Αντιδράσεις από τους πολιτιστικούς συλλόγους της περιοχής μας

0
981

Πόλεμος έχει ξεσπάσει μεταξύ των Πολιτιστικών συλλόγων του Δήμου Ωρωπού και των ανθρώπων της Δημοτικής Αρχής. Ο λόγος είναι ότι, ενώ κλήθηκαν αρχικά να παραστούν με αντιπροσωπείες τους και να συμμετάσχουν στην εκδήλωση της Βουλής των Ελλήνων για την παραχώρηση του Ιστορικού Χώρου των Φυλακών στον Δήμο Ωρωπού, ο σκηνοθέτης και υπεύθυνος για την εξέλιξη των εορταστικών εκδηλώσεων και του προγράμματος, τελικά τους απέρριψε.  

Εύλογες λοιπόν οι αντιδράσεις τους εφόσον έμειναν παντελώς «ακάλυπτοι» από τον Δήμαρχο και τα στελέχη του, που δεν μπήκαν καν στο κόπο να διαμαρτυρηθούν και να διαπραγματευτούν για την παρουσία τους. Άλλωστε οι ίδιοι άνθρωποι τους κάλεσαν και τους υποχρέωσαν να ντυθούν με τις παραδοσιακές φορεσιές τους, που όλοι μας φανταζόμαστε την δυσκολία του εγχειρήματος, καλοκαιριάτικα.

Και όμως, ένας υπάλληλος της Βουλής, έκρινε με το «σκηνοθετικό του κριτήριο» πως οι άνθρωποι που εκφράζουν την παράδοση του τόπου μας και αναδεικνύουν την ιστορικότητα του λαού που έζησε αυτά τα γεγονότα, «προσβάλλουν την αισθητική της εκδήλωσης» και κανένας, μα κανένας αιρετός και εκπρόσωπος της Τοπικής μας Κοινωνίας, να μην αντιδράσει!

ΑΞΙΟΙ!…

Ακολουθεί επιστολή της κ.Μαρίας Ράπτη, Διοικητικού Μέλους του Πολιτιστικού Ομίλου των Νέων Παλατιων, καθώς και επιστολή του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Αυλώνα.

«…  Μαρια Ραπτη  21 Ιουλίου στις 8:21 μ.μ.  

Σήμερα γίναμε μάρτυρες μιας πολύ δυσάρεστης κατάστασης και μετά λύπης μου θα ήθελα να αναφέρω τα γεγονότα.

Εχθές το πρωί δεχθήκαμε μια πρόσκληση από το γραφείο του Δήμου μας για να παρευρεθούν 2 άτομα ντυμένα με τις παραδοσιακές φορεσιές των Νέων Παλατίων         ( αντίστοιχα είχαν καλέσει εκπροσώπους από όλες τις περιοχές και τους συλλόγους του Δήμου μας) στο χώρο των παλαιών φυλακών Ωρωπού κατά την επίσκεψη του Πρωθυπουργού και της Προέδρου της Δημοκρατίας.

Αποδεχόμενοι την πρόταση τους βρεθήκαμε στην ώρα μας στο χώρο ακολουθώντας τις οδηγίες των υπευθύνων. Μετά λύπης μας όμως και ενώ στεκόμασταν και περιμέναμε να αρχίσει η εκδήλωση, εκπρόσωποι από το γραφείο δημάρχου μας ζήτησαν να αποχωρήσουμε ή να βγάλουμε τις τοπικές μας φορεσιές και να κάτσουμε με τα ρούχα μας στο χώρο μιας και δεν ταιριάζαμε στο σκηνικό και θα χαλούσαμε την αισθητική της εκδήλωσης. Λυπάμαι γιατί η σημερινή εκδήλωση είναι μια γιορτή για τη Δημοκρατία, ενώ εμείς αντιμετωπιστήκαμε με χείριστο τρόπο. Σε ανάλογες περιπτώσεις και καλέσματα καλό θα ήταν να υπήρχε μεγαλύτερη οργάνωση…»

Σύλλογος Σαρακατσαναίων Αυλώνα(απόσπασμα)

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here