Στην Βουλή των Ελλήνων το θέμα των σχολικών μονάδων του Δήμου Ωρωπού με την πλημμελή καθαριότητα…

0
344

Όταν στις 12 Νοεμβρίου αποκαλύψαμε την πλημμελή κατάσταση που παρουσίαζαν οι σχολικές μονάδες με τις καθαρίστριες στο σύνολό τους, η Δημοτική Αρχή απάντησε με ένα οργισμένο Δελτίο Τύπου, παρουσιάζοντας μια ωραιοποιημένη κατάσταση, που δεν αντιστοιχούσε στην πραγματικότητα. Κατάσταση η όποια σε καμία των περιπτώσεων δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, ακόμα και σήμερα!

Έγραψαν  τότε: «… Ο Δήμος Ωρωπού, προς αποκατάσταση της αλήθειας και σε απάντηση συκοφαντικών και ψευδών δημοσιευμάτων σχετικά με την πληρότητα των υπηρεσιών καθαριότητας στις σχολικές και βρεφονηπιακές μονάδες, νιώθει την ανάγκη να ενημερώσει και να διαβεβαιώσει υπεύθυνα τους πολίτες για την πλήρη στελέχωση στις υπηρεσίες καθαριότητας των 46 σχολικών μονάδων της επικράτειας του Δήμου (41 Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια Λύκεια και 5 Παιδικούς – Βρεφονηπιακούς Σταθμούς)..»Παρουσίασαν  λοιπόν την παραπάνω κατάσταση όπου σύμφωνα με τα δικά τους πάντα στοιχεία, υπάρχουν 64 διαθέσιμες καθαρίστριες για 46 συνολικά μονάδες. Δηλαδή «περισσεύουν» 18 καθαρίστριες που μπορούν να απασχολούνται στις μεγαλύτερες σχολικές μονάδες του Δήμου μας, θεωρητικά!…

Απατώντας στο Δελτίο Τύπου τους, εμείς επιμείναμε  στις καταγγελίες μας καθώς ότι γράφουμε  προέρχονται από τον χώρο της σχολικής κοινότητας και τις  γυναίκες της καθαριότητας.«…Αλλοίμονό σας, όταν κάποιοι θα αρχίσουν να μιλούν (εκεί που πρέπει) και να καταγγέλλουν τις πραγματικές καταστάσεις που ζουν πραγματικά, ΚΑΘΕ ΗΜΕΡΑ…» γράψαμε. Τότε θα δούμε ποιοι είναι οι ψεύτες και οι συκοφάντες..!

Το θέμα των σχολικών καθαριστριών του Δήμου Ωρωπού, έφτασε στο ανώτερο επίπεδο διαβούλευσης της χώρας, στην Βουλή των Ελλήνων!

Ο διασυρμός του Δήμου Ωρωπού και των Προέδρων και στελεχών των Σχολικών Επιτροπών, είναι πλέον Πανελληνίας εμβέλειας! Η αδράνεια και η ανικανότητα των στελεχών της Δημοτικής Αρχής έφτασε να συζητείται στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, αμαυρώνοντας για άλλη μια φορά τον τόπο μας!

 

 

Ας ελπίσουμε πως η κατάσταση θα έχει ομαλοποιηθεί, όταν και όποτε ανοίξουν ξανά οι σχολικές μονάδες. Ευελπιστούμε πως θα υπάρξει ανάλογη κατανομή των σχολικών καθαριστριών, συμφώνα με τις πραγματικές ανάγκες των σχολείων βάση του μεγέθους και των αριθμό των μαθητών. Ευχόμαστε επιτέλους οι Πρόεδροι των Σχολικών Επιτροπών να πράξουν τα δέοντα, αφήνοντας στην άκρη επικίνδυνα πολιτικά παιχνίδια και εξυπηρετήσεις στις πλάτες της σχολικής κοινότητας και των παιδιών μας.

«… Προσφυγή στον Υπουργό Εσωτερικών με Ερώτηση στην Βουλή για την έλλειψη σχολικών καθαριστριών στο Δήμο Ωρωπού, σύμφωνα με το Γραφείο της, ενημέρωσε η κα. Μαρία Απατζίδη, ως βουλευτής Ανατολικής Αττικής του ΜεΡΑ25, κατέθεσε στις 23/11/2020  ερώτηση προς τον Υπουργό Εσωτερικών, για  το σοβαρό ζήτημα, όπως το χαρακτηρίζει, με τις καθαρίστριες των σχολικών μονάδων του Δήμου Ωρωπού.

Η κα. Απατζίδη αναφέρει πως σύμφωνα με πληροφορίες της, για τις 41 σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης που ανήκουν στην ευθύνη του Δήμου Ωρωπού υπήρχαν μόλις 7 μόνιμες καθαρίστριες και 28 καθαρίστριες ορισμένου χρόνου εκ των οποίων, οι 15 με σύμβαση 6 ½ ωρών και οι 13 με σύμβαση 3ωρης απασχόλησης.

Η βουλευτής υπογράμμισε ότι  τα συγκεκριμένα νούμερα φανερώνουν ότι, μέχρι που υπήρξε η αναστολή λειτουργίας των σχολικών μονάδων, τα σχολεία του συγκεκριμένου Δήμου λειτουργούσαν με ελλιπέστατο προσωπικό καθαριότητας, σε συνθήκες πανδημίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Σύλλογος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής «Σωκράτης», έχει τονίσει πολλές φορές σε ανακοινώσεις του, ότι το  ωράριο  των 6 ½ ωρών δεν αρκεί σε καμία περίπτωση για να καλύψει τις ανάγκες του πρωινού και του ολοήμερου προγράμματος.

Η κα. Απατζίδη σημείωσε, επίσης, ότι δημιουργείται τεράστιο ηθικό ζήτημα αναφορικά με τον τρόπο που λάμβανε χώρα η καθαριότητα των σχολικών μονάδων μέχρι την  αναστολή της λειτουργίας τους. Προκύπτει ότι εγκυμονούσε μεγάλο κίνδυνο για μαθητές και εκπαιδευτικούς, αλλά και για όλους όσοι έρχονταν με οποιοδήποτε τρόπο σε επαφή με τα συγκεκριμένα σχολικά κτίρια.

Η βουλευτής κατέληξε ρωτώντας τον Υπουργό  για τις ενέργειες που προτίθεται να κάνει για την επίλυση του συγκεκριμένου ζητήματος  και, συγκεκριμένα, εάν θα προβεί σε επιπλέον προσλήψεις καθαριστριών, έτσι ώστε να είναι πλήρεις οι σχολικές μονάδες όταν παύσει η αναστολή λειτουργίας τους, για να μην υπάρχουν υγειονομικοί κίνδυνοι για μαθητές και εκπαιδευτικούς…»

 

Ευχαριστούμε το site «ο Φάρος της Αττικής» για το άρθρο.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here