ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΤΟΥ ΩΡΩΠΟΥ και το κτήμα αυτών… ΚΟΥΒΕΝΤΑ!

0
676

Ομιχλώδες παραμένει το τοπίο, όσων αφορά το τεράστιο ζήτημα που πρόεκυψε με τις Φυλακές του Ωρωπού και το κτήμα των φυλακών, μετά την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στον Δήμο μας. Στην πρόσφατη συνέντευξη του, ο Νέος Δήμαρχος, δεν τόλμησε να αναφερθεί στο κτήμα των Φυλακών  εκτάσεως 82 στρεμμάτων. Φυσικά δεν υπήρξε αναφορά στην προσυνεννοημένη ατζέντα των ερωτήσεων του δημοσιογράφου, που φάνηκε να αγνοεί την δήλωση του κ.Μητσότακη, σχετικά με την δήλωση βόμβα που εξαπέλυσε κατά την ομιλία του, περί εκμετάλλευσης και  αξιοποίησής του.Ένα πολύ σοβαρό ζήτημα που πρόεκυψε ξαφνικά για τον τόπο μας που, όπως φαίνεται δεν απασχολεί κανένα δημοτικό στέλεχος και ειδικά τους ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ της διοίκησης, που διαχωρίζουν την θέση τους από αυτή του Δημάρχου επίσημα και μη, πάντα σε «προσωπικούς κύκλους» και όχι δημόσια, και τον Δήμαρχο Ωρωπού να σφυρίζει αδιάφορα για τα μελλούμενα στην περιοχή μας. Καμία απολύτως αναφορά δεν έγινε στην συνέντευξη παρωδία, ο οποίος προσπάθησε να «κουκουλώσει» το ζήτημα ελπίζοντας να ξεχαστεί γρήγορα η αναστάτωση που δημιουργήθηκε. Μένουν όμως οι δηλώσεις του Πρωθυπουργού, που κανένας τους έως σήμερα, δεν έχει διαψεύσει!

ΚΥΡΙΑΚΟΣ  ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ   ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ:

«Η μετατροπή αυτού του εμβληματικού χώρου σε χώρο ιστορικής μνήμης, πολιτισμού και ήπιας αναψυχής υπηρετεί ένα διπλό ζητούμενο. Από την μία πλευρά κρατά ζωντανό το μήνυμα του αντιδικτατορικού αγώνα, ιδρύοντας ένα πόλο μελέτης των πολλών διαστάσεών του. Από την άλλη στρέφει δυναμικά το νόημα στο μέλλον, δημιουργώντας γύρω του μια κυψέλη ανάπτυξης έτσι ώστε το χθες να γίνει γόνιμο λίπασμα για το σήμερα και το αύριο» είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στην εκδήλωση μνήμης που οργάνωσε η βουλή των Ελλήνων για την παραχώρηση των παλαιών φυλακών στο Δήμο Ωρωπού με σκοπό την ίδρυση «Κέντρου Ιστορίας Δημοκρατίας και Δομών Πολιτισμού».

«Σήμερα λοιπόν εκπληρώνουμε ένα χρέος προς την ιστορία. Τα 15 στρέμματα των εγκαταστάσεων παραχωρούνται οριστικά στο δήμο για κοινωφελείς χρήσεις και για την ίδρυση Κέντρου Ιστορίας, Δημοκρατίας και Πολιτισμού.

Μαζί τους όμως αξιοποιείται και η γειτονική αδόμητη έκταση 83 στρεμμάτων. Εκεί θα εκπονηθεί ένα ειδικό πολεοδομικό σχέδιο ώστε μέσα στους επόμενους 12-15 μήνες να μπορούν να υποδεχθούν επενδύσεις για υποδομές ηπίων δραστηριοτήτων, ιατρικού τουρισμού και κατοικίας» είπε.

 

ΓΙΑΣΗΜΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΩΡΩΠΟΥ:

«… Από τον Οκτώβριο του 2019 που αναλάβαμε θέσαμε το ζήτημα στον υπουργό δικαιοσύνης. Εκείνος με τη σειρά του ενημέρωσε άμεσα τον πρωθυπουργό, ο οποίος έδειξε άμεσο ενδιαφέρον και ανταποκρίθηκε θετικά.  Σε διάστημα 6-7 μηνών βγήκε το Φ.Ε.Κ. με το οποίο παραχωρήθηκαν οι φυλακές Ωρωπού στο Δήμο Ωρωπού εκεί που ανήκουν φυσικά. Ο σκοπός μας είναι να δημιουργήσουμε κέντρο Δημοκρατίας και Πολιτισμού. Να ανακαινιστούν και να μπορεί κάποιος να επισκεφτεί τις φυλακές Ωρωπού, να δει τα εκθέματα, να μάθει την ιστορία τους και το τι συνέβαινε, ποια είναι η αξία της Δημοκρατίας, να δημιουργηθούν σεμινάρια και εκδηλώσεις».

Και για το κτήμα;.. ΚΟΥΒΕΝΤΑ!

Όσο και αν σας βολεύει η «σιωπή» εμείς δεν θα το επιτρέψουμε, ποτέ! Είσθε υποχρεωμένοι να ενημερώσετε τους πολίτες και δημότες της περιοχής μας, αρχικά για τις προθέσεις σας. Είναι επίσης λυπηρό, άνθρωποι που γεννηθήκαν έζησαν και ψηφίζονται στον οικισμό της Σκάλας Ωρωπού, να κωφεύουν.  Η συγκάλυψη τέτοιων αποφάσεων, είναι ένα σοβαρότατο «πολιτικό αδίκημα» που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν σύμφωνα με τις εξελίξεις και στον κατάλληλο χρόνο.

Η άγνοια όμως, είναι το σοβαρότερο κοινωνικό αδίκημα που διαπράττουν στον τόπο τους, ισοδύναμο με την βλακεία! Και η βλακεία είναι ανεπάρκεια, είναι αδυναμία, είναι ανηθικότητα, είναι δημόσιος κίνδυνος!..

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here