ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΩΜΑ ΡΟΥΣΣΗ: τέρμα στην κοροϊδία! Κάποια στιγμή πρέπει να ακουστούν αλήθειες…

0
688

Μια συνέντευξη «πoταμό» παραχώρησε ο πρώην Δήμαρχος Ωρωπού κ.Θωμάς Ρούσσης, στο διαδικτυακό κανάλι «Ο Φάρος του Ωρωπού» της κυρίας Τσαρουχά.

Σχεδόν ενάμιση χρόνο μετά την ανάληψη καθηκόντων από την Νέα Δημοτική Αρχή, ήρθε να ενημερώσει, πραγματικά. Με συμπληρωμένο σχεδόν ενάμιση χρόνο από την ανάληψη των καθηκόντων της νέας δημοτικής αρχής, ο κ. Ρούσσης μέσω της συνέντευξης αυτής ενημέρωσε τους πολίτες για τις οικονομικές παλινωδίες του Νέου Δημάρχου και των συνεργατών του. Με στοιχεία, έγγραφα, αποδείξεις και γεγονότα, που έχει στην διάθεση του καθενός ενδιαφερόμενου, προέβη σε μια ενημέρωση για τα σημερινά οικονομικά του Δήμου Ωρωπού και τις πύρινες εξαγγελίες-απειλές του κ.Γιασημάκη κατά την αρχή της θητείας του για «ελέγχους ποινικά κολάσιμους» (και μάλιστα μπροστά σε ευρύ κοινό), καθώς και για τις σοβαρότατες παραλήψεις που τον θέλουν να ξεχνά σχετικά με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, την διαδικασία επιστροφής τους. Πάμε λοιπόν να αναλύσουμε τα λεγόμενα του κ.Θωμά Ρούσση και να ξετυλίξουμε σιγά-σιγά την αχρεία συμπεριφορά των διοικούντων, που κρυμμένοι πίσω από τα γεγονότα και κυρίως τις συνθήκες της πανδημίας, νομίζουν πως απολαμβάνουν μια ασυλία άνευ προηγουμένου!Ξεκινάμε με τις συνεχείς, σχεδόν καθημερινές αναφορές του Νέου Δημάρχου από την αρχή της θητείας του, στο μέγεθος των οφειλών που άφησε η προηγούμενη Δημοτική Αρχή. Κανένας μας δεν θα ξεχάσει την ένταση και το μένος στις αναφορές τους για εκατομμύρια ευρώ οφειλών που αυξάνονταν γεωμετρικά σε κάθε αναφορά τους. Τα αρχικά έξι εκατομμύρια που «ανακάλυψαν» πριν αναλάβουν την διοίκηση, έφτασαν να γίνουν «σχεδόν δεκαπέντε(15)», όπως έλεγαν στον χώρο του ΑΤΛΑΝΤΙΣ, όπου είχαν το θράσος να καλέσουν εκατοντάδες συμπολιτών μας και να «ενημερώσουν» για δεκάδες «αποκαλύψεων» που δεν μπόρεσαν ποτέ να αποδείξουν!

Μόνο η λάσπη και τα συνεχή ψέματα έμειναν να θυμίζουν τις μελανές εκείνες ημέρες που προσπάθησαν να ποινικοποιήσουν την πολιτική ζωή του τόπου με χείριστο τρόπο και να «στήσουν» τις πολιτικές κρεμάλες εξόντωσης των αντιπάλων τους, αποδεικνύοντας πως μόνο αυτό υπήρξε  αυτοσκοπός τους.

12.000.000€, τελικά ζήτησε ο Νέος Δήμαρχος Ωρωπού, για να αποπληρώσει τις οφειλές του οργανισμού, εκ των οποίων τελικά χρειάστηκε περίπου τα 9.850.000€. Τα υπόλοιπα επέστρεψαν στο Υπουργείο Εσωτερικών στο τέλος του Νοεμβρίου όπου έληξαν οι προθεσμίες των ληξιπροθέσμων, ως αχρείαστα!.. 

Έχει μεγάλη σημασία να αναφέρουμε πως από αυτά τα 9.850.000€ τα 3.900.000€ αφορούν οφειλές προς την ΝΕΑ ΟΔΟ, που επέστρεψαν τάχιστα και αγόγγυστα, χωρίς μάλιστα καμία νομική απόφαση που τους επέβαλε την αποπληρωμή τους. Ας μην ξεχνάμε πως το ΣΤΕ αποφάσισε την απαγόρευση επιβολής δημοτικών τελών στην ΙΟΝΙΑ ΟΔΟ, και μόνον αυτό! Πουθενά δεν αναφέρετε η επιβολή επιστροφής των χρημάτων, που απαιτεί άλλη νομική διεκδίκηση από πλευρά τους. Πάραυτα με δική τους πρωτοβουλία έδειξαν την διάθεσή τους απέναντι στην εταιρεία που «πίνει το αίμα των συνδημοτών μας» καθημερινά, ξεπουλώντας τους αγώνες τους και τις κινητοποιήσεις ετών στην συντελούσα αυτή αδικία. Ποτέ όμως δεν ασχολήθηκαν πραγματικά με αυτό το ζήτημα σαν αντιπολίτευση. Κυνηγούσαν πάντα πράξεις εντυπωσιασμού και μόνο για το φαίνεσθε συμμετείχαν στις αντιδράσεις των κατοίκων.   Αυτή όμως είναι μια άλλη υπόθεση…

Στα 9.850.000€ που χρειάστηκε τελικά η Νέα Δημοτική Αρχή, μάθαμε πως, μεγάλο μέρος τους, αφορούν οφειλές που «γέννησε» ο ίδιος ο Δήμαρχος με τις αποφάσεις του, σε ενάμιση χρόνο θητείας του!

