Νέα χωματερή στο Χαλκούτσι

0
693
Αύγουστος 2020

Στις 12 Αυγούστου και μετά την δύσκολη κατάσταση που έζησε ο τόπος μας με τα φερτά υλικά από την Εύβοια, που τερμάτισε βίαια την καλοκαιρινή περίοδο στις παραλίες του Δήμου, είχαμε αναφερθεί για τις επιλογές της Δημοτικής Αρχής και των σχετικών χώρων που επιλεγήκαν για να μεταφερθούν(προσωρινά) τα υλικά αυτά.

Αύγουστος 2020

Το πρώτο μεγάλο οικόπεδο που επέλεξε ο τότε Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος κ.Γαζβινιάν Ανδρέας υπήρξε στις παρυφές του οικισμού του Χαλκουτσίου, σε απόσταση αναπνοής από την θάλασσα και από παραθεριστικές κατοικίες καθώς και από επιχειρήσεις της περιοχής. Ένας χώρος που χρησιμοποίησε και πάλι η Νέα Δημοτική Αρχή για την εναπόθεση διαφόρων απορριμμάτων, όπως ογκώδη και υπολείμματα κήπων δημιουργώντας τεράστιες αντιδράσεις στους περιοίκους.

Ο Αντ/ρχος κ.Γαζβινιάν εποπτεύει την εναπόθεση(Αύγουστος 2020)

 

 

 

 

Γράψαμε τότε τους φόβους που δημιουργούνταν με αυτή την επιλογή για την επανίδρυση μιας νέας χωματερής, όπως κατά το παρελθόν και την καθιέρωση  μιας μόνιμης κατάστασης οπου φορτηγά του Δήμου, αλλά και εντολοδόχων των στελεχών της Δημοτικής Αρχής, να εναποθέτουν κάθε λογής σκουπίδια. Αυτό που φοβόμασταν συμβαίνει με καθημερινό ρυθμό, πρώτα από τους πολίτες που εναποθέτουν τα υπολείμματα τους στο συγκεκριμένο χώρο, αλλά και από τον Νέο Αντιδήμαρχο καθαριότητας και των συνεργατών του, που επιτρέπει την εναπόθεση ακόμα και μπαζών, στον χώρο.

 

 

Σημερινές εικόνες

Είναι άμεση η απομάκρυνση και ο καθαρισμός του χώρου, από κάθε λογής απορρίμματα! Θα πρέπει να περιφρουρηθεί και να προστατευτεί, από κάθε  λογής κακόβουλων πράξεων ρύπανσης, προστατεύοντας ένα κομμάτι της παραλίας που επισκέπτονται χιλιάδες κόσμου την καλοκαιρινή περίοδο.

Φερτά υλικά από άλλη Δημοτική Ενότητα…
Συγκεκριμένα από την Κοινότητα Ωρωπού!

 

 

 

 

 

 

 

Οι σημερινές εικόνες που αντικρίσαμε είναι απαράδεκτες και σε καμία των περιπτώσεων δεν χαρακτηρίζουν μια περιοχή τουριστική και άμεσα επισκέψιμη για τους πολίτες. Αυτές οι αποκρουστικές εικόνες πρέπει να εκλείψουν, προστατεύοντας πρώτα τους οικιστές και στην συνέχεια τους επισκέπτες και τις επιχειρήσεις της περιοχής…

ΑΜΕΣΑ!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here