Η ασυμμετρία της… γελοιότητας!

0
483

Τι διαβάσαμε πάλι χθες και μείναμε πραγματικά έκπληκτοι! Σε ανακοίνωση του Υπεύθυνου Πολιτικής Προστασίας κ.Δήμα Ιωάννη, μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της Κοινότητας Αφιδνών, ενημερωθήκαμε πως η Νέα Δημοτική Αρχή, εκπλήρωσε τις δεσμεύσεις της και υλοποίησε τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, σχετικά με τις «Ετήσιες Παροχές-Επιχορηγήσεις» που προσφέρει η κάθε Δημοτική Αρχή, διαχρονικά, προς τους Εθελοντές της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ωρωπού.

Συγκεκριμένα:  Δημοτική Κοινότητα Αφιδνών

«… Ως υπεύθυνος της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ωρωπού και εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής, θέλω να ευχαριστήσω θερμά για την καλή συνεργασία την οποία είχαμε όλο το διάστημα της αντιπυρικής περιόδου, με όλες τις δυνάμεις πυρασφάλειας του τόπου μας. Πιο συγκεκριμένα, θα ήθελα να ευχαριστήσω την Πυροσβεστική Υπηρεσία, τις εθελοντικές ομάδες, το μόνιμο και εποχικό προσωπικό, Ε.Κ.Α.Β., ΕΛ.ΑΣ και όλους τους συντελεστές της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ωρωπού.

Η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας του Δήμου μας, για την καλύτερη απόδοση των εθελοντικών ομάδων, ενίσχυσε αυτές, με οικονομική επιχορἠγηση, οχήματα και καύσιμα ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες των μετακινήσεών τους. Σκοπός μας ήταν μια δύσκολη χρονιά να λήξει αίσιως και το καταφέραμε.

Ιωάννης Γ. Δήμας…»

Τουλάχιστον από ένα σοβαρό άνθρωπο, απόστρατο στρατηγό της ΕΛ.ΑΣ, περιμέναμε να μάθουμε αλήθειες. Περιμέναμε την ελάχιστη σοβαρότητα και προσέγγιση με μεγαλύτερη ευαισθησία στην ομάδα των εθελοντών της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου μας. Στους ανθρώπους που αποδεδειγμένα έχουν προσφέρει τα μέγιστα στην προστασία των συνδημοτών μας, περιμέναμε πραγματικό ενδιαφέρον!

 

ΚΑΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ, δεν έχει δοθεί έως σήμερα, σε ΚΑΜΙΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ!… και αυτή είναι η μόνη αλήθεια.

Βέβαια ακολουθούν το κάκιστο προηγούμενο που δημιούργησαν οι ίδιοι όταν, ούτε και πέρσι δεν επιχορήγησαν τις Εθελοντικές Ομάδες Πυροπροστασίας και Πολιτικής Προστασίας. Όταν τις απαξίωσαν πλήρως, γράφοντας στα παλαιοτέρα των υποδημάτων τους, την απόφαση της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής, για την κατανομή ποσού 185.000ε που αποφασίστηκε σε αντίστοιχη συνεδρίαση. Όπως και την προηγούμενη χρονιά, έτσι και φέτος, αρνούνται να εφαρμόσουν αποφάσεις του Δ.Σ(της δικής τους διοίκησης), που αφορούν την προστασία των πολιτών, αλλά και την διαφύλαξη του δασικού πλούτου του Δήμου μας.

Για άλλη μια χρονιά αφεθήκαμε στις τύχες μας και με την βοήθεια του θεού αλλά και των εθελοντών φυλάκων αγγέλων της δασοπροστασίας στον τόπο μας, δεν θρηνήσαμε από ένα δυσάρεστο περιστατικό.Ο ανταγωνισμός μεταξύ της βλακώδους αυτοπροβολής των στελεχών της Δημοτικής Αρχής, συνεχίζεται καθημερινά.  Από τις «ανακαινισμένες ρακέτες» και την στοιχειώδη και υποχρεωτική συντήρηση κάποιων αθλητικών χώρων της περασμένης εβδομάδας που είδαμε μεταξύ του Δημάρχου και του «πρώτου βιολιού»,  περάσαμε στις «ανέξοδες ευχαριστίες» στις πλάτες δεκάδων ανθρώπων, με ιδεώδη και αλτρουισμό όπως οι εθελοντές, χωρίς να παρέχουν τα αυτονόητα!

Η κατρακύλα συνεχίζεται μέρα με τη μέρα και ο καθένας από αυτούς επιδίδεται σε ένα αγώνα προσωπικής προβολής, που στην συγκεκριμένη περίπτωση, καθίσταται και άκρως επικίνδυνος.

Ζητείται σοβαρότητα και δυστυχώς κανένα από τα στελέχη της Νέας Δημοτικής Αρχής, ΚΑΝΕΝΑ, δεν φαίνεται να έχει ούτε την στοιχειώδη…

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here