ΤΟ ΠΟΣΟ ΑΥΤΟ ΑΝΕΡΧΕΤΑΙ ΣΕ 3.500.000€!!!.   

Ενέταξαν προμηθευτές, εταιρείες και οργανισμούς(ΕΥΔΑΠ) για οφειλές που έγιναν μετά την 1 Σεπτεμβρίου που ασκούσαν αυτοί διοίκηση!!! Και σίγουρα δεν αφορούν κανένα προκάτοχο τους. Επίσης αποπληρώθηκαν τιμολόγια που αφορούσαν των πρώην Δήμο Ωρωπίων(σοβαρότατο ποσό συνολικά) και σίγουρα, όχι την θητεία του κ.Θωμά Ρούσση. 

Και πολύ καλά έκαναν εφόσον τους δόθηκε αυτή η δυνατότητα.Δεν έχουν όμως καμία σχέση αυτές οι οφειλές με το σενάριο του αφηγήματος τους, που θέλησαν να «φουσκώσουν» κάθε οφειλή με το όποιο χρέος στην προηγούμενη Δημοτική Αρχή του κ.Θωμά Ρούσση, προσπαθώντας να εντυπωσιάσουν τους φίλους και ακροατές τους, νομίζοντας πως με αυτό τον τρόπο θα εξοντώσουν τους πολιτικούς τους αντιπάλους.

Γνωρίζοντας εξ’αρχής ο πρώην Δήμαρχος τα οικονομικά μεγέθη και τις πραγματικές οφειλές που ακολουθούν την κάθε διοίκηση, ζήτησε μόνος του την οικονομική διαλεύκανση των οικονομικών του οργανισμού. Με εισήγηση του στο Δημοτικό Συμβούλιο του Ωρωπού που ψηφίστηκε ΟΜΟΦΩΝΑ, ζήτησε την παρέμβαση της Αρχής Διαφάνειας και των Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης, προκειμένου να λάμψει τελικά η μοναδική αλήθεια! Μετά από περίπου ένα χρόνο και αφού πραγματοποιείται η σχετική έρευνα, περιμένουμε ακόμα τα συμπεράσματά τους να ανακοινωθούν στο ευρύ κοινό. Οι πληροφορίες μας λένε πως πολύ σύντομα, θα έχουμε αποτελέσματα και γνωματεύσεις. Ο Νέος Δήμαρχος παρακολουθεί τις εξελίξεις από κοντά και μαθαίνουμε πως τα συμπεράσματα θα τον εκθέσουν ανεπανόρθωτα! Προσπαθεί να καθυστερήσει την διαδικασία με κάθε τρόπο, αλλά από στιγμή σε στιγμή τα αποτελέσματα θα βρίσκονται στην διάθεση όλων μας…

Για το τέλος έχουμε το μεγάλο παραμύθι που έξυπνα προσπαθούν να υποκρύπτουν. Μετά την «τεραστία επιτυχία» που κατάφεραν, να εξασφαλίσουν τις επιχορηγήσεις για τα ληξιπρόθεσμα, πουθενά δεν ανέφεραν πως το δεύτερο επιχορηγούμενο ποσό των 9.500.000€ που μέρος του χρησιμοποίησαν για αποπληρωμές, ουσιαστικά είναι ΔΑΝΕΙΟ! Θα πρέπει να επιστραφεί στο Ελληνικό Κράτος το 60% του συνόλου από το όχι και μακρινό 2023, όπου θα παρακρατείται από την ετήσια χρηματοδότηση των Κ.Α.Π. ΚΑΝΕΝΑΣ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ!..  παρά κομπάζουν καθημερινά για την μεγάλη επιτυχία και τις άριστες σχέσεις τους με την κυβέρνηση! Ο λογαριασμός όμως θα επιστρέψει πολύ σύντομα και φυσικά θα επιβαρύνει όλους τους συνδημότες μας που θα κληθούν να τον πληρώσουν μέσω των δημοτικών και ανταποδοτικών τελών, ίσως προσαυξημένων…

Δεν έχουμε να γράψουμε τίποτα για επίλογο. Περιμένουμε τις αντιδράσεις του Νέου Δημάρχου στον καταιγισμό των καταγγελιών του κ.Ρούσση. Μετά από δυο ημέρες, κανένας δεν τολμά να βγει και να διαψεύσει τα λεγόμενά του, μιλώντας για πρώτη φορά επί της ουσίας και όχι προσποιούμενος  «ενημερωτικής διάθεσης», (όπως η συντακτική επιτροπή του OROPOSVOICE) που ποτέ δεν κατάφερε να πείσει, ούτε και τους ίδιους τους χρηματοδότες της. Τα ψέματα και η παραπλάνηση της Νέας Δημοτικής Αρχής καθώς και των στελεχών της, φτάνουν στο τέλος της και όλοι πλέον αντιλαμβάνονται το μέγεθος του τεραστίου παραμυθιού που συνέθεσαν στις πλάτες των συνδημοτών μας. Είναι η πρώτη φορά που αντιλαμβανόμαστε τόσο σοβαρή φθορά, σε μόλις ενάμιση χρόνο θητείας. Η απόρροια της κοροϊδίας και των συνεχών ψεμάτων, «φούσκωσαν» πολύ το λογαριασμό που καλείται να πληρώσει ο Νέος Δήμαρχος Ωρωπού και οι αντιδράσεις του θα είναι δύσκολες με την πλάτη κολλημένη στον τοίχο.

Περιμένουμε… 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here