Συνέχεια στην παρωδία… μια συνέντευξη στηριγμένη στην κακοήθεια και το ψέμα!

0
397

Απολαυστικός ο Νέος Δήμαρχος Ωρωπού κ.Γιασημάκης Γεώργιος, στην πρώτη οργανωμένη συνέντευξη που παραχώρησε, μετά από ενάμιση χρόνο ανάληψης των καθηκόντων του.

Από τα πρώτα σημεία αξία σχολιασμού, θα πρέπει να επισημανθούν τα «στημένα ερωτήματα» που προφανέστατα κυμανθήκαν σε μια προσημειωμένη ατζέντα κατόπιν συνεννόησης των δυο πλευρών. Ξεκάθαρα μπορούμε να μιλούμε για μια «προσυνεννοημένη συνέντευξη» η οποία κινήθηκε στα γεγονότα του πρώτου ενάμιση έτους διοίκησής του, αλλά από την πλευρά των γεγονότων που βολεύουν μοναχά την παρούσα διοίκηση και όχι την έγκυρη ενημέρωση των πολιτών. Για να ακριβολογήσουμε, θα σταθούμε σε γεγονότα και εξηγήσεις που έδωσε ο Νέος Δήμαρχος Ωρωπού, συγκεκριμένα, όπως κατά την εισαγωγή του που προσπαθώντας να προκαταβάλλει τους ακροατές του, αναφέρθηκε στην παραλαβή «χρέους 15 εκατομμυρίων ευρώ»,(για άλλη μια φορά), καθώς και για το πρόγραμμα  αποπληρωμής χρεών του Υπουργείου Εσωτερικών συνολικού ύψους 12 εκ. Ευρώ, αφού προηγουμένως βεβαιώθηκαν τα χρέη…

Εφόσον τα χρέη ήταν 15 εκατομμύρια όπως διατυμπάνιζε ο ίδιος και τα στελέχη του από την αρχή ανάληψης των καθηκόντων του και μάλιστα προκαλώντας ανοικτή συγκέντρωση στο κέντρο ΑΤΛΑΝΤΙΣ, «ενημερώνοντας» τους δημότες του Ωρωπού, γιατί ζήτησε και τελικά πήρε 12 εκατομμύρια;.. και μάλιστα για «αποδεδειγμένες χρεώσεις» όπως ο ίδιος ισχυρίζεται στην συνέντευξή του; Πρώτο μεγάλο ψέμα!

Συνεχίζοντας, αξίζει της προσοχής μας, η αποπληρωμή αυτών των χρεών και ο τρόπος διάθεσής τους. Τα 12 εκατομμύρια ευρώ, αφορούν την προηγούμενη Δημοτική Αρχή του κ.Θωμά Ρούσση;

ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΟΧΙ!                                                                     

Και εδώ αρχίζουν οι στρεβλότητες και τα μεγάλα ψέματα!

Συγκεκριμένα: προσπαθήσαμε να συγκεντρώσουμε τα τιμολόγια που πληρώθηκαν από το λογαριασμό των ληξιπροθέσμων(ΔΙΑΥΓΕΙΑ Δήμου Ωρωπού). Έχουμε φτιάξει αναλυτικούς πίνακες με τα τιμολόγια που εξοφληθήκαν καθώς και την διαχειριστική δημοτική αρχή που έδωσε τις αντίστοιχες εντολές εκτέλεσής τους.

 Τα στοιχεία είναι αποκαλυπτικά (και είναι στην διάθεση του καθενός) αποδεικνύοντας πως:

  1. Συνολικά έχουν εκταμιεύσει 9.850.000 εκατομμύρια ευρώ. Που είναι τα 15.000.000 που ψευδώς διαδίδουν ακόμα και σήμερα;

  2. Τα Χρέη της διοίκησης του κ.Θωμά Ρούσση εκτιμώνται στα 6.350.000 ευρώ, εκ των οποίων τα 3.900.000 ευρώ είναι της Νέας Οδού, που μάλιστα σύμφωνα με τις αποφάσεις του ΣΤΕ δεν υπήρχε υποχρέωση επιστροφής τους!..

  3. Και σημαντικότερο, περίπου 3.500.000 εκατομμύρια ευρώ, αφορούν χρέη που η σημερινή διοίκηση δημιούργησε την περίοδο 2019-2020 μόλις σε ένα χρόνο, με εντολή του σημερινού Δημάρχου κ. Γιασημάκη Γεωργίου!..

Τα στοιχεία τα αντλήσαμε από την «Διαύγεια του Δήμου Ωρωπού» και είναι, ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ, στην διάθεση του καθενός.

 

Ο κ.Θωμάς Ρούσσης με αίτηση του προς τον Δήμαρχο Ωρωπού, έχει αιτηθεί προ εξαμήνου να του χορηγηθεί η λίστα των ληξιπροθέσμων, για ακριβή ενημέρωση των πολιτών. Ακόμα δεν έχει λάβει απάντηση και έχει απευθυνθεί με αίτημά του στον Εισαγγελέα, για παρέμβασή του.

Είμαστε υποχρεωμένοι να σχολιάσουμε πως ακόμα και σήμερα, ο Νέος Δήμαρχος,  έχει το θράσος να στηρίζει ένα ψεύτικο αφήγημα στηριγμένο σε παραμύθια και εκτιμήσεις, που σήμερα δεν έχουν καμία υπόσταση. Από τις πράξεις και τα λεγόμενά του αποδεικνύεται πως μοναδικός του στόχος, παραμένει η αποδόμηση του πρώην Δημάρχου που αποτελεί και το μοναδικό του φόβητρο. Δεν μπορεί όμως να αποδείξει, τίποτα! Με αγωνία θα περιμένουμε την έρευνα της Αρχής Διαφάνειας, μια από τις πρώτες αποφάσεις του Δημοτικού μας Συμβουλίου που ψηφίστηκε ΟΜΟΦΩΝΑ(με πρόταση μάλιστα του κ.Θωμά Ρούσση) και τα συμπεράσματα των Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης που θα αποφανθούν για την προηγούμενη πενταετία και θα ξεκαθαρίσουν με αδιαμφισβήτητη νομιμότητα και επισημότητα την κατάσταση.

Αυτή η ώρα δεν είναι μακριά και όσο κάποιοι θα προσπαθήσουν να αποκρύψουν το πόρισμα, εμείς δεν θα το επιτρέψουμε. Κάποια στιγμή τα ψέματα τελειώνουν και όλοι μας έχουμε δικαίωμα στην αλήθεια.

Το ερώτημα είναι ποιος από όλους μας θα την αντέξει;..

Σε επόμενο άρθρο μας θα αποκαλύψουμε τον «ΜΗΔΕΝΙΣΤΗ» Νέο Δήμαρχο Ωρωπού και τα έργα που παρέλαβε και «ξέχασε» να αναφέρει…

 

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here