…γνώριζε η κα Κρέμμου, περί της Προγραμματικής Σύμβασης, η απάντηση ήταν αποκαλυπτική. Γνώριζε!!!

0
510

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Χάσατε τη μάχη, νικηθήκατε κατά κράτος κ. Δήμαρχε. Αυτή είναι η επιτυχία σας. Εκχωρήσατε αμαχητί την Πολιτιστική Κληρονομιά του Αυλώνα. Το μουσείο Ζυγομαλά.

Το επίμαχο άρθρο 46, πρώην 57, δεν αποσύρθηκε. Παρέμεινε με επουσιώδεις διαδικαστικές αλλαγές. Η ευθύνη της αποτυχίας βαραίνει αποκλειστικά εσάς και την παράταξη σας.

Διαχειριστήκατε το θέμα του Μουσείου Ζυγομαλά κατά τρόπο τραγικό. Με πρωτοφανή προχειρότητα, πολιτική επιπολαιότητα και τελικά, επιβλαβή για τον Αυλώνα την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ωρωπού .

Χθες, με Δελτίο Τύπου, μας ενημερώσατε, με πομπώδη τρόπο και περισσή, αγωνιστική έπαρση, προφανώς, για λόγους εντυπωσιασμού, ότι «Είναι ανεπιθύμητοι όσοι αποφασίζουν για εμάς χωρίς εμάς». Ποιους εννοούσατε ακριβώς; Τι θέλατε να προλάβετε; Μήπως επιχειρήσατε να μετακυλήσετε τις ευθύνες σας στη πλάτη άλλων για να εμφανιστείτε άμεμπτος και να αποφύγετε την οργή των κατοίκων; Ανώφελο και μάταιο.

Κατά τη συνάντηση, στο Αυλώνα, την οποία συγκάλεσε, την Κυριακή (6/12/2020), η κα Ε. Κρέμμου, σε ερώτηση της Διευθύντριας της Διεύθυνσης Νεότερου Ελληνικού Πολιτισμού του υπουργείου Πολιτισμού κας Στ. Φωτοπούλου, εάν γνώριζε η κα Κρέμμου, περί της Προγραμματικής Σύμβασης, η απάντηση ήταν αποκαλυπτική. Γνώριζε!!! Και δεν διαβουλευτήκατε, έγκαιρα, με το Υπουργείο!

Να σας υπενθυμίσουμε ότι η κα Ε. Κρέμμου, εκτός από Διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Αυλώνα, μέλος της Επιτροπής Διαχείρισης του Μουσείου Ζυγομαλά, είναι και Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Αυλώνα, της δικής σας παράταξης κ. Γιασημάκη, που διοικεί το Δήμο.

Κύριε Δήμαρχε, αλήθεια δεν σας ενημέρωσε η Πρόεδρός σας για την Προγραμματική Σύμβαση; Θέλετε να σας πιστέψουμε; Ο κάθε εκλεγμένος Πρόεδρος λειτουργεί αυτοβούλως; Κοροϊδευόμαστε; Εκτός κι αν έχετε χάσει τον έλεγχο των δημοτικών και τοπικών συμβούλων σας. Είναι βέβαιον ότι το γνωρίζατε και λέτε ψέματα, για άλλη μια φορά!

Ερωτάμε λοιπόν: Γιατί το αποκρύψατε; Ποιους θέλατε να καλύψετε; Ποια συμφέροντα σας υποχρέωσαν σε σιωπή; Γιατί δεν ενημερώσατε το Δημοτικό Συμβούλιο για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα, ως οφείλατε; Ενημερώσατε, ενδελεχώς, τους Βουλευτές, όλων των κομμάτων, του Ελληνικού Κοινοβουλίου, της Περιφέρειας Αττικής η απλώς τους κοινοποιήσατε δύο έγγραφα που αποστείλατε την 7η και 8η τρέχοντος, στην υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κα Στ. Μενδώνη;

Σας ζητήσαμε να συσταθεί Διαπαραταξιακή Επιτροπή Αγώνα. Το απορρίψατε, ασυζητητί; Γιατί; Ατυχήσατε λοιπόν. Δυστυχώς θα εισπράξετε όλη την αποτυχία, την κατακραυγή για την παταγώδη αποτυχία σας. Αποδεικνύεται ότι είστε εξαιρετικά ανίκανος για να υπερασπιστείτε την Πολιτιστική Κληρονομία του Αυλώνα και του Δήμου μας.

Κύριε Γιασημάκη, είστε ο μοναδικός υπεύθυνος για το γεγονός ότι το Μουσείο Ζυγομαλά χάθηκε για τον Αυλώνα. Οι ευθύνες σας είναι βαρύτατες. Είστε υπόλογος απέναντι στους κατοίκους του Αυλώνα. Χρεώνεστε μια ανυπολόγιστη αποτυχία να προστατεύσετε την Πολιτιστική Κληρονομία του τόπου μας, την οποία μπορούσαμε συντονισμένα, όλοι μαζί να είχαμε αποτρέψει.

Κύριε Δήμαρχε, δικαίωμα να ξεπουλάτε, εν κρυπτώ, την πολιτιστική κληρονομία του Δήμου δεν έχετε. Είστε διαχειριστής των συμφερόντων του Δήμου και όχι ιδιοκτήτης η φεουδάρχης για να αυθαιρετείτε.

Ο επικεφαλής του Συνδυασμού

«Πρώτα Ο Δημότης»

Θωμάς Δημ. Ρούσσης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here