Αλήθειες,ψέματα,φαρισαϊσμός και υποκρισία…

0
566

Ένα δυσάρεστο γεγονός συνέβη στη δομή μεταναστών στην Μαλακάσα την Παρασκευή 8-1-2021. Όπως πληροφορηθήκαμε με Δελτίο Τύπου του Δήμου Ωρωπού, ένα πεντάχρονο προσφυγόπουλο βρήκε τραγικό θάνατο κάτω από τις ρόδες ενός φορτηγού, που εκτελούσε εργασίες στον χώρο.

Κανείς τους δεν ανέφερε βεβαία πως οι εργασίες αφορούν κομμάτι επέκτασης της νέας δομής και συγκεκριμένα εργασίες που διεξάγονται αυτή την στιγμή για την κατασκευή υποσταθμού και την επαύξηση της παροχής ρεύματος καθώς οι ανάγκες πλέον δεν επαρκούν. Και δεν μιλάμε για τις σημερινές συνθήκες που έχουν πλέον διαμορφωθεί με την φιλοξενία 5.000 περίπου προσφύγων και μεταναστών, αλλά για την μελλοντική αύξηση του πληθυσμού τους, που μπορούν να φτάσουν ακόμα και τις 10.000 άτομα, σύμφωνα με κάποιες δυσοίωνες προβλέψεις!

Όλα τα υπόλοιπα που αναφέρονται στο Δ.Τ του Δήμου, περί «ευαισθητοποίησης και αγανάκτησης» της Δημοτικής Αρχής και προσωπικά του Δημάρχου, είναι άκρως υποκριτικά και υποτιμητικά για την νοημοσύνη μας, πάντα κατά την άποψή μας, ειδικά με τον τρόπο που διαχειρίζονται το σοβαρότατο θέμα του προσφυγικού στο τόπο μας.

Δεν υπάρχει κανένας λόγος να αναφερθούμε στις κινήσεις των στελεχών της Δημοτικής Αρχής κατά το πρόσφατο παρελθόν. Όλοι μας θυμόμαστε τις ανούσιες κινητοποιήσεις, τόσο στον «αποκλεισμό» του Λιμανιού του Ωρωπού, όσο και στην περίφημη απόπειρα «ξυλοδαρμού από τα ΜΑΤ» κατά του Δημάρχου του Ωρωπού στην Εθνική Οδό.  Έκτοτε πέρασε πολύς καιρός που μεσολάβησε και απόδειξε τις πραγματικές διαθέσεις των διοικούντων.

Πάνω από 1.000.000€ έχουν εισρεύσει στα ταμεία του Δήμου μας σαν «ανταποδοτικότητα» της καλής θελήσεώς μας σε μορφή άμεσης ρευστότητας, αλλά και υπό μορφή μελετών κατασκευής έργων περίπου 650.000€ για αθλητικές υποδομές που θα εξυπηρετούν τόσο τους κατοίκους, όσο και τους «φιλοξενούμενους».

 

 

 

 

Σε καμία απόφαση αποδοχής των χορηγήσεων από την Δημοτική Αρχή, δεν υπήρξε η παραμικρή «επιφύλαξη» που να καταδεικνύει τις γελοιότητες που πρόσφατα διαβάσαμε του τύπου: «ο Δήμος Ωρωπού θα συνεχίσει να ζητά την απομάκρυνση των δομών αυτών από την Μαλακάσα, και ταυτόχρονα όσο αυτό δεν γίνεται θα προσπαθεί να στηρίζει την αξία της ανθρώπινης ζωής που δεν γνωρίζει διαχωρισμούς χρώματος, εθνότητας, θρησκείας.

Όχι άλλο θύμα σε αυτή την «αποθήκη» ψυχών της Μαλακάσας.

Απομάκρυνση των δομών από τον Δήμο Ωρωπού.

Διαμόρφωση ανθρώπινων συνθηκών διαβίωσης και προστασία της ζωής των προσφύγων των Δομών, μέχρι να γίνει κατορθωτή η απομάκρυνση τους με μόνιμο και σωστό τρόπο…»

Οι παλάμες παραμένουν μόνιμα ανοικτές, να λαμβάνουν με μεγάλη ευχαρίστηση τις κάθε είδους παροχές, επικροτώντας την καλή μας διάθεση και  επιδοκιμάζοντας τις άριστες σχέσεις μας με τα κυβερνητικά στελέχη που απαλλαχτήκαν με τον καλύτερο τρόπο από τις όποιες τοπικές αντιδράσεις της κοινωνίας. Άλλωστε ποιος να ενδιαφερθεί πραγματικά για ένα χωριό μόλις 1000 ανθρώπων και μάλιστα γερόντων των περισσοτέρων; Αυτοί είναι οι περισσότεροι «δικοί μας», που καταφέραμε να υφαρπάξουμε τις ψήφους τους και μάλιστα με πύρινη προεκλογική ρητορική που αφορούσε ακριβώς το ίδιο ζήτημα.

Εκμεταλλεύτηκαν την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του 2017 (που περιελάμβανε την σύμφωνη γνώμη τους) για την εγκατάσταση 400 αρχικά προσφύγων, που έφταναν κατά καιρούς ίσως και τους 1500, για να ιδρύσουν μια νέα δομή μεταναστών που φέρει αυτούσια το όνομά τους και σήμερα να φιλοξενεί  5.000 ανθρώπινες ζωές. Και μάλιστα συνεχώς αριθμητικά αυξανόμενη…

Ακόμα μια απόφαση για επιχορήγηση από το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής θα φτάσει οσονούπω στον Δήμο μας.

{ Xρηματοδότηση για αποζημιώσεις από προκληθείσες ζημίες για το έτος 2020 και παρελθόντων ετών στους Δήμους εντός των διοικητικών ορίων των οποίων λειτουργούν μονάδες προσωρινής φιλοξενίας μεταναστών σύμφωνα με τις παραγράφους 3 και 4 του άρθρου 195 του ν. 4662/2020 (Α’ 27).}

Με την ίδια ευκολία οι διοικούντες φανταζόμαστε θα αποδεχτούν το ποσό της νέας επιχορήγησης και στην συνέχεια θα αναρτήσουν ακόμα ένα Δ.Τ, όπου θα περιγράφουν προσποιούμενοι: «Ο Δήμος Ωρωπού από την πρώτη στιγμή έχει συντονίσει τις προσπάθειές του, σε όσα ζητήματα έχει αρμοδιότητα, προκειμένου να διευκολύνει και να κάνει πιο ανθρώπινες αυτές τις συνθήκες, αλλά ταυτόχρονα δεν έχει σταματήσει ούτε λεπτό να προωθεί το αίτημα του κλεισίματος αυτών των δομών και την εύρεση μόνιμης, ανθρώπινης και δίκαιης λύσης…»

Θεωρούμε πως το μεταναστευτικό ζήτημα, θα αποτελέσει την κύρια ταφόπλακα της παρούσας Δημοτικής Αρχής(μεταξύ άλλων). Οι αντιφατικές, υστερόβουλες, ιδιοτελείς κινήσεις της παρούσας διοίκησης, έχουν θέσει μια ισχυρή βάση για την μονιμότητα των δομών