Ένα διαζύγιο με μεγάλη… «ουρά»!..

0
931

Η λύση της έγγαμης συμβίωσης γίνεται με δύο τρόπους, κατά το ελληνικό δίκαιο: με διαζύγιο ή με θάνατο ενός των συζύγων… Ένα «πολιτικό διαζύγιο» όμως, όπως αυτό του κ.Κατσιγιάννη Θανάση(πρώην Γενικός Γραμματέας του Δήμου Ωρωπού) και του Νέου Δημάρχου Ωρωπού, δεν μπορεί σε καμία των περιπτώσεων, να είναι τυχαίο! και σίγουρα δεν μπορούμε να μιλάμε για κοινή συναίνεση…

Δυο οντότητες, με καμία κοινή πολιτική διαδρομή κατά το παρελθόν εφόσον προέρχονταν από εντελώς διαφορετικούς κόσμους, κλήθηκαν κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες να συνεργαστούν μέσα σε ένα χαοτικό διοικητικό περιβάλλον. Ο πολύπειρος κ.Κατσιγιάννης, με τεράστια πορεία και διαδρομή σε κομματικούς αλλά και δημοτικούς μηχανισμούς, δεν θα μπορούσε να συνεργαστεί με ανθρώπους που πέρα της προσωπικής τους ανάδειξης και αυτοπροβολής, δεν θα μπορούσαν να προσφέρουν σε μια κοινή συνιστώσα. Είναι απορίας άξιο, γνωρίζοντας τα άμεσα αντανακλαστικά του, πως  κατάφερε να επιβίωση ένα χρόνο δίπλα σε ανθρώπους που μοναδικός τους στόχος υπήρξε η μανία καταδίωξης, η ποινικοποίηση της πολίτικης ζωής του τόπου μας και η στοχοποίηση ανθρώπων που υπήρξαν η πρώτιστη επιλογή των συνδημοτών μας. Ειδικά για τους περισσότερους από αυτούς που συνδέονταν με ισχυρούς δεσμούς πολιτικής και προσωπικής φιλίας. Με την επιλογή του να συνεργαστεί άμεσα με τον Νέο Δήμαρχο και την παράταξή του, επέλεξε να διαγράψει και μάλλον οριστικά, κοινές διαδρομές αγώνων του παρελθόντος. Ανεπιστρεπτί!

Δοκιμάστηκε επίπονα από το σύστημα Γιασημάκη και των τριών κολλητών συν αυτώ,  με τις συνεχείς παλινωδίες, τις ατερμάτιστες διαδικασίες, τις αποφάσεις που τους εκθέτουν καθημερινά, απο τους κάθε λογής υπό αίρεση αρχηγίσκους, καθώς και την διοικητική απώλεια που συναντάται σε όλες τις υπηρεσίες του Δήμου Ωρωπού σήμερα. Καμία εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του επικεφαλής, που κυνηγά καθημερινά τις εξελίξεις, που δεν έχει πολιτικό όραμα, που δεν μπορεί να υλοποιήσει απλές, προεκλογικές υποσχέσεις.

Η απαίτηση του Νέου Δημάρχου για την παραίτησή του, έγινε δεκτή μάλλον, με μεγάλη ανακούφιση. Ο ευτελισμός για κάποιους ανθρώπους, έχει πήχη και ο Θανάσης τον ξεπέρασε από καιρό όταν, άρχισε να αντιλαμβάνεται το μέγεθος της επερχομένης καταστροφής. Βρήκε τον τρόπο να σωθεί!..

Και όπως λέγουν οι νομικοί: «Για να γίνει δεκτή η αγωγή διαζυγίου, πρέπει να επικαλεστεί και να αποδείξει ο ενάγων σύζυγος ισχυρό κλονισμό της έγγαμης συμβίωσης των συζύγων. Καθένας  από τους συζύγους μπορεί να ζητήσει το διαζύγιο, όταν οι μεταξύ τους σχέσεις έχουν κλονισθεί τόσο ισχυρά, από λόγο που αφορά το πρόσωπο του εναγομένου  ή  και  των  δυο  συζύγων,  ώστε  βάσιμα  η εξακολούθηση της έγγαμης σχέσης να είναι αφόρητη για τον ενάγοντα…»

Δεν αποκλείουμε ωστόσο να ξαναδούμε τον κ.Κατσιγιάννη Θανάση, να διεκδικεί εκ νέου, υψηλές θέσεις διοίκησης στο μέλλον. Αυτή την φορά όμως, δίχως την απαιτητή και άμεση συνεργασία του Δημάρχου Ωρωπού. Κάποιες σκέψεις  αυτοδιοικητικών παραγόντων, όχι απαραίτητα των τοπικών αλλά και από τους όμορους δήμους, τον προκρίνουν σε στρατηγικές θέσεις διοίκησης και πραγματικής προσφοράς στα δρώμενα της ευρύτερης περιοχής. Μαθαίνουμε για πρωτοβουλίες πραγματικά πρωτοποριακές που αν υλοποιηθούν θα προσδώσουν δυναμική στον τόπο μας. Ο κ.Κατσιγιάννης θα έχει ρόλο και πραγματική ύπαρξη σε αυτό το σχήμα, κάτι που το αξίζει πραγματικά…

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here