Νέα Ομοσπονδία Συλλόγων Ωρωπού «Περιβαλλοντικές ανησυχίες» (όχι όψιμες) !!!

0
480

 

Διακινούνται ευρέως στο διαδίκτυο και στο fb σοβαρότατες καταγγελίες και ερωτήσεις προς την Δημοτική Αρχή Ωρωπού, για μια τεράστια περιβαλλοντική ρύπανση στην καρδιά δασικής έκτασης, στην ευρύτερη περιοχή του σκοπευτηρίου Μαλακάσας, οι οποίες όμως δεν ευαισθητοποίησαν –δυστυχώς- τους αρμόδιους (Κο Δήμαρχο, Κο Αντιδήμαρχο κλπ)

«Ήλθον, είδον, ενίκησα» αναφώνησε κάποτε –γεμάτος «έπαρση»- ο Ιούλιος Καίσαρας για την «νίκη» του επί του βασιλιά του Πόντου Φαρνάκη του 2ου, στα Ζήλα το 47 π.Χ.

«Συνεχίζουμε να απαντάμε με έργα ..» τόνισε ο Δήμαρχος Ωρωπού Κος Γ. Γιασημάκης στις 30/12/20, αναφερόμενος στην χρηματοδότηση 612.398,80 € για την πλήρη ανακατασκευή του Δημοτικού Γηπέδου Αυλώνα.

Ο #Δήμος_Ωρωπού ακολουθεί δυναμικά τις εξελίξεις στην ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης στην Ελλάδα και την επέκταση της χρήσης οχημάτων χαμηλών και μηδενικών εκπομπών. – διαβάζουμε στις 14/12/20 στην επίσημη σελίδα του Δήμου.

Ο Δήμος Ωρωπού Municipality of Oropos , «προχωρά στην αγορά δύο νέων υπερσύγχρονων απορριμματοφόρων που θα αναβαθμίσουν τις παρεχόμενες υπηρεσίες στον τομέα της καθαριότητας και θα ανανεώσουν τον στόλο των οχημάτων καθαριότητας μετά από πολλά χρόνια» ……, διαβάζουμε στις 22/12/20 στην επίσημη σελίδα του Δήμου Ωρωπού, ……

……. «Η αγορά των δύο απορριμματοφόρων είναι στο πλαίσιο του σχεδιασμού που έχουμε κάνει στον τομέα της καθαριότητας. Ο Δήμος μας εκσυγχρονίζεται και παράλληλα ενισχύει την υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου που για χρόνια είχε παραμεληθεί και αυτό είναι μόνο η αρχή. Συνεχίζουμε με όσα έχουμε σχεδιάσει στα απαραίτητα ρεύματα ανακύκλωσης, γυαλί, πλαστικό, βιοαπόβλητα με τεράστια οφέλη για το περιβάλλον και τα οικονομικά του Δήμου», τόνισε ο δήμαρχος Ωρωπού Γιώργος Γιασημάκης.

Κύριοι συμφωνούμε με την όποια πρωτοβουλία, αναφορικά με την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας, πλην όμως μαζί την διαφήμιση των πρωτοβουλιών αυτών, δεν διαβάσαμε τίποτα για τις από 29 & 30/12/20 , καταγγελίες που διαβάσαμε έκπληκτοι στο ενημερωτικό μέσο OroposNews.net, τους Ενεργούς Δημότες Ωρωπού κλπ, όπου το «απίστευτο» φωτορεπορτάζ, μας παρουσίασε το «εξωφρενικό περιβαλλοντικό έγκλημα που έγινε στην Μαλακάσα», βλέποντας έκπληκτοι να εναποτίθενται απορρίμματα, μπάζα, πλαστικές ύλες, κλαδιά, γυαλιά, παλαιοί κάδοι απορριμμάτων κλπ.

Αναμένουμε την ευαισθησία της Δημοτικής Αρχής του Κου Γιασημάκη, τουλάχιστον σε αυτό το σοβαρό περιβαλλοντικό θέμα και μια ειλικρινή τοποθέτηση, αποδεικνύοντας –έστω για μια φορά-, τον σεβασμό του προς τους φορείς και τους πολίτες του Δήμου Ωρωπού.

Γ. Παπαγεωργίου

A’ Αντιπρόεδρος

Νέας Ομοσπονδίας Συλλόγων Ωρωπού

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here