Οι απευθείας αναθέσεις συνεχίζονται σε κάθε οικονομική επιτροπή!

0
583

Οικονομική επιτροπή σήμερα στις 12.30ΜΜ, έχει προσκαλέσει ο Νέος Δήμαρχος Ωρωπού. Μια διαδικασία που διενεργείται ακόμα τηλεφωνικά (δια περιφοράς), εφόσον η νέες τεχνολογίες δεν έχουν φτάσει ακόμα στον Ωρωπό. Η ανοικτή ηλεκτρονική διαβούλευση, είναι άγνωστες λέξεις ακόμα για την Δημοτική Αρχή, δίνοντας την δυνατότητα παρακολούθησης μέσω Live streaming ανοικτά, για τους πολίτες του Δήμου μας, αλλά ακόμα και για τους συμμετέχοντες Δημοτικούς Συμβούλους, όταν στο 90% των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, εφαρμόζεται αυτή η διαδικασία.

Και για ποιο λόγο να το κάνουν, θα αναρωτηθεί κάποιος, όταν εισάγουν οικονομικά θέματα όπως ανάθεση εργασιών και μελετών μεθοδεύοντας τις διαδικασίες και προκρίνοντας πάντα τις δικές τους, μοναδικές,  επιλογές;

Συγκεκριμένα λοιπόν σήμερα θα συζητηθεί το θέμα:  «ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΔΥΟ (2) ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΩΡΩΠΟΥ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ “ΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΗΣΗ 2019” ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΙΣΟΖΥΓΙΟΥ 2019 – 2020 από το ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΑΜΕΙΟ».

Η ανάθεση της μελέτης θα γίνει με την διαδικασία του  ΣΥΝΟΠΤΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ, δηλαδή ακόμα μια απευθείας ανάθεση, στον μοναδικό συμμετέχοντα  που πληρούσε τις τυπικές προϋποθέσεις έγκυρης συμμετοχής  σύμφωνα με τη διακήρυξη.

Και αφού ήταν ο μοναδικός συμμετέχοντας προσέφερε την αστρονομική έκπτωση του 1% για να προσφέρει τις υπηρεσίες του!

Έτσι λοιπόν προκύπτει η εταιρεία «……………………..» με συνολικό ποσό προσφοράς για την εκπόνηση της μελέτης 51.578,80€ πλέον 7.736,82€ απροβλέπτων δαπανών 15% και μη συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24% και προσφερόμενη μέση τεκμαρτή έκπτωση 1,00%.

 

Και κάπως έτσι προκύπτουν τα «δικά μας τα παιδιά» και η «κατευθυνόμενες επιλογές» της Δημοτικής Αρχής. Μια τακτική που εφαρμόζει απαρέγκλιτα από την αρχή της θητείας της, εφόσον δεν έχει διενεργήσει κανένα ακόμα ανοικτό διαγωνισμό, πέραν δυο περιπτώσεων…

«Όχι», λοιπόν  στην εισήγηση της Τεχνικής Υπηρεσίας διότι δεν έγινε με ευρεία δημοσίευση για τον διαγωνισμό και για τον λόγο αυτό μετείχε μόνο ένας διαγωνιζόμενος και μάλιστα με έκπτωση 1%. Ο διαγωνισμός πρέπει να ακυρωθεί και να ξαναγίνει με ευρεία δημοσίευση.

Αυτή είναι η πρόταση που υιοθετεί και θα προτείνει η παράταξη «Πρώτα ο Δημότης», σήμερα.

Τα συμπεράσματα δικά σας…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here