Άλλος ένας «Άριστος» Πρόεδρος, χτυπά!

0
1325

Γράψαμε λοιπόν στο προηγούμενο κείμενο μας πως «ακόμα ένας «άριστος» Πρόεδρος Νομικού Προσώπου, ο κ.Ντάσης Μιχάλης, ακολουθεί την διαδρομή της απαξίωσης και των λαθών που στοιχίζουν ανεπανόρθωτα στα οικονομικά του Δήμου Ωρωπού, με αλόγιστες πράξεις…»

Αυτοί οι ίδιοι άνθρωποι παρουσίαζαν τα οικονομικά του Δήμου που ανέλαβαν σε «αθλία κατάσταση» από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή και σήμερα σπαταλούν με αλόγιστη ευκολία χρήματα για αμφιβόλου ποιότητας εκδηλώσεις και μάλιστα σε εποχές που όλα ελέγχονται εξονυχιστικά λόγο Κορωναιού. 70,000ε θα κοστίσουν οι «Πολιτιστικές Ανησυχίες» του Πρόεδρου, που προέβη μάλιστα και σε μια ανιστόρητη και σοβαρότητα αστοχία. Ενώ όλοι οι Δήμοι της Αττικής με αιτήσεις τους(πάνω από 40), ζήτησαν και συμμετέχουν στο πρόγραμμα της Περιφέρειας Αττικής για το ολοκληρωμένο πολιτιστικό πρόγραμμα κόστους περίπου 1.000.000ε, ο «δικός μας ΠΡΟΕΔΡΟΣ» δεν μπήκε στο κόπο να στείλει ούτε ένα αίτημα!

Οι διάλογοι που διεξήχθησαν στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο, μεταξύ του πρώην Δημάρχου Ωρωπού κ.Θωμά Ρούσση και του Πρόεδρου του ΝΠΔΔ, κ.Ντάση Μιχάλη, υπήρξαν αποκαλυπτικοί. Πολύ σύντομα θα τους παρουσιάσουμε μετά από την απομαγνητοφώνηση των πρακτικών, όπου θα φανεί η έκδηλη  έκπληξη του Προέδρου στο άκουσμα της είδησης για την πραγματοποίηση πολιτιστικών εκδηλώσεων από την Περιφέρεια Αττικής και την ομολογία του πως δεν γνώριζε το γεγονός!..

Ακολουθεί η ανάρτηση του Περιφερειάρχη Αττικής:

«…Giorgos Patoulis 22 Ιουλίου στις 8:16 π.μ. 

Καλημέρα σε όλους!

Ξεκίνησαν οι Πολιτιστικές Εκδηλώσεις της #Περιφέρεια_Αττικής για το Καλοκαίρι 2020.

Υλοποιούμε ένα πρόγραμμα καλοκαιρινών πολιτιστικών εκδηλώσεων προϋπολογισμού 1 εκατ. ευρώ.

Συμμετέχουν πάνω από 40 δήμοι και 400 καλλιτέχνες και εργαζόμενοι στο χώρο του Πολιτισμού. Οι παραστάσεις θα είναι δωρεάν και θα μπορούν να τις παρακολουθήσουν πάνω από 80.000 θεατές!

Στηρίζουμε τους καλλιτέχνες και εργαζόμενους στο χώρο του πολιτισμού!

Ο κάθε Δήμος αναλαμβάνει να τηρηθούν όλοι οι κανόνες και τα μέτρα που έχουν καθοριστεί από το Υπουργείο Υγείας, το Υπουργείο Πολιτισμού και τον ΕΟΔΥ προκειμένου να αποφευχθεί κάθε πιθανότητα διασποράς και εξάπλωσης του νέου #Covid19.

Παραμένουμε ασφαλείς για τους πολίτες μας! https://bit.ly/2E8Fif9 …»

Δίνοντας τώρα, ο Νέος Δήμαρχος, 70.000ε για Πολιτιστικές εκδηλώσεις στο ΝΠΔΔ Πολιτισμού, εξαντλεί και εξαιρεί  από τον ειδικευμένο κωδικό του προϋπολογισμού του Δήμου Ωρωπού την δυνατότητα να χρηματοδοτήσει τους συλλόγους της περιοχής μας.

Βάσει της νομοθεσίας το 1,5% των τακτικών εσόδων  της κάθε χρονιάς δύναται να διατεθεί σε Πολιτιστικές και Αθλητικές δράσεις συλλόγων και επιχορηγήσεις.  Με την έκτακτη επιχορήγηση των 70.000ε στο ΝΠΔΔ, που αντλούνται από τον ίδιο κωδικό, υπολογίζουμε πως ελάχιστα, σχεδόν μηδαμινά χρήματα θα περισσέψουν για την επιχορήγηση σωματείων και συλλόγων.

Έτσι για άλλη μια χρόνια, η Δημοτική Αρχή αρνείται να επιχορηγήσει  κάθε πολιτιστική και αθλητική δραστηριότητα στον Δήμο μας.

Το ίδιο έπραξαν και κατά την τρέχουσα χρονιά, όταν με την δικαιολογία της «ταμειακής ανεπάρκειας», στέρησαν χρηματοδοτήσεις συλλόγων και αθλητικών σωματείων που αποφασίστηκαν με αποφάσεις του Δ.Σ κατά την προηγούμενη χρονιά, από την απελθούσα Δημοτική Αρχή.

Είναι ξεκάθαρο πλέον πως ο μοναδικός λόγος αφορά την πολιτική τους βούληση να μην στηρίζουν τις τοπικές κοινωνίες και τις δράσεις τους. Προτιμούν να διαχειρίζονται τα χρήματα των συνδημοτών μας μέσω του Νομικού Προσώπου και του Προέδρου του, αψηφώντας τις τοπικές κυψέλες πολιτισμού και αθλητισμού, με τις δεκάδες των μελών-εθελοντών τους αλλά και τις αθλητικές ακαδημίες με εκατοντάδες νεαρούς αθλητές.

Οι αποφάσεις είναι δικές τους και οι ίδιοι αναλαμβάνουν τις ευθύνες των πράξεων τους. Ομολογούμε όμως αιφνιδιασμένοι καθώς για πρώτη φορά στα χρονικά του Δήμου Ωρωπού λαμβάνονται τέτοιες αποφάσεις εξαιρώντας και στην ουσία καταργώντας κάθε τοπική και αθλητική δραστηριότητα, που στηρίζουν αποκλειστικά οι μικρές κοινωνίες των Ενοτήτων μας. Οι τεράστιες προσωπικές προσπάθειες ανθρώπων που πάλεψαν εθελοντικά κατά το παρελθόν να διατηρήσουν την παράδοση του τόπου μέσω των Πολιτιστικών συλλόγων τους, ή ,να απασχολούν την νεολαία σε οργανωμένες αθλητικές δράσεις με ολοκληρωμένες δομές, πετιούνται στον κάλαθο των αχρήστων.

 Για άλλη μια φορά πρωτοτυπούν δυσάρεστα, με στόχο την κοινωνία και τους συνδημότες μας…

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here