Υλοποίηση ακόμα ενός έργου της Δημοτικής Αρχής του κ.Θωμά Ρούσση

0
605

Και ενώ ακόμα πασχίζουμε να ανακαλύψουμε μια κατατεθειμένη μελέτη από την Νέα Δημοτική Αρχή Γιασημάκη, μετά από ένα χρόνο θητείας, ευτυχώς για τους πολίτες της περιοχής μας, ολοκληρώνονται οι δημοπρατημένες μελέτες  της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής.

Συγκεκριμένα στην περιοχή του Αγ.Κωνσταντίνου της Ενότητας Ωρωπίων ξεκίνησε και σύντομα θα ολοκληρωθεί το έργο με τίτλο: «ΕΡΓΑ ΟΔΟΠΟΙΪΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ: ΔΙΚΤΥΟ ΑΓΩΓΩΝ ΟΜΒΡΙΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΓΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΔΗΜΟΥ ΩΡΩΠΟΥ», συνολικού προϋπολογισμού  2.497.360,00€, (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.)…

 

 

 

 

Πιο συγκεκριμένα το έργο αφορά σε εργασίες κατασκευής οδών που βρίσκονται  στην περιοχή του Αγίου Κωνσταντίνου και στην περιοχή του Βαρυκού του Δήμου Ωρωπού και οι οποίες είναι εντός εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου. Το συνολικό μήκος των οδών που προβλέπεται να κατασκευασθούν είναι 9.972,62 μέτρα.

 

 

 

 

 

Τα εν λόγω έργα είναι υποστηρικτικά  του κύριου έργου που ολοκληρώθηκε κατά την θητεία της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής, με τίτλο:  «ΔΙΚΤΥΟ ΑΓΩΓΩΝ ΟΜΒΡΙΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΓΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΔΗΜΟΥ ΩΡΩΠΟΥ» προϋπολογισμού 5.000.000ε, που είχε ήδη δημοπρατηθεί και κατασκευάστηκε, καθώς και ενός ακόμα έργου με τίτλο: «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ στον ΟΙΚΙΣΜΟ ΒΑΡΥΚΟ του ΔΗΜΟΥ ΩΡΩΠΟΥ» προϋπολογισμού 1.525.200,00 €, που μελετήθηκε, χρηματοδοτήθηκε και ολοκληρώθηκε από την Δημοτική Αρχή του κ.Θωμά Ρούσση.

Μιλάμε λοιπόν για έργα συνολικού προϋπολογισμού 9.000.000ε, σε μια περιοχή που η ατολμία προηγούμενων Δημοτικών Αρχών και η αδιαφορία τους, είχαν οδηγήσει τους κατοίκους της περιοχής που επένδυσαν χιλιάδες ευρώ ο καθένας τους, στην έλλειψη του βασικότερου αγαθού παροχής, όπως το νερό. Μια πραγματικά ταλαιπωρημένη περιοχή, που πολλά τμήματα της πλημμύριζαν στα έντονα καιρικά φαινόμενα, και το καλοκαίρι στέρευαν από νερό, λόγο της παλαιότητας και της καταστροφής του δικτύου. Ολοκληρώνοντας αυτές τις παρεμβάσεις η προηγούμενη Δημοτική Αρχή, έδωσε τις απαραίτητες λύσεις σε χρόνια προβλήματα. Μια από τις καλύτερα δομημένες περιοχές, με σύγχρονα και καινούρια σπίτια στο σύνολό τους, έχουν επιτέλους τις απαραίτητες υποδομές που δικαιούνται και τους αναλογούν.

 

 

 

 

Η  Δημοτική Αρχή του κ.Ρούσση, είχε την βούληση και δημιούργησε τις προϋποθέσεις,  μπορώντας να συνεργάζεται με τις προϊσταμένες Υπηρεσίες που για χρόνια είχαν γυρίσει την πλάτη στον τόπο μας διεκδικώντας μεγάλα έργα για την περιοχή μας. Και αξίζει να θυμηθούμε πως, για τα συγκεκριμένα έργα ο σημερινός Δήμαρχος και τα στελέχη του ανάλωσαν δεκάδες ώρες στα γραφεία της Αποκεντρωμένης διοίκησης(κάνοντας προσφυγές), και στους Εισαγγελείς, για μηνύσεις που απορρίφτηκαν πανηγυρικά από τις προϊστάμενες αρχές, μιας και οι ίδιοι γνώριζαν πως οι πραγματικές τους προθέσεις υπήρξε η στασιμότητα και ο μηδενισμός.

Θα γελάσουμε πραγματικά αν τολμήσουν να επισκεφτούν το έργο και να βγάλουν τις γνωστές φωτογραφίες κουνώντας τα χέρια και δείχνοντας  «όψιμο ενδιαφέρον» όπως είδαμε κατά την διάρκεια της μέχρι τώρα πορείας τους.

Θα γελάσουμε πραγματικά!…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here