Και όμως υπάρχει φωνή κάτω από τις μάσκες!

0
503

Και όμως υπάρχει φωνή κάτω από τις μάσκες! Και μάλιστα δυνατή, παρεμβατική και σκληρή όσο πραγματικά έπρεπε για να κινήσει το ενδιαφέρον των ανθρώπων της Δημοτικής Αρχής, που τελικά εξαναγκάστηκαν να συρθούν για άλλη μια φορά από τις εξελίξεις και να ενδιαφερθούν για το κορυφαίο ζήτημα του Δημοτικού Σχολείου των Νέων Παλατίων που αναδείξαμε στα τελευταία δημοσιεύματά μας.Καταφέραμε να κινητοποιήσουμε τον ακριβοθώρητο Πρόεδρο της Α’Βάθμιας Σχολικής Επιτροπής κ.Λούπη Νικόλαο και να πράξει επιτέλους τα αυτονόητα που σχετίζονται με την ασφάλεια και την λειτουργικότητα του σχολείου και των παιδιών. Μετά την ατυχέστατη τοποθέτηση του στο ΦΒ και τις άσχετες δικαιολογίες και αναδρομές του στο παρελθόν, υποχρεώθηκε να επισκεφτεί το σχολείο και να συνεργαστεί επιτέλους με τα μέλη του Συλλόγου, προκειμένου να δοθούν άμεσες και κυρίως ασφαλείς λύσεις στην δύσκολη καθημερινότητα των μαθητών.

Αξίζει να αναφέρουμε πως η δημοσιοποίηση του θέματος από τα μέσα μας, προσέλκυσε τεράστια απήχηση και κινητοποίησε την κοινωνία του Ωρωπού, αναδεικνύοντας την απόγνωση της μαθητικής κοινότητας και των γονέων τους, που είναι υποχρεωμένοι να ζουν σε ένα περιβάλλον παντελούς αδιαφορίας και ανυποληψίας από τους υπευθύνους της Σχολικής Επιτροπής που αδιαφόρησαν επιδεικτικά δυο χρόνια από την ανάληψη των καθηκόντων τους. Σε κάθε γωνία του σχολειού που σήμερα φοιτούν 300 μαθητές, ο κίνδυνος, η ανασφάλεια και η αδιαφορία έχουν ριζώσει βαθιά! Η μοναδική λύση υπήρξε πλέον η δημοσιοποίηση του θέματος μέσω του βίντεο που παρουσιάστηκε και ανέδειξε την σημερινή τραγική κατάσταση που υπάρχει.

 

 

 

 

Με Δελτίο Τύπου που παρουσιάζουμε παρακάτω, υπήρξαν οι ανάλογες δεσμεύσεις, ανοίγοντας ουσιαστικά ένα κύκλο συνεργασιών στα πλαίσια που ορίζουν η ανάληψη των υποχρεώσεων που επιβάλλει η κειμένη νομοθεσία, αλλά και το ελάχιστο ενδιαφέρον που πρέπει να επιδείξουν τα στελέχη της Δημοτικής Αρχής, προκειμένου να ελαχιστοποιήσουν τα προβλήματα της σχολικής δομής.

Και για επιτευχθούν όλα αυτά, έπρεπε πρώτα να υπάρξει η γενική κατακραυγή που προηγήθηκε από τους συνδημότες μας, αλλά και η σκληρή δημοσιοποίηση του θέματος.

Ας είναι και έτσι. Όλοι θα κριθούν εκ του αποτελέσματος. Και να είναι σίγουροι πως θα παρακολουθούμε το θέμα από κοντά και θα αναδεικνύουμε κάθε προσπάθεια προς την σωστή ή λανθασμένη κατεύθυνση…

 

 

 

 

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 13/1/2021

Δρομολογούνται ευχάριστες εξελίξεις για το Σχολείο μας!

«… Μετά από αίτηση του Συλλόγου μας για διενέργεια αυτοψίας στον χώρο του σχολείου (επισυνάπτεται) προς την πολεοδομία, ήρθε σήμερα τριμελής επιτροπή και, παρουσία του Προέδρου της Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου κ. Λούπη, του Διευθυντή του σχολείου κ. Μπράτη και του Προέδρου του Συλλόγου μας κ. Λουπάτατζη, έλεγξαν τις κτιριακές εγκαταστάσεις του σχολείου προκειμένου να συντάξουν άμεσα έκθεση προς το Δήμο.

Κατά την διάρκεια της επί τόπου συζήτησης ο κ. Λούπης δεσμεύτηκε ότι ο Δήμος θα προβεί άμεσα σε εργασίες στήριξης του φουγάρου και αντικατάστασης των παραθύρων του εργαστηρίου Η/Υ. Όσον αφορά την αποκατάσταση της καθίζησης, ο κ. Λούπης είπε πως θα περιμένει την έκθεση της επιτροπής προκειμένου να ξεκινήσουν οι εργασίες καθώς η στατικότητα του κτιρίου πρέπει να προϋπάρχει προκειμένου να πραγματοποιηθεί η ενεργειακή αναβάθμιση.

Εμείς, εκ μέρους όλων των μελών μας, ευχαριστούμε ιδιαίτερα την επιτροπή για την άμεση ανταπόκριση και αναμένουμε τις ευχάριστες εξελίξεις από την πλευρά του Δήμου. Τέλος ευχαριστούμε την δημοσιογράφο Σοφία Μπασκάκη για την χορηγία του φωτογραφικού υλικού…»

Το Δ.Σ. Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού σχολείου Σκάλας Ωρωπού & Νέων Παλατίων

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here