μετά από πολλά χρόνια), ίσως του παλαιότερου ιστορικά βυζαντινού μνημείου στην περιοχή μας. Ειδικά μετά την επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου κ.κ.Ιερωνύμου, που ανέλαβε προσωπικά να επισπεύσει τις διαδικασίες, μετά από επίσκεψη του στην περιοχή και τα κατάφερε.

Ανοίχτηκε μπροστά μας, μια λαμπρή ευκαιρία να μπούμε και εμείς σαν Δήμος Ωρωπού, στο ενδιαφέρον της επιτροπής για τις εκδηλώσεις των 200 χρόνων από την επανάσταση, εκδηλώσεις που θα γίνουν σε όλη τη χώρα και θα κορυφωθούν το καλοκαίρι του 2021 στην Αθήνα, στις πρωτεύουσες κάθε περιφέρειας, σε εμβληματικούς τόπους της χώρας, αλλά και σε σημαντικές πόλεις του εξωτερικού.

Θα διαφωνήσουμε με τον φίλο μας κ.Τσακάλη Δημήτρη, που ασχολήθηκε πρώτος με την νέα αστοχία της Δημοτικής Αρχής. Δεν αφορά καλέ μας φίλε, επ’ουδενί καμία αντίληψη περί «εθνικισμού» και «προοδευτικότητας» των διοικούντων. Αφορά την πλήρη ανικανότητα αυτών των ανθρώπων που κυνηγούν καθημερινά τις εξελίξεις. Την αδυναμία να καταφέρουν να χαράξουν την δική τους πορεία και να δώσουν το στίγμα τους στην κοινωνία του Ωρωπού. Να ξεπεράσουν την παράλυση που έχει δημιουργηθεί από την ανομοιογένεια των στελεχών τους, που ο καθένας κάνει ότι γουστάρει χωρίς να ρωτά και να ρωτάται. Μια παραλυσία άνευ προηγουμένου που ξεκινά από τον επικεφαλής που λόγο του άβουλου χαρακτήρα του, οδηγεί καθημερινά τον τόπο σε ολική καταστροφή!

Οι εικόνες δείχνουν ξεκάθαρα πως κανένας τους δεν θυμήθηκε την ιστορική επέτειο της «Μάχης του Ωρωπού», που μάλιστα έχει θεσπιστεί επίσημη αργία με απόφαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου, ομόφωνα, ακριβώς για να καθιερωθεί η γιορτή και να γίνει γνωστή σε όλους τουλάχιστον τους δημότες μας. Με μια απίστευτη προχειρότητα, χωρίς καμία προετοιμασία ακόμα και για τον ευπρεπισμό του χώρου, τέλεσαν το τυπικό μνημόσυνο-αγγαρεία, μόνο και μόνο για να «σηκώσουν» φωτογραφίες στο Face book. Πέντε στελέχη και τρεις ιερείς κατάφεραν να παραστούν στην επιμνημόσυνη δέηση, τιμώντας τους ηρωικούς πεσόντες συμπατριώτες μας.

Ο ρεβανσισμός και ο αποκλεισμός που έχει επιβάλλει η Νέα Δημοτική Αρχή, συνεχίζεται σε όλα τα επίπεδα. Πραγματικά πρωτοτυπούν αρνητικά, σε όλες τις εκβάσεις του Δημοτικού και κοινωνικού βίου του τόπου μας. Είναι απρόβλεπτοι σχετικά με το που μπορεί να φτάνουν οι βλοσυροί εγκέφαλοί τους, στο να προσπαθούν να διαγράφουν και να ακυρώνουν καθημερινά, κάθε ενέργεια των προηγούμενων δημοτικών αρχών. Με αυτό τον τρόπο «τιμούν» τις χιλιάδες συμπολιτών μας, που εξαπατημένοι από τις φρούδες υποσχέσεις και το ανελέητο προεκλογικό παζάρι, κατάφεραν να υφαρπάξουν τις ψήφους τους και να πάρουν την εντολή για να «αλλάξουν» νοοτροπίες και πιθανές αστοχίες, παραλείψεις, στερεότυπα.

Με θλίψη σήμερα, οι περισσότεροι, αγανακτισμένοι και προδομένοι από την επιλογή τους, αναπολούν το ανθρώπινο πρόσωπο των προηγούμενων αρχών με την καθημερινή συνεννόηση και την άριστη συνεργασία σε ένα οργανισμό χωρίς προσχώματα και αγκυλώσεις.

Ευθύνες που φέρουν ακέραιες το σύνολο του πολιτικού κόσμου της περιοχής, καθώς και πολίτες που δεν ξέφυγαν ποτέ από τα κανάλια της συναλλαγής και της εξυπηρέτησης του προσωπικού συμφέροντος.

Ο καιρός τελειώνει πολύ σύντομα για όλους, ελπίζοντας να υποστούμε τα λιγότερα δεινά που ακόμα μπορούμε, από τις καταστροφικές και αλόγιστες αποφάσεις των μαθητευόμενων μάγων που διοικούν…  

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here