Κέντρο Υγείας Καπανδριτίου… Τι πραγματικά συμβαίνει;

0
1311

Επανήλθε χθες η Δημοτική Αρχή με νέο Δελτίο Τύπου, ενημερώνοντας για την μετατροπή του Κ.Υγείας Καπανδριτίου σε κέντρο ελέγχου, Γενικής Φύσης και COVID 19  και  μάλιστα 24ωρης εφημέρευσης.

Μας ενημερώνουν επίσης πως παραμένει σε 24ωρη εφημέρευση για την εξυπηρέτηση των περιστατικών γενικής φύσης και λειτουργεί με επέκταση ωραρίου, καθημερινά,από 08.00 έως 22.00 για την εξυπηρέτηση των προσερχόμενων ασθενών ή υπόπτων περιστατικών COVID-19. Επίσης ορίζεται ωράριο από 08:00 έως 22:00 για τα σαββατοκύριακα με αντικείμενο την εξέταση ασθενών υπόπτων για COVID-19 και την λήψη τεστ COVID-19. Η καθημερινή επέκταση του ωραρίου θα καλυφθεί με μικτή εφημέρευση ιατρών υποδοχής υπόπτων περιστατικών COVID-19 (έως ώρα 22:00) και με ανάλογες βάρδιες του νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού.

Αυτό που δεν μας εξηγούν είναι από πότε μπορεί να λειτούργει το Κ.Υ με αυτούς τους νέους όρους;

Το ήδη υποστελεχωμένο από προσωπικό Κ.Υ.Καπανδριτίου, θα μπορεί από σήμερα να παρέχει τις άνωθεν υπηρεσίες και να εξυπηρετεί το κοινό που θα συρρέει για τους ελέγχους;

Με ποιο μηχανισμό και χωρίς πρώτα να υπάρχει προσυνεννόηση, όπως συμβαίνει σε άλλα Κ.Υγείας της επικράτειας;

Πολύ φοβόμαστε πως από σήμερα το τηλεφωνικό κέντρο του Κ.Υγείας θα πάρει φωτιά και για άλλη μια φορά θα υπάρξουν απογοητεύσεις και αποκλεισμοί παντός τύπου. Όπως την προηγούμενη εβδομάδα μετά το επικοινωνιακό σόου του Νέου Δημάρχου που προσπαθώντας να «καλύψει» τις εξαγγελίες-δεσμεύσεις, τόσο του ιδίου, όσο και του κυβερνητικού βουλευτή της περιοχής μας για το Κ.Υγείας προέτρεψε εκατοντάδες συμπολιτών μας να απευθυνθούν για τεστ, χωρίς αποτέλεσμα.

Επίκαιρο παραμένει το κείμενο του κ.Μπουλέκου Κώστα, μετά τον σάλο που ξέσπασε την προηγούμενη εβδομάδα και τις εικόνες που είδαμε με τον Νέο Δήμαρχο να κάνει τεστ, ο όποιος υπήρξε και ο μοναδικός! Και έχει διπλή σημασία καθώς ο κ.Μπουλέκος είναι κάτοικος Καπανδριτίου και μέχρι πριν λίγων ημερών, στέλεχος του Δημοτικού Μηχανισμού του Δημάρχου…ΚΥΡΙΑΚΗ 6 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2020 «ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ»

«… O Δήμαρχος Ωρωπού απαξιώνει τη προσφορά του Κέντρου Υγείας Καπανδριτίου στα μάτια των δημοτών.

Πρώτα μερικές ερωτήσεις: 

1.Κύριε Δήμαρχε τι απαντάς στους δημότες που φθάνουν καθημερινά στο Κέντρο Υγείας προκειμένου να κάνουν TEST COVID  με κίνδυνο διασποράς του ιού και μένουν με ανοικτό το στόμα όταν το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό τους ενημερώνει, ότι δεν μπορούν να γίνουν τεστ;;;;;;;

2.Τι απαντάς για το ότι έχει σπάσει το τηλεφωνικό κέντρο του ΚΥ;;;;;;;;;

3.Τι μπορεί να απαντήσει το ΚΥ υγείας στο ερώτημα αφού ο Δήμαρχος έκανε τεστ, εμείς γιατί δεν μπορούμε;;;;; αφού είδαμε φωτογραφίες;;;;; Υπάρχουν πολίτες δυο ταχυτήτων;;;

-Δήμαρχε, το Κέντρο Υγείας είναι το μοναδικό ίδρυμα παροχής οργανωμένης δημόσιας υγείας που βρίσκεται στα όρια του Δήμου μας, είναι η κορωνίδα της πρωτοβάθμιας φροντίδας των δημοτών. Η αποστολή του ήταν και θα συνεχίζει να είναι η θωράκιση των ασθενών αλλά και των εργζομένων .Ένα κέντρο υγείας το οποίο λειτουργεί με τον ηρωισμό και την αυταπάρνηση ολίγων ιατρών και νοσηλευτών κάτω από δύσκολες συνθήκες. Το κέντρο υγείας στο Καπανδρίτι υπήρχε πριν από εσένα και θα υπάρχει μετά από εσένα.

Δήμαρχε, ξέρεις τι κατάφερες με την ωραία σου φωτογραφία;;;;; κατάφερες να απαξιώσεις τη λειτουργία του Κέντρου Υγείας, ότι δήθεν κάνει επιλογή ασθενών. Και εσύ ως πρώτος Δημότης ως υπεύθυνος της Πολιτικής Προστασίας αντί να γίνεις διεκδικητικός απέναντι σε με αδιάφορη και ανίκανη κυβέρνηση έγινες ο απολογητής της. Η δουλειά σου, όχι μόνο σαν Δήμαρχος αλλά πολύ περισσότερο σαν Γιατρός δεν είναι να κάνεις μόνο ΕΣΥ ΤΕΣΤ(να φαίνεσαι παρτάκιας) αλλά η πλειονότητα των Δημοτών.

 Σε έβαλαν και πήρες κοινωνικό βάρος και ευθύνες που στο κάτω κάτω δεν σου αναλογούν;;;;;;;;. Έγινες ο αποδιοπομπαίος τράγος;;;;;;;

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΧΙ!!!!!!!! ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΙΔΗΤΗ ΣΟΥ ΕΠΙΛΟΓΗ!!!!!

Ξέρω δεν σου αρέσει αλλά αυτή είναι η μοναδική αλήθεια. Ναι τώρα και όταν χρειάζεται θα ξεπληρώνεις την ΦΡΟΝΤΙΔΑ της κυβερνητικής αγκαλιάς. Δεν είσαι Δήμαρχος ανεξάρτητος και διεκδικητικός, αλλά υποτακτικός.

Δήμαρχε, ο χώρος της υγείας δεν προσφέρεται για ιδιοτελείς προσωπικές στοχεύσεις πολύ περισσότερο παίζοντας κομματικά και ψηφοθηρικά παιχνίδια. Αυτό έπρεπε να το γνώριζες όχι σαν Δήμαρχος αλλά σαν γιατρός…”

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here