Ευρώπη Κοσμίδη: «Σας το είπα θα υπάρξει συνεργασία και έτσι έγινε!»

0
647

Η περιφερειακή σύμβουλος Αττικής Ευρώπη Κοσμίδη από τις πρώτες ώρες μετά την εμφάνιση της ρύπανσης στην παραθαλάσσια περιοχή του Ωρωπού που προκάλεσε όπως είναι λογικό ταραχή στους δημότες καθησύχασε την τοπική κοινωνία. Δήλωσε πως θα συνδράμει τα μέγιστα ώστε να χρησιμοποιηθούν όλα τα εργαλεία που διαθέτει η Περιφερειακή Διοίκηση ώστε το πρόβλημα αυτό να λυθεί όσο το δυνατόν αμεσότερα. Υποσχέθηκε πως θα υπάρξει συνεργασία δημοτικού και περιφερειακού επιπέδου σε σύντομο χρόνο ώστε οι ακτές της περιοχής μας να καθαρίσουν.

Πράγματι, η κινήσεις ήταν άμεσες και κλιμάκιο της περιφέρειας Αττικής πραγματοποίησε αυτοψία ώστε να εκτιμήσει την κατάσταση και άμεσα να προσφερθούν οι καταλληλότερες λύσεις για την αντιμετώπιση του φαινομένου που έμοιαζε να προκαλεί σημαντικά προβλήματα στην περιοχή. Από την πρώτη στιγμή βρέθηκαν στις ακτές του Δήμου Ωρωπού 8 συνεργεία της Περιφέρειας Αττικής δίνοντας σκληρή μάχη για τον ταχύ καθαρισμό.

Τις επόμενες ημέρες και με εντολή του Περιφερειάρχη έφτασαν στον Ωρωπό άλλα 15 μηχανήματα τα οποία ρίχτηκαν στην μάχη για τον όσο το δυνατόν ταχύτερο καθαρισμό των ακτών. Όπως και όλοι μας διαπιστώσαμε και με την συνδρομή πολλών πολιτών και επιχειρηματιών της περιοχής, η κατάσταση βελτιώθηκε αισθητά. Η εικόνα του Δήμου αποκαταστάθηκε και πάλι κάτι που μείωσε την ζημιά που θα είχε ο τουριστικός τομέας του Ωρωπού.

Ήταν αναμφισβήτητα ευτύχημα η ταχεία δράση της Περιφέρειας στο δύσκολο έργο του καθαρισμού. Αυτή η δράση οφείλεται στα γρήγορα αντανακλαστικά και την δράση της εντεταλμένης Τεχνικών Έργων, Ευρώπης Κοσμίδη που για μια ακόμη φορά απέδειξε την αφοσίωση της στον Δήμο μας καθώς η διαμεσολάβηση της ευνόησε την άμεση λήψη αποφάσεων, καθοριστικών για την επιτυχή και ταχεία ολοκλήρωση της αποκατάστασης της ζημιάς που έφερε ολόκληρη την κοινωνία του Ωρωπού μπροστά στην ανησυχία για το αύριο. 

Η Ευρώπη Κοσμίδη δεσμεύτηκε πως η Περιφέρεια Αττικής θα δώσει πρωτεύουσα σημασία στην πρόληψη τέτοιων φαινομένων σαν αυτά που έπληξαν την Εύβοια. Τα αντιπλημμυρικά έργα που έχουν ξεκινήσει είναι πολλά σε αρκετές περιοχές της περιφέρειας. Παράλληλα, πραγματοποιείται μια πληθώρα καθαρισμών φρεατίων υδροσυλλογής όμβριων, συντηρήσεις και επισκευές αλλά και επέκταση των δικτύων αυτών ώστε τέτοια φαινόμενα να μην πλήξουν τις περιοχές της Αττικής. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here