Όσο υπάρχουν άνθρωποι…

0
388

Ευχάριστα τα νέα για δεκάδες οικογένειες και ανθρώπους της Ειδικής Αγωγής στον Ωρωπό. Το Ειδικό Νήπιο παίρνει σάρκα και οστά μετά τις παρεμβάσεις δυο συνδημοτών μας που αναγνώρισαν τις τιτάνιες προσπάθειες των ανθρώπων της Ειδικής Αγωγής στον Δήμο μας.

Τα εύσημα λοιπόν αποδίδουμε στον Ανεξάρτητο Δημοτικό Σύμβουλο Καπανδριτίου, κ.Χρυσούλα Φώτη, που με την ιδιότητα του Πολιτικού Μηχανικού προσέφερε την οικοδομική άδεια για την κατασκευή του κτιρίου, αλλά και στον μεγάλο ευεργέτη του τόπου μας, τον κ.Αθανάσιο Μαρτίνο που για άλλη μια φορά θα συνεισφέρει στην επίτευξη και την κατασκευή της νέας εκπαιδευτικής δομής.

 

 

Τα λόγια είναι περιττά. Όσο θα υπάρχουν άνθρωποι που θα κατανοούν την δύσκολη πραγματικότητα που ζουν αυτές οι οικογένειες και τον καθημερινό Γολγοθά τους, τόσο θα υπάρχει ελπίδα για την κοινωνία μας. Μια τιτάνια προσπάθεια που ξεκίνησαν οι άνθρωποι που απαρτίζουν σήμερα τον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων και φίλων ατόμων με αυτισμό και ειδικές ανάγκες «Η Αγία Σκέπη», υλοποιώντας το πρώτο όνειρο της κοινότητας σε άριστη συνεργασία με την προηγούμενη Δημοτική Αρχή. Αυτό του ΕΝΕΕΓΥΛ που σήμερα αποκατέστησε λειτουργεί και φιλοξενεί περίπου 20 μαθητές, δίνοντας άμεση λύση σε δυσεπίλυτα προβλήματα.Οι ακούραστες προσπάθειές τους συνεχίστηκαν με την αρωγή των στελεχών της προηγούμενης δημοτικής διοίκησης, αποδίδοντας το πολυπόθητο ΦΕΚ που δημοσιεύτηκε την 2η Ιουλίου του 2019 στην εφημερίδα της Κυβερνήσεως με αριθμό φύλου 2702 και αριθμό αποφάσεων όλων των διατάξεων των διακηρύξεων, 102535/  Δ3.

Οι αιτήσεις δόθηκαν στις Διευθύνσεις αφού είχε προηγηθεί Δημοτικό Συμβούλιο την 27η Νοεμβρίου 2018, το οποίο αποφάσισε ομόφωνα την ίδρυση του Ειδικού Νηπίου με αριθμ.αποφ. 282/2018 αποδίδοντας χώρο συστέγασης στους παράπλευρους χώρους του ΕΝΕΕΓΥΛ, όπου και θα κατασκευαστεί το Ειδικο Νήπιο.

Το πρώτο, σημαντικό βήμα για το Ειδικό Νήπιο, έγινε με την χορηγία των συνδημοτών μας. Γνωρίζοντας τον τρόπο που λειτούργει η  «Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Πολιτιστικού και Κοινωφελούς Έργου ΑΙΓΕΑΣ», η οποία υλοποιεί το κοινωφελές έργο της οικογένειας Μαρτίνου, θεωρούμε πως είναι πολύ πιθανό να λειτουργήσει η δομή, ακόμα και με την νέα σχολική χρονιά!

Τα λόγια είναι περιττά. Ευελπιστούμε οι προσπάθειες των συνδημοτών μας να βρουν μιμητές και να συνεισφέρουν στο μέτρο του δυνατού, κάθε προσπάθεια στην επίτευξη του σκοπού αυτού. Ελπίζουμε επίσης η Δημοτική Αρχή και ιδιαίτερα ο Πρόεδρος της Α’Βάθμιας Σχολικής Επιτροπής, να σταθεί στο ύψος των ειδικών περιστάσεων και να φανεί πραγματικά χρήσιμος στην υλοποίηση αυτού του ευεργετήματος, καθώς και αντάξιος της εμπιστοσύνης του κ.Μαρτίνου. Θα πρέπει για πρώτη φορά να κατανοήσει πως σε τέτοιες ενέργειες δεν χωρούν πολιτικά τερτίπια, παρά μόνο ανθρωπιά και σεβασμός στην Ειδική Εκπαιδευτική Κοινότητα.

Συγχαρητήρια για άλλη μια φορά σε όλους τους συντελεστές και καλή αρχή…

 

 

 

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here