Καταγγελία για μεθοδεύσεις από τον Δήμο Ωρωπού

0
552

Μετά τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ωρωπού, κ.Παναγόπουλου Γιώργου, λάβαμε ακόμα μια επιστολή διαμαρτυρίας από τον Αντ/προεδρο της Νέας Ομοσπονδίας Συλλόγων Ωρωπού, κ.Παπαγεωργίου Γιώργο.

Τα συμπεράσματα είναι πως ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, κ.Ηλιάσκος Βαγγέλης και αρμόδιος αντ/ρχος για πολεοδομικά ζητήματα που αφορούν τον Δήμο Ωρωπού, δεν δείχνει καμία διάθεση να ενημερώσει τους πλέον ενδιαφερομένους ανθρώπους και στελέχη των ομοσπονδιών των συλλόγων, που εκπροσωπούν χιλιάδες οικιστών και κατοίκων στην περιοχή μας.

Αν όχι ύποπτο, θα το χαρακτηρίζαμε τουλάχιστον παράξενο. Θεωρούμε πως είναι υποχρεωμένος να καλέσει προς ενημέρωση μια αντιπροσωπεία των ανθρώπων αυτών, προκειμένου να ενημερωθούν και να ενημερώσουν τους ενδιαφερόμενους, πάντα με τα προβλεπόμενα μέτρα για τον covid-19, εφόσον ακούστηκε πως αυτός υπήρξε ο λόγος που δεν κληθήκαν.

Λόγος γίνεται επίσης για διάφορες τροποποιήσεις και μεθοδεύσεις, που έχουν θορυβήσει πολλούς ιδιοκτήτες κατοικιών και αγροτεμαχίων στην περιοχή. Όπως και να έχει θα πρέπει να υπάρξει πλήρης ενημέρωση καθώς οι ημερομηνίες είναι πιεστικές από τους εκπροσώπους των παρατάξεων που απαρτίζουν την επιτροπή και κυρίως από τον ίδιο τον Πρόεδρο…

ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ Β1 ΦΑΣΗ ΤΟΥ Γ.Π.Σ. ΚΟΙΛΑΔΟΣ ΩΡΩΠΟΥ

 Γνωστοποιούμε στους Προέδρους, Μέλη των Δ.Σ. των Συλλόγων-Μελών μας αλλά και όλους τους συμπολίτες μας -, ότι η Δημοτική Αρχή και η καθ’ ύλην αρμόδια υπηρεσία του Δήμου-, έχει προγραμματίσει, σήμερα Τρίτη 6/10/20, συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής , χωρίς να υπάρξει καμία απολύτως ενημέρωση ή/και πρόσκληση για τον σχεδιασμό και την γνωμοδότηση, της Β1 φάσης του Γ.Π.Σ. (Γενικού Πολεοδομικού Σχεδιασμού), Κοιλάδας Ωρωπού.

Η Νέα Ομοσπονδία Συλλόγων Ωρωπού, καταγγέλλει αυτές τις μεθοδεύσεις του Δήμου Ωρωπού, γιατί αποκλείουν το δημοκρατικό δικαίωμα συμμετοχικής διαδικασίας, έκφρασης άποψης και κατάθεσης προτάσεων των συμπολιτών μας, από τους νόμιμα θεσμοθετημένους πρωτοβάθμιους & δευτεροβάθμιους Συλλογικούς φορείς, που τους εκπροσωπούν.

Επειδή τα πολύ σοβαρά αυτά θέματα άπτονται περιβαλλοντικών επιπτώσεων, ποιότητας ζωής και σχεδιασμού –όχι μόνον του «σήμερα», αλλά και του «αύριο»-, δεν μπορεί οι συνεδριάσεις να γίνονται με “κλειστές πόρτες”, γιατί αφορούν όλους μας.

Η εκάστοτε Δημοτική Αρχή, εκλέγεται για να υπηρετεί και να προασπίζει τα συμφέροντα των πολιτών και οφείλει να ενημερώνει, να καλεί και να συζητά εμπρόθεσμα και δημοκρατικά με τους ανάλογους φορείς.

Για το Δ.Σ.

Γ. Παπαγεωργίου

Α΄ Αντιπρόεδρος

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here