Είναι ανεπιθύμητοι στον Ωρωπό…

0
673

Σκληρή επίθεση Γιασημάκη σε Μενδώνη: «Είναι ανεπιθύμητοι στον Ωρωπό, όσοι αποφασίζουν για μας χωρίς εμάς»

ΤΟ ΑΛΛΟ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΤΟ… το ξέρετε;..

Γελάστε ελεύθερα με τις αστειότητες της Δημοτικής Αρχής! Προσπαθούν για άλλη μια φορά, συρόμενοι των εξελίξεων να αποπροσανατολίσουν και να καπηλευτούν τον δίκαιο αγώνα που ξεκίνησαν οι Αυλωνίτες για το Μουσείο Ζυγομαλά. Έρχονται με τα «άριστα αντανακλαστικά τους» για άλλη μια φορά, αποσβολωμένοι από τις εξελίξεις και μετέπειτα της συγκέντρωσης-ενημέρωσης των Αυλωνιτών της Κυριακή 6 Οκτωβρίου, χθες Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου να κάνουν Σκληρή επίθεση σε Μενδώνη!!!..

Σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου: «… Η πρώτη επιστολή στάλθηκε στις 7 Δεκεμβρίου 2020. Ακολούθησαν τηλεφωνικές επικοινωνίες του Δημάρχου Ωρωπού με την Υπουργό Πολιτισμού χωρίς να υπάρξει αποτέλεσμα και στάλθηκε νέα επιστολή στην οποία ο Γιώργος Γιασημάκης αφού επανέλαβε το αίτημα και την πάγια θέση του Δήμου τονίζει προς την κα Λίνα Μενδώνη: «Σε συνέχεια της τηλεφωνικής μας επικοινωνίας αλλά και του εγγράφου από 7/12 θα ήθελα να σας ενημερώσω πως η θέση μας παραμένει αδιαπραγμάτευτη. Δε μπορεί να αποφασίζει κανείς για τον Αυλώνα χωρίς του Αυλωνίτες».

Ακόμα βέβαια περιμένουμε απαντήσεις στα ερωτήματα που έχουμε θέσει και είναι υποχρεωμένοι να απαντήσουν:

Το θέμα έχει αναρτηθεί στην Δημόσια διαβούλευση από τις 30 Οκτωβρίου. Είναι δυνατόν να μην γνώριζε κανείς;… Ποιος φέρει τις ευθύνες της ενημέρωσης; (http://www.opengov.gr/cultureathl/?p=8233)

Μαθαίνουμε τουλάχιστον πως η υπόθεση βρίσκεται σε ευνοϊκό δρόμο για το Μουσείο Ζυγομαλά και θα ξεκαθαρίσει σήμερα, εφόσον: «το επίμαχο άρθρο του νομοσχεδίου του Υπουργείου Πολιτισμού που αφορά την Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ του μουσείου Νεοτέρου Ελληνικού Πολιτισμού και του Μουσείου Ζυγομαλά. Σύμφωνα με τις νομοτεχνικές Βελτιώσεις τις οποίες μοίρασε στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής η υπουργός κα Λίνα Μενδώνη αποσύρονται το 2 και 3 εδάφιο της 3 παραγράφου του άρθρου 57 το οποίο αποκτά νέα αρίθμηση ως άρθρο 44.Φυσικά ο αγώνας συνεχίζεται και στόχος είναι η ολική απόσυρση του άρθρου και όχι απλώς την βελτίωση του…» μαθαίνουμε από δημοσιογραφικές πληροφορίες. Ας ελπίσουμε στην ολική απόσυρση του άρθρου και όχι απλώς στην βελτίωσή του, κάτι που θα απαλλάξει οριστικά τον Αυλωνίτικο λαό από τις «ορέξεις» του Υπουργείου Πολιτισμού.

Σε ακόμα μια περίπτωση η νεότευκτη Δημοτική Αρχή αποδεικνύει το έλλειμμα διαχείρισης ενός σοβαρού ζητήματος. Εδραιώνουν την άποψη πολλών συνδημοτών μας σχετικά με την δυσκολία να αντιλαμβάνονται και να μπορούν να συνθέτουν λύσεις σε συνεργασία με τις τοπικές κοινωνίες, από κοινού. Το μοναδικό κίνητρο να ασχοληθούν πραγματικά με καίρια ζητήματα της κοινωνίας παραμένει η σκοπιμότητα της αυτοπροβολής και η δημιουργία μιας ψεύτικης εικόνας έλεγχου και αυτοδιαχείρισης των συνθηκών διοίκησης.

Με πραγματικά επικίνδυνο τρόπο, αγνοούν καθημερινές καταστάσεις που προκύπτουν για τον οργανισμό, όπως η συζήτηση για το επίμαχο νομοσχέδιο και τις σχετικές εξελίξεις στον Αυλώνα, αποδεικνύοντας την χαρακτηριστική ανωριμότητά τους, την μνημειώδη ανικανότητα του Νέου Δημάρχου αλλά και των άμεσων συνεργατών του, που είναι πλέον εμφανής και αυταπόδεικτη.

Η ανικανότητα όμως είναι το λιγότερο μιας και οι χειρισμοί της Δημοτικής Αρχής σε πολλά θέματα είναι πλέον επικίνδυνη για ότι έχει καταφέρει ο Δήμος Ωρωπού από την σύστασή του και ακόμη πιο επικίνδυνη για τον τόπο και τους συνδημότες μας. Και είναι επικίνδυνοι γιατί δεν έχουν όρια ούτε στο ψέμα αλλά ούτε στις μεθόδους που χρησιμοποιούν. Χαρακτηρίζονται καθημερινά, από την ανακολουθία δηλώσεων και απουσίας γνώσης των αντικειμένων που προσπαθούν να διαχειριστούν!..

Η διαχείριση του τεράστιου ζητήματος του Μουσείου Ζυγομαλά που πρόεκυψε για την κοινωνία του Αυλώνα «πέρασε» ξεκάθαρα στους Δημότες και κατοίκους της περιοχής. Οι φωνές τους είναι καθημερινές και πλέον καλούν κάθε συμπατριώτη τους, να ενεργήσει άμεσα ώστε να νικήσει την ανοησία και την ασχετοσύνη της Νέας Δημοτικής Αρχής και να χαράξει ο ίδιος το μέλλον του δυναμικά, με σοβαρές και σημαντικές παρεμβάσεις, οδηγούμενες από τα κύτταρα της τοπικής κοινωνίας.

Καμία εμπιστοσύνη στον Δήμαρχο και τα στελέχη του, που με ανούσιες κραυγές και κινήσεις εντυπωσιασμού, προσπαθούν να κερδίσουν τις εντυπώσεις, χωρίς πραγματικά ουσιώδεις κινήσεις…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here