Ο νέος Σ.Μ.Α (Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων) Στο ΠΟΛΥΔΕΝΔΡΙ;…

0
1209

Ακόμα μια περίεργη απόφαση του Νέου Δημάρχου Ωρωπού, έρχεται να «ταράξει» τα πολιτικά δρώμενα στον Δήμο μας. Ο ορισμός ακόμα μιας Αντιδημάρχου στην περιοχή Πολυδενδρίου-Καπανδριτίου, σε συνέχεια των προηγούμενων ορισμών των κυρίων Τρομπούκη-Χρυσούλα-Ντάση, δεν δικαιολογεί σε καμία των περιπτώσεων αυτή την «ύποπτη υπερσυγκέντρωση» αρμοδιοτήτων στην περιοχή. Δεν μπορεί κανένας μας να σκεφτεί τους λόγους για τους οποίους  απαιτούνται τέσσερις Αντιδήμαρχοι στις εν λόγο περιοχές, από την στιγμή που οι πολυπληθείς οικισμοί των Νέων Παλατίων και της Σκάλας Ωρωπού, μένουν «ορφανοί» από Αντιδημάρχους. Ένα ακόμα παράδοξο από την νέα διοίκηση των Υπερηρώων.

Διαβάζοντας όμως την 4η  αναμόρφωση του Προϋπολογισμού που ψηφίστηκε πρόσφατα από το Δημοτικό Συμβούλιο, ανακαλύψαμε την δημιουργία ενός νέου κωδικού με 10.000ε, για την πληρωμή συμβούλου και σύνταξη τεχνικής μελέτης και τευχών δημοπράτησης, για την εγκατάσταση του ΣΜΑ ΩΡΩΠΟΥ.

Μια πραγματικά πονεμένη ιστορία που χρονίζει από την εποχή της διοίκησης Οικονομάκου, όπου είχε επιλεγεί  χώρος στο Πολυδένδρι, είχε νοικιαστεί αντίστοιχο χωράφι από ιδιώτη που πληρώνονταν ανελλιπώς, είχε εγκριθεί μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, αλλά δεν κατάφερε να υλοποιήσει ούτε και η επομένη Δημοτική Αρχή του Ρούσση.

Έχουμε αναθέρμανση του καυτού θέματος του ΣΜΑ και βούληση από την νέα διοίκηση να δημοπρατήσει τον συγκεκριμένο χώρο για την δημιουργία του;

Στην περίπτωση λοιπόν που θα επιλεγεί ο αρχικός χώρος της προηγούμενης έκτασης που αναφέραμε, καθώς παρουσιάζεται η πλέον δόκιμη σήμερα, σίγουρα θα χρειαστεί η υποστήριξη της νέας Αντιδημάρχου, καθώς οι αντιδράσεις των κατοίκων της περιοχής ήταν πολύ μεγάλες από την αρχή της επιλογής του συγκεκριμένου χώρου. Μάλιστα, από τα έδρανα της αντιπολίτευσης και όποτε συζητήθηκε το συγκεκριμένο θέμα, ουδέποτε η ομάδα Γιασημάκη είχε συμφωνήσει, διαχρονικά!(δυο θητείες στην αντιπολίτευση)…

Θα ήταν παντελώς παράδοξο εάν σήμερα έχουν αλλάξει γνώμη της αρχικής τοποθέτησής τους, καθώς προεκλογικά υπήρξε το κύριο επιχείρημά τους προς τους κατοίκους των ενδιαφερόμενων χωριών, η απομάκρυνση κάθε τέτοιας δραστηριότητας.

Ποια θα είναι η άποψη της κ.Βασιλάκου Μαρίας σε περίπτωση που επανέλθει το θέμα για την δημιουργία ΣΜΑ στα όρια του χωριού της;

Και όχι μόνο. Θέση θα πρέπει να πάρουν και οι τρεις Αντιδήμαρχοι του Καπανδριτίου καθώς χρησιμοποίησαν τον ίδιο ταυτόσημο προεκλογικό λόγο κατά τις πρόσφατες εκλογές. Το θέμα του ΣΜΑ, της «χωματερής του Δήμου» όπως το αποκαλούσαν, θα τους απασχολήσει πολύ σύντομα.

Εκτός και αν υπάρξει νέα επιλογή θέσης, οπότε θα περάσουν αλώβητοι από μια δύσκολη απόφαση, που θα τους έφερνε αντιμέτωπους με τους συγχωριανούς τους, αλλά και με την καυστική προεκλογική ρητορική που χρησιμοποίησαν.

Δεν νομίζουμε όμως! Οι πληροφορίες είναι βάσιμες πως ο νέος ΣΜΑ του ΔΗΜΟΥ ΩΡΩΠΟΥ θα έχει χωρικά όρια στις περιοχές Πολυδενδρίου-Καπανδριτίου…

ΙΔΩΜΕΝ!… πολύ σύντομα εντός του επόμενου έτους.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here