Ο… Τοπικός Μωυσής!

0
768

Για πανελλήνια αναγνώριση κάνουν λόγο οι γνωστοί-άγνωστοι αυλοκόλακες της Νέας Δημοτικής Αρχής. Γράφουν για πρωτοφανείς διαδικασίες κινητοποίησης, άμεσων συνεργασιών με την Περιφέρεια Αττικής και ταχύτητας των διαδικασιών που προξένησαν τον θαυμασμό στο πανελλήνιο! Εντάξει παιδιά, η αλήθεια είναι πως μετά τις πρώτες δυο ημέρες που παρακολουθούσατε ανήμποροι να κατανοήσετε το μέγεθος της καταστροφής και τις αρχικές εντολές σε δυο-τρεις γνωστούς και φίλους παραταξιακούς συνεργάτες σας, που από την αρχή της θητείας σας αναλαμβάνουν με την «αγαπημένη αμαρτωλή διαδικασία» της απευθείας ανάθεσης να δείξουν πως υπήρξαν αντανακλαστικά, η συνδρομή της Περιφέρειας Αττικής υπήρξε καθοριστική.

Κακά τα ψέματα και ευτυχώς που ο Περιφερειάρχης κ.Παττούλης Γιώργος, αντελήφθη και επιστράτευσε τον μηχανισμό με δεκάδες μηχανήματα έργου, έχοντας τα σημερινά, άριστα αποτελέσματα. Ήταν μια αναγνώριση στις χιλιάδες των πολιτών που βρεθήκαν εν μέσω της κορύφωσης των καλοκαιρινών διακοπών τους, αλλά και των δεκάδων επαγγελματιών που περίμεναν τις λίγες ημέρες του Αυγούστου να βγάλουν τα ελάχιστα «σπασμένα» της κατεστραμμένης οικονομικής χρονιάς τους και όχι στο πρόσωπο του Νέου Δημάρχου, που προσπαθείτε να θεοποιήσετε.

Είναι η ελάχιστη συμμετοχή της Περιφέρειας Αττικής στον τόπο μας όπου διαχρονικά, τουλάχιστον σε θεομηνίες και καταστροφές βρίσκεται στο πλευρό των συνδημοτών μας(δυο φορές κατά την προηγούμενη δημοτική θητεία,  μετά τις καταστροφικές φωτιές του Καλάμου-Καπανδριτίου), με απίστευτα γρήγορες διαδικασίες, ενέργησαν άμεσα και αποτελεσματικά για την αποκατάσταση των κατεστραμμένων δομών, ενόψει των πιθανών πλημμυρών του χειμώνα.Στην προσπάθεια ανάδειξης ενός «Νέου Μωυσή» και σίγουρα μικρότερου βεληνεκούς από αυτό του πρωθυπουργού μας που φέρει αυτούσια τον τίτλο, προσπαθούν να παρουσιάσουν μια κατάσταση που απέχει πολύ από την πραγματικότητα. Ενοχλημένοι από την ανάδειξη των γεγονότων με την πρωτοβουλία και την «ατυχή συμμετοχή» των μεταναστών στους καθαρισμούς των παραλιών, που πραγματικά μας έκανε ΡΕΖΙΛΙ, στο πανελλήνιο και ακόμα περιμένουμε εξηγήσεις που ποτέ δεν θα έρθουν, συνεχίζουν με την προσφιλή τακτική των απειλών και των ανούσιων επιθέσεων. Για ρεζιλίκια που…« που ξέρουμε και αυτά που έρχονται. Γιατί γνωρίζουν πως είναι πολλά, πρωτοφανή και μη αναμενόμενα. Ρεζιλίκια που αποδεικνύουν πως είναι πραγματικά μοναδικοί στο είδος και πως θα τους θυμόμαστε για χρόνια, με τα μελανότερα χρώματα. Υπομονή συνιστούμε, μιας και το ποτήρι με τα ρεζιλίκια τους μόλις που άρχισε να γεμίζει. Που να δείτε το μετά!!!!!…»

Κούρασε αυτή η καραμέλα τον κόσμο και πλέον δεν πείθετε κανένα! Σταματήστε να στήνετε πολιτικές κρεμάλες στις πλατείες των χωριών και να διαδίδετε ασύστολα ψέματα διαιρώντας τις τοπικές κοινωνίες. Το αφήγημα αυτό ξεθώριασε και κανένας, μα κανένας δεν το πιστεύει μετά από ένα χρόνο. Τα «ρεζιλίκια» σας είναι καθημερινά με τις ανύπαρκτες ισορροπίες που προσπαθεί να κρατήσει ο επικεφαλής σας και τα στελέχη σας που δεν τον υπολογίζουν στο παραμικρό, πράττοντας ο καθένας ότι γουστάρει, όπως γουστάρει και όποτε γουστάρει. Η εικόνα σας στην κοινωνία του Δήμου Ωρωπού είναι θολή και σαθρή. Χωρίς κανένα προσανατολισμό, χωρίς όραμα, χωρίς να μπορείτε να εκπληρώσετε τις προσδοκίες που δημιουργήσατε με τις «παπάτζες» που πουλήσατε στον κόσμο.

Ίσως είναι μια ευκαιρία, σήμερα που οι σχέσεις είναι άριστες με την Περιφέρεια Αττικής, όπως περιγράφετε, να εξασφαλίσετε κανένα έργο υποδομής για τον τόπο μας που τόσο έχει ανάγκη. Εκατομμύρια ευρώ μοιράζονται σε Δήμους της Ανατολικής Αττικής, άγνωστο με πια προτεραιότητα και προϋποθέσεις. Καλό θα ήταν να «μπούμε» και εμείς στον χάρτη της δημιουργίας και της ανάπτυξης και όχι να διεκδικούμε χρήματα για θεομηνίες, καταστροφές και αποκαταστάσεις…

Τα ΡΕΖΙΛΙΑ είναι ομολογουμένως σκληρός χαρακτηρισμός, που έχετε όμως κερδίσει με την αξία σας. Είναι και το σημερινό σας αποτύπωμα στην κοινωνία και τον πολιτικό κόσμο της περιοχής που έχετε καταφέρει να έχετε μαζικά, απέναντι. Σε όλους αυτούς που καταφέρατε να συσπειρώσετε γύρω σας με ασύλληπτα ψέματα και υποσχέσεις προεκλογικά και σήμερα ντρέπονται για τις επιλογές τους.

Η απραξία ενός έτους, είναι πρωτοφανής και μνημειώδης!..

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here