ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΩΡΩΠΟΥ

0
1093

Το ότι η Επιτροπή Αδέσποτων του Δήμου Ωρωπού είναι αφημένη στο έλεός της χωρίς καμία μέριμνα από την Δημοτική Αρχή, δεν είναι κάτι που πληροφορούμαστε για πρώτη φορά. Την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί τον τελευταίο χρόνο, μετά την ανάληψη των καθηκόντων της από την Νέα Δημοτική Αρχή, έχει επισημάνει η ΝΕΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΩΡΩΠΟΥ, από 17η Ιουλίου του τρέχοντος έτους!

Ωστόσο η ίδια σαθρή κατάσταση παραμένει έως και σήμερα με τους ανευθυνουπεύθυνους να μην αναλαμβάνουν θεσμοθετημένες υποχρεώσεις τους και να πράττουν τα δέοντα.

Είναι θέμα λίγων ημερών ακόμα, όταν θα επιληφθεί ο Εισαγγελέας και θα εκθέσει τον Δήμο Ωρωπού για τις σοβαρότατες ελλείψεις που παρατηρούνται. Δεν θέλουμε να σκεφτούμε τραγικά γεγονότα που μπορεί να συμβούν, με σοβαρούς τραυματισμούς πολιτών από επιθέσεις αδέσποτων σκύλων, που θεωρούμε πολύ πιθανό. Με την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, όλα μπορούν να συμβούν…

 

 

 

 

ΝΕΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΩΡΩΠΟΥ

Επιστολή διαμαρτυρίας απέστειλε η Π.Φ.Π.Ο. στο Δήμο Ωρωπού και άλλες Αρχές εκφράζοντας την έντονη δυσαρέσκειά της για την άθλια κατάσταση που επικρατεί στο Δήμο με τα αδέσποτα.

Π.Φ.Π.Ο. είναι η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (με 70 Σωματεία) και η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή 118 Ζωοφιλικών Σωματείων.

H Π.Φ.Π.Ο.. επισημαίνει ό,τι: “H 5μελής επιτροπή που συστάθηκε κατά παράβαση των όσων ορίζει η νομοθεσία, είναι 4μελής και παίρνει αποφάσεις οι οποίες είναι παράτυπες και μη νόμιμες”.Επιστολή απέστειλε η ΠΦΠΟ στο Δήμο Ωρωπού και άλλες Αρχές για την άθλια κατάσταση που επικρατεί στο Δήμο με τα αδέσποτα

 

Προς τον

Δήμαρχο κ. Γιασημάκη

Αντιδήμαρχο κ. Νταση

Κοινοποίηση

Υπουργείο Εσωτερικών

Υπόψιν κ Λιβανιου

Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης

Υπόψιν Διευθυντή της Διεύθυνσης προστασίας ζώων .κ Σ. Ντουντουνάκη,

Κοινοποίηση

στα 4 σωματεία της περιοχής

Υπόψη κας. Κόντοβα, κας. Μαυρη, κας. Βασιλοπούλου, κας. Σιδερίδη

Αξιότιμε κ. Δήμαρχε.

Πλήθος καταγγελιών καταφθάνει καθημερινά στην Ομοσπονδία μας, για την τραγική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει τα αδέσποτα ζώα στην περιοχή του Ωρωπού. Αστείρωτα τα περισσότερα, πολλαπλασιάζονται ανεξέλεγκτα, ανεμβολίαστα, πολλά  κουτάβια πριν ακόμη ενηλικιωθούν νοσούν από πολλές ασθένειες, σαρκοκοπτική ψώρα και το μεγαλύτερο ποσοστό του πληθυσμού καταλήγει αβοήθητο στους δρόμους “λιώνοντας” στην κυριολεξία από λεισμάνια.

Τα ζώα περιφέρονται στην ουσία αβοήθητα αφού οι ιδιώτες εθελοντές το μόνο που μπορούν να προσφέρουν πια είναι λίγη τροφή και νερό. Ζώα που ταΐζονται από δημότες εξαφανίζονται και ερωτηματικά που τίθενται εγγράφως, αγωνιώντας για την τύχη τους ,δεν απαντώνται ποτέ από το αρμόδιο γραφείο διαχείρισης και περισυλλογής.

H 5μελής επιτροπή που συστάθηκε κατά παραβίαση των όσων ορίζει η νομοθεσία  και επιπλέον είναι 4μελής  παίρνει αποφάσεις οι οποίες είναι παράτυπες και μη νόμιμες.

Τα φιλοζωικά σωματεία είναι αυτά που  σηκώνουν καθημερινά το μεγαλύτερο βάρος της φροντίδας και κτηνιατρικής περίθαλψης με δικά τους έξοδα αφού η Δημοτική Αρχή αμελεί τα καθήκοντα της, όπως ο νόμος ορίζει. Πρόγραμμα στειρώσεων και περίθαλψης δεν υπάρχει επίσημα, η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη, αυτές οι εικόνες προσβάλλουν βάναυσα τον πολιτισμό της χώρας μας και αποτελούν όνειδος για την πολιτεία και την τοπική κοινωνία.

Όλα αυτά και πολλά ακόμα θέματα σας καλούμε να συζητήσουμε, παρουσία των σωματείων της περιοχής, προκειμένου να βρούμε λύσεις για την ευζωία των πλασμάτων που υποφέρουν και δεν επέλεξαν να ζουν στο δρόμο.

Αναμένουμε να ορίσετε ημερομηνία συνάντησης με εκπροσώπους της Ομοσπονδίας.

Παραμένουμε στην διάθεση σας .

Με εκτίμηση,

Για την Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (70 Σωματεία)και την

Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή 118 Ζωοφιλικών Σωματείων

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here