Με ψυχραιμότερη… ματιά!

0
1072

Η αλήθεια είναι πως δεν μας ξένισε καθόλου η αντικατάσταση του κ.Νώντα Δημητρίου από την θέση του Αντ/ρχου. Από αυτό εδώ το μέσο, έχουμε γράψει δεκάδες φορές για τον ακραίο, απόλυτο και τις περισσότερες φορές ακραιφνή και μονοδιάστατο χαρακτήρα του, στοιχεία που δεν ανταποκρίνονται στις δικές μας πεποιθήσεις, θέσεις και προσδοκίες. Υπήρξαμε πολύ σκληροί κριτές του ειδικά για θέματα που κυμαίνονταν σε πολύ λεπτές δημοκρατικές ισορροπίες (θέμα υποδοχής προσφύγων στον Δήμο Ωρωπού) αλλά και σε συμπεριφορές  που μείωναν το κοινό περί δικαίου αίσθημα όπως αυτές προς τους εργαζόμενους στην Κοινότητα του Αυλώνα, πρόσφατα. Θεωρούμε πως σίγουρα έχει μια διαφορετική προσέγγιση όσων αφορά την επίτευξη κάποιων στόχων, κοινών εν προκειμένω από την θέση του Αντ/ρχου που βρέθηκε να υπηρετεί για ένα χρόνο με το μέσο πολίτη, αλλά  ο τρόπος του, το πάθος και η παρορμητικότητά του, προβλημάτισε πολλούς.

Προφανώς, αυτοί ήταν και οι λόγοι της απομάκρυνσης του από την ομάδα διοίκησης, όπως μαθαίνουμε από τον προσωπικό του κομισάριο, τουλάχιστον μέχρι χθες που είχε αναλάβει να τηρεί τις εύθραυστες ισορροπίες, ατυχώς!

Ευθείες οι βολές λοιπόν για κάποιους «συνοδοιπόρους» θα πούμε εμείς, χαρακτηρισμό που ξέχασε να αναφέρει ο «μετρ της παραποίησης», περιγράφοντας:… «κρυφοχαίρονται και όλοι όσοι «φίλοι» και «συναγωνιστές» (σε εκκρεμότητα το θέμα), συνέβαλαν -κατά δύναμη- στο αποτέλεσμα αυτό. Το σίγουρο είναι ότι τελικά, δεν τους ενδιέφερε η «ανατολή» του τόπου αυτού, αλλά η παραμονή του σε μια «δύση» που ευδοκιμούν οι «σκιές», η μικροπολιτική και τα προσωπικά συμφέροντα!..»

Αυτή είναι μια δική τους υπόθεση, που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν πολύ σύντομα, καθώς οποιοδήποτε μήνυμα και αν προσπάθησε να στείλει ο Νέος Δήμαρχος, έπεσε στο κενό καθώς κρίνεται «ελλιπές» κατά την άποψή μας. Το σοβαρότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει σήμερα, προέρχεται από την κλειστή του ομάδα που «αλωνίζει» και χαίρεται μιας αξιοπερίεργης ασυλίας. Η πηγή των προβλημάτων του εστιάζεται εκεί και το γνωρίζει, αλλά δεν τολμά να αλλάξει το παραμικρό. Ακόμα και αυτές τις άπλες καθημερινές συμπεριφορές που κοστίζουν τρομερά στην συναναστροφή με τους πολίτες, δεν μπορεί να επιβάλλει!..

Είναι περιττό να γράψουμε για την ακεραιότητα του χαρακτήρα του Νώντα. Με τις όποιες «ιδιαιτερότητες» της συμπεριφοράς του και τον ακατέργαστο, ωμό τρόπο προσέγγισης των ζητημάτων, δεν μπορούμε να του προσάψουμε το παραμικρό για την αγνότητα των προθέσεών του. Υπήρξε και παραμένει ένα «πολυεργαλείο» για τον τόπο του και τα όποια λάθη κάνει(που είναι πολλά κατά την άποψή μας) συμβαίνουν από την απεριόριστη αγάπη για το χωριό που μεγάλωσε και αγαπά με πάθος.

Ψάχνοντας τα Βίντεο της προηγούμενης πενταετίας, διαπιστώσαμε εύκολα  πως οι λόγοι μη σύγκλησης με τον Δήμαρχο (και την κλειστή του ομάδα), υπάρχουν σε επίπεδο αξιών, αρχής και διαφάνειας. Για ζητήματα που έδωσε μάχες κατά την προηγούμενη πενταετία, πριν ή και μετά την ανακοίνωση της συνυποψιφιότητας με τον σημερινό Δήμαρχο, ξεχαστήκαν, καταπατήθηκαν, ακυρωθήκαν, πουλήθηκαν με την πρώτη ευκαιρία. Μόλις σε μια χρονιά, η ομάδα διοίκησης κατάφερε να εξευτελίσει το προεκλογικό της αφήγημα και να εφαρμόσει διοικητικές αποφάσεις που καταριόνταν και σιχτίριζε, για πέντε ολόκληρα χρόνια, από τα εδρανα της αντιπολιτευσης.

Οσες ευκαιριες και αν έδωσε ο Νώντας (που υπήρξαν πολλές), δεν κατάφερε να αλλάξει την ρηχού περιεχομένου σκέψη του Νέου Δημάρχου, που με την τακτική του «άρπα-κόλα», λειτουργεί καθημερινά. Και σε αυτές τις μεθοδεύσεις βρέθηκε απέναντι. Δεν ταίριαξαν στην λογική, στο επωμιζόμενο πολιτικό βάρος, στην ορθή και καθαρή σκέψη που τον χαρακτηρίζουν. Αποκορύφωμα υπήρξε η απευθείας ανάθεση των 3.300.000ε που ψηφίστηκε πρόσφατα από την οικονομική επιτροπή του Δήμου Ωρωπού και κυρίως ο τρόπος που «κατασκευάστηκε» η έκτακτη ανάγκη που άνοιξε τον δρόμο αυτό.

Θα έχουν αξία κάποια βίντεο που θα προβάλλουμε τις επόμενες ημέρες, όπου προφητικά επισημαίνει κάποιες αλήθειες για τους σημερινούς διαχειριστές του Δήμου Ωρωπού. Το μόνο σίγουρο είναι πως ο Νώντας δεν θα χαθεί. Είναι προσωπικότητα που αποτελεί πολιτικό κεφάλαιο για τον τόπο μας και ειδικά για τους Αυλωνίτες. Η αδρανοποίηση και η προσπάθεια ευνουχισμού του, θα κοστίσει τρομερά στον Νέο Δήμαρχο και την Δημοτική Αρχή. Ο Αυλώνας συνεχίζει  στο περιθώριο και δυστυχώς το μέλλον παραμένει αβέβαιο για την πιο αδικημένη ενότητα του Δήμου Ωρωπού…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here