Μεταναστευτικό στην Μαλακάσα. Συνεχίζεται η «ανταποδοτικότητα» της Κυβέρνησης…

0
620

Το μόνο βέβαιο πλέον, είναι ότι μιλάμε για μια παγία κατάσταση στην Μαλακάσα. Όλα ερμηνεύονται με την πάροδο του χρόνου και εξηγούνται σιγά-σιγά οι χαλαρές αντιδράσεις της Νέας Δημοτικής Αρχής και των στελεχών της, κατά την άφιξη-παρωδία και τελική εγκατάσταση των μεταναστών στην δεύτερη δομή στην Μαλακάσα.

Ανταλλάγματα, συμφωνίες κάτω από το τραπέζι στο παρασκήνιο και δήθεν δυναμικές αντιδράσεις με κλείσιμο του λιμανιού της Σκάλας Ωρωπού και αποτροπή της απόβασης των μεταναστών από τα ακριτικά νησιά, για τα μάτια του κόσμου.

Η δεύτερη δομή των μεταναστών, έχει ονοματεπώνυμα, καθαρά και τεκμηριωμένα!

 Τα διαβάζουμε καθημερινά στον τύπο τα «απολαμβάνουμε» ανταποδοτικά…

Τι να λέμε τώρα;..

 

Ζαπουνίδης Χαράλαμπος 24 Σεπτεμβρίου στις 8:03 μ.μ.

 «… Όμως δεν μπορείς από την μία να θέλεις να φύγουν οι πρόσφυγες και οι μετανάστες και από την άλλη να εισπράττεις 560 χιλιάδες ευρώ ως ανταποδοτικά τέλη από το Ταμείο Αλληλεγγύης του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής και Ασύλου, τα οποία χρησιμοποιείς

για την ανακατασκευή γηπέδων και παράλληλα να διαπραγματεύεσαι το μέγιστο δυνατό από τα ληξιπρόθεσμα χρέη όπου εισέπραξες 9,2 εκατ ευρώ συν 2,5 έκτακτη επιχορήγηση. Έτσι αδυνατίζεις την διαπραγματευτική ισχύ σου. Ήτα λεφτά θα πάρεις και θα σιωπήσεις η θα αγωνιστείς για να μεταφερθούν οι άνθρωποι αυτοί σε άλλες χώρες της Ευρώπης. Δεν μπορεί να τα έχεις καλά και με τον Άννα και με τον Κιάφα. Ούτε κροκοδείλια δάκρυα. Καθαρές κουβέντες.

Και για την ακρίβεια όπως αναφέρει πρόσκληση της Οικονομικής Επιτροπής στο 7ο Θέμα αυτά τα χρήματα πρόκειται να πάνε στον Αυλώνα για την ανακατασκευή του γηπέδου και παιδικής χαράς. Ούτε καν στη Μαλακάσα που, όπως λέει και πιθανόν ορθά, ο κ Αντιδήμαρχος πλήττεται η οικονομία της περιοχής. Για ΄τέτοιο άδειασμα μιλάμε στους κατοίκους της Μαλακάσας που τους υποσχεθεί ότι μόλις έρθουν στην εξουσία θα διώξουν τους πρόσφυγες και τους μετανάστες…»

 

 

Στις 134.000€ η β’ δόση στον Δήμο Ωρωπού για τις Δομές μεταναστών. 550.000€ για έργα

Στην καταβολή ενιαίου τέλους για το δεύτερο τρίμηνο του έτους 2020 ύψους 134.190,00 ευρώ προχωρούν με Κοινή Υπουργική απόφαση το Υπουργείο Μετανάστευσης & Ασύλου και Οικονομικών που δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ, στις 10 Σεπτεμβρίου. Πρόκειται για τέλη καθαριότητος και ηλεκτροφωτισμού, ο καθορισμός και ο υπολογισμός των οποίων γίνεται από το Υπουργείο (και όχι από τον Δήμο) και υπολογίζεται «κατά κεφαλήν» σύμφωνα και ανάλογα με τον αριθμό των αιτούντων άσυλο που φιλοξενούνται στις Δομές Φιλοξενίας. Ήδη, ο Δήμος Ωρωπού έχει λάβει το ποσό των 345.000 ευρώ για το 1ο τρίμηνο του 2020 και για το 2019, ενώ αναμένονται και τα 2 επόμενα τρίμηνα του 2020.

Εν αναμονή 550.000 από το “Ταμείο Αλληλεγγύης”

Εν τω μεταξύ, σε λειτουργία έχει τεθεί από το Υπουργείο Μετανάστευσης το «Ταμείο Αλληλεγγύης» Δήμων που φιλοξενούν μετανάστες. Το Ταμείο χρηματοδοτεί έργα σε Δήμους προκειμένου να τους στηρίξει για την συμμετοχή τους στην διαχείριση του μεταναστευτικού προβλήματος της χώρας. Ο Δήμος Ωρωπού έχει αιτηθεί την χορήγηση του ποσού των 556.410,32€ για την πραγματοποίηση εργασιών στο γήπεδο Ποδοσφαίρου Μαλακάσας, στο Κλειστό Γυμναστήριο Μαλακάσας, στο ανοιχτό γήπεδο μπάσκετ Αυλώνα και στην Παιδική Χαρά Αυλώνα πίσω από το Κοινοτικό Κατάστημα. Η αρχική απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου αφορούσε μόνο στην Κοινότητα Μαλακάσας, στην πορεία όμως, προστέθηκαν και τα έργα στην Δημοτική Ενότητα Αυλώνα. Παράλληλα, δεν διαφαίνεται στον ορίζοντα το κλείσιμο των Δομών από την Πολιτεία η οποία σκοπεύει να τροφοδοτεί και για τα επόμενα έτη το “Ταμείο Αλληλεγγύης” με 25 εκατομμύρια ευρώ ετησίως. Όλα αυτά την στιγμή που πολλοί αιτούντες άσυλο παίρνουν την πολυπόθητη ιδιότητα του πρόσφυγα και οδηγούνται εκτός Δομής προκειμένου να δημιουργηθούν κενές θέσεις για τους επόμενους. Για τους πρόσφυγες λειτουργούν, ήδη, υπό την αιγίδα του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης προγράμματα υποστήριξης, κατοικίας και ένταξης (όπως το “Helios”).

ΠΗΓΗ:  Ο Φάρος της Βόρειας Αττικής

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here