Απίστευτη αναλγησία!..

0
1035

Ένας χρόνος δεν έφτασε στους αρίστους της Νέας Δημοτικής Αρχής, να πράξουν τα δέοντα διεκπεραιώνοντας απλές ενέργειες για το σοβαρότατο ζήτημα της ύδρευσης των κατοίκων των Αφιδνών. Ένα έτοιμο, ώριμο έργο, με χρηματοδότηση, δημοπρατημένο, κωλύει για αγνώστους μέχρι στιγμής λόγους. Εξηγήσεις καλούνται να δώσουν τόσο ο Νέος Δήμαρχος  όσο και οι σύμβουλοι της διοίκησης, που εκλέγονται στις Αφίδνες. Στην παρακάτω ανάρτηση των συμβούλων της ομάδας «Πρώτα ο Δημότης» εξηγούνται με κάθε λεπτομέρεια η εξέλιξη της μελέτης:

Γιωργος Πουλος, Καυκοπουλος Σπυρος, Γιώργος Μπέλος, Μονιακης Γιαννης, Κουτσουκος Δημητρης, Βλαχος Δημητρης 

Μια από τις βασικές δεσμεύσεις του προγράμματος της παράταξης “Πρώτα ο Δημότης ” με επικεφαλής τον Θωμά Ρουσση το 2014 ήταν η αντικατάσταση του απαρχαιωμένου εσωτερικου δικτύου ύδρευσης Αφιδνών!

Για το συγκεκριμένο έργο οι συζητήσεις ξεκίνησαν πριν πολλές δεκαετίες αλλά δεν ευοδοθηκαν ποτέ ώστε να πραγματοποιηθεί!

Κάνοντας τα λόγια πράξη, τάχιστα η τότε δημοτική αρχή, με δήμαρχο τον Θ. Ρουσση σε συνεργασία με τους δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους της Δ. Ενότητας Αφιδνών, εντάσσει το έργο στο πρόγραμμα Φιλόδημος και καταφέρνει να εξασφαλίσει χρηματοδότηση 850.000 EURO και επιπλέον άλλες 179.000 EYRO από ίδιους πόρους για την υλοποίηση του!

Αισθανόμαστε υπερήφανοι που κατορθώνουμε να δεσμεύσουμε οικονομικούς πόρους για ένα τόσο σημαντικό έργο που παρόμοιό του, δεν έχει ξαναγίνει στον τόπο μας!

Το έργο δημοπρατείται τον Αύγουστο του 2019 και αφήνεται χρυσή κληρονομιά  στην επόμενη δημοτική αρχή με επικεφαλής τον κ. Γιασημάκη, που ανέλαβε καθήκοντα την 1/9/2019!

Και εδώ αρχίζουν τα παράδοξα και περίεργα!

Αντί να προβούν στις κατάλληλες ενέργειες για την πραγμάτωση του έργου,

βάζει σκοπέλους και εμπόδια!

Καθυστερούν την έναρξη του έργου με ολιγωρία, αδράνεια, παραλήψεις, καθώς π.χ δεν αποστέλλεται αίτημα στην Αρχαιολογική Υπηρεσία για την παρουσία αρχαιολόγου προκειμένου να ξεκινήσει η εκσκαφή!

Τελικά το αίτημα γίνεται ένα χρόνο μετά! (19 Αυγούστου 2020)!!!!

Εδώ και ένα χρόνο επικαλούνται καταιγίδες, χιόνια, παγετό και άλλα καιρικά φαινόμενα να δικαιολογήσουν την αδικαιολόγητη χρονοτριβή!

Περιμένουμε λοιπόν τώρα που δεν υφίσταται αυτές οι τραγελαφικές δικαιολογίες

τις άμεσες ενέργειες σας για την πραγμάτωση ενός τόσου σημαντικού έργου για την δημόσια υγεία!

Αφήστε εντέλει τις μικροπολιτικές σας συνήθειες δήμαρχε Ωρωπού κ. Γιασημάκη, πρώην Αντιδήμαρχε και νυν εντεταλμένε σύμβουλε Αφιδνών κ. Δήμα και πρόεδρε Δ.Ε Αφιδνών κ. Θεοδωρακόπουλε και ενεργήσετε άμεσα για το καλό του τόπου!

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here