Ένα έργο ζωτικής σημασίας ξεκίνησε στις Αφίδνες

0
729

Επιτέλους, μετά από καθυστέρηση ενός έτους περίπου, ξεκίνησε το έργο με τίτλο: «Μελέτη αντικατάστασης εσωτερικού δικτύου ύδρευσης οικισμού Αφιδνών».

Ένα έργο που εισήχθη από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή του κ.Θωμά Ρούσση για πρώτη φορά την Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2017 και αφορά «…το εσωτερικό δίκτυο του οικισμού των Αφιδνών είναι στο μεγαλύτερο μέρος του παλαιό, κυρίως στον κεντρικό ιστό του οικισμού και λιγότερο στις επεκτάσεις. Πολλοί αγωγοί έχουν κατασκευαστεί με αμιαντοτσιμεντοσωλήνες, ενώ άλλοι έχουν αντικατασταθεί αποσπασματικά με σωλήνες PVC, χωρίς να ακολουθείται μία γενικότερη μελέτη. Το εσωτερικό δίκτυο παρουσιάζει πολλές βλάβες και η διακοπή της υδροδότησης, κυρίως κατά τους θερινούς μήνες, είναι πολύ συχνή.

Για λόγους υγιεινής και ασφάλειας, αλλά και για την εξοικονόμηση νερού οι παλαιοί αγωγοί πρέπει να αντικατασταθούν. Θα πρέπει να καταγραφεί το εσωτερικό δίκτυο ύδρευσης του οικισμού, να αξιολογηθεί η λειτουργία κατά τμήματα, όσοι αγωγοί είναι νεώτερης κατασκευής και δεν παρουσιάζουν προβλήματα να παραμείνουν, ενώ για τους υπόλοιπους να προταθεί η αντικατάστασή τους. Επίσης πρέπει να επανελεγχθούν ως προς την ορθή λειτουργία τους και οι συνδέσεις του εσωτερικού δικτύου με τους αγωγούς μεταφοράς του νερού από τις δεξαμενές…» όπως ανέφερε η εισήγηση τότε.

Στην οικονομική επιτροπή της 26ης Ιουνίου του 2019, εγκρίθηκαν οι όροι διακήρυξης του έργου, δηλαδή η τελευταία πράξη για την εκκίνηση κατασκευής του, εφόσον όλες οι απαραίτητες ενέργειες που έχουν προηγηθεί καθιστούν το έργο ώριμο και υλοποιήσιμο. Αξίζει να υπενθυμίσουμε πως η χρηματοδότηση του έργου εξασφαλίστηκε από το πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ» με χρηματοδότηση 850.000ε  και επιπλέον άλλες 179.000ε, από ίδιους πόρους του Δήμου Ωρωπού, για την υλοποίησή του.

Και εδώ αρχίζουν τα παράδοξα, από την Νέα Δημοτική Αρχή και τον Νέο Δήμαρχο! Αντί να προβούν στις κατάλληλες ενέργειες για την πραγμάτωση του έργου, βάζουν συνεχώς σκοπέλους και εμπόδια! Με  απίστευτη ολιγωρία, αδράνεια και παραλήψεις, καθώς π.χ δεν αποστέλλεται αίτημα στην Αρχαιολογική Υπηρεσία για την παρουσία αρχαιολόγου προκειμένου να ξεκινήσει η εκσκαφή, καθυστερούν αναίτια την έναρξη του έργου… και τελικά το αίτημα γίνεται ένα χρόνο μετά! (Αύγουστο 2019 – Αύγουστο20 20)!!!!

Ένα χρόνο μετά,  επικαλούμενοι καταιγίδες, χιόνια, παγετό και άλλα καιρικά φαινόμενα που πρόεκυψαν στο μεσοδιάστημα, δικαιολογώντας την αδικαιολόγητη χρονοτριβή, εμφανιστήκαν στις Αφίδνες (μετά από ένα χρόνο ανάληψης των καθηκόντων τους) να κάνουν το γνώριμο πλέον σόου με τα ανοικτά χέρια για την «τεχνική καθοδήγηση» του έργου, προεξέχοντος του Νέου Δημάρχου «γκουρού» πρωταθλητή της αναλγησίας και της «πολιτικής καπηλείας», προσπαθώντας να οικειοποιηθεί ακόμα ένα έργο της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής, διεκδικώντας την πατρότητά του…Με φτηνά «πολιτικά τερτίπια» απόρροια της ανάγκης προβολής του ανύπαρκτου δημοτικού έργου ενός έτους, δεν μπορείτε να εμπαίζετε τις χιλιάδες των συνδημοτών μας, στις Αφίδνες! Είναι άκρως επικίνδυνη και ενοχλητική η αναλγησία και η ολιγωρία της Τεχνικής σας Υπηρεσίας και μάλιστα με τρεις!!!… πολιτικούς προϊσταμένους, Αντιδημάρχους επιφορτισμένους με τα τεχνικά έργα του Δήμου Ωρωπού.

Η παραπλάνηση έχει όρια και τα έχετε υπερβεί προ πολλού, καθώς είναι γνωστό πως δεν μπορείτε να κοροϊδεύετε πολλούς, για μεγάλο χρονικό διάστημα. Δεν εμπνέεται καμία εμπιστοσύνη πλέον, ακόμα και σε αυτούς που πίστεψαν και εξαπατήθηκαν από τον ανελέητο καταιγισμό των ψεμάτων και της ανυπόστατης παροχολογία σας. Η αλήθεια της καθημερινότητας είναι σκληρή και θα βρίσκεστε αντιμέτωποι με την ασυνέπεια των λόγων και των πράξεων σας, σε κάθε Ενότητα του Δήμου μας…

 

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here