70.000ε ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ για πολιτιστικές εκδηλώσεις! …Το ακούσαμε και αυτό!

0
919

Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο ψηφίστηκε έκτακτη επιχορήγηση ποσού 70.000ε για Πολιτιστικές Εκδηλώσεις, των προσεχών μηνών ΙΟΥΛΙΟΥ-ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ!…

Τα «σαΐνια» της Νέας Δημοτικής Αρχής και του Νέου Δημάρχου, κατορθώνουν για άλλη μια φορά να μας καταπλήξουν! Πριν μόλις λίγες ημέρες καταργούν το «χαρούμενο καλοκαίρι» που έδινε λύσεις και διεξόδους σε δεκάδες οικογένειες εργαζομένων συνδημοτών μας, φυσικά λόγο Κορωναιού. Όταν όλοι οι παιδικοί σταθμοί της χώρας, τα δημοτικά σχολεία, δημόσια και ιδιωτικά, άνοιξαν τις πόρτες τους σε χιλιάδες μαθητές στο πανελλήνιο τον τελευταίο μήνα της σχολικής χρονιάς, αυτοί προτίμησαν να καταργήσουν ένα χρηστικό θεσμό με ιστορία σχεδόν οκτώ χρόνων, μόνο και μόνο για να μην μπουν στο κόπο μιας οργανωμένης προσπάθειας, που απαιτούσε αυστηρή τήρηση πρωτοκόλλων και ειδικευμένων ενεργειών και δράσεων…

Παράλληλα ακυρώνουν την καθιερωμένη εμποροπανήγυρη του Προφήτη-Ηλία, την τελευταία ημέρα της προκήρυξης των ενδιαφερομένων για την κατανομή των θέσεων, προφασιζόμενοι την απόφαση της Κυβέρνησης για την κατάργηση των παραδοσιακών πανηγυριών (μουσικών εκδηλώσεων με χορούς), διοργανώσεις που λογικά, έβαζαν σε άμεσο κίνδυνο τους συμμετέχοντες.

Φυσικά ούτε λόγος ανησυχίας για την Λαϊκή Αγορά που διεξάγεται κάθε Σάββατο στον ίδιο χώρο, με επισκεψημότητα από χιλιάδες κόσμου και όρους υγειονομικούς και ασφαλείας που δεν τηρούνται στο ελάχιστο.

Και έρχονται σήμερα να κάνουν, τι;

Προσκαλούν τους πολίτες και συνδημότες μας να επισκεφτούν την διεξαγωγή μουσικών ή θεατρικών παραστάσεων, διάρκειας μόλις ενός μήνα, αφού ο Ιούλιος τέλειωσε χωρίς καμία εκδήλωση και μάλιστα με κόστος 70.000ε!  

Αξίζει να σημειώσουμε πως για πρώτη φορά στα χρονικά του ενοποιημένου Δήμου Ωρωπού, υλοποιείται αίτημα ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗΣ του ΝΠΔΔ Πολιτισμού για εκδηλώσεις. Ποτέ στο παρελθόν δεν υπήρξε ικανοποίηση τέτοιου αιτήματος για το Νομικό Πρόσωπο, από τα Δημοτικά μας Συμβούλια.

Και όλα αυτά τα χρήματα, φυσικά, προέρχονται από τα «άδεια ταμεία» που παρέλαβαν τον Σεπτέμβριο και κατηγορούσαν δημόσια την προηγούμενη Δημοτική Αρχή για κακοδιαχείριση, στήνοντας κρεμάλες στις πλατείες των χωριών μας. Απίστευτες ρητορείες με ασύλληπτες προκατασκευασμένες «αποδείξεις» και ψέματα, που ακόμα και σήμερα μετά από ένα χρόνο διοίκησης περιμένουμε να αποδείξουν. Οι οχλήσεις της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και των συμβούλων της είναι συνεχείς με ερωτήματα σε κάθε συμβούλιο και τον Νέο Δήμαρχο να μειδιάζει και να αγνοεί ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση του Δ.Σ. για διαχειριστικό-οικονομικό έλεγχο κατά την προηγούμενη πενταετία.

Ακόμα ένας «άριστος» Πρόεδρος Νομικού Προσώπου, ο κ.Ντάσσης Μιχάλης, ακολουθεί την διαδρομή της απαξίωσης και των λαθών που στοιχίζουν ανεπανόρθωτα στα οικονομικά του Δήμου Ωρωπού, με αλόγιστες πράξεις. Στα βήματα του κ.Λούπη Νικολάου και αυτός, ζημιώνει με τις επιλογές του, τον Δημοτικό Προϋπολογισμό και μάλιστα σε ιδιαίτερα «ευαίσθητες εποχές».

Θα επανέλθουμε σε επόμενο κείμενο μας με τις ενέργειες του Προέδρου να ενταχθεί στις ετήσιες προγραμματισμένες εκδηλώσεις που διοργανώνει η Περιφέρεια Αττικής σε όλους τους Δήμους της επικρατείας της, με αποδέκτη και τον Δήμο μας για κάθε χρόνο, καθώς και την επιχορήγηση ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΛΑΒΟΥΝ οι Πολιτιστικοί και Αθλητικοί Σύλλογοι του Δήμου μας, καθώς ο κωδικός έχει ήδη εξαντληθεί…

Επανερχόμαστε…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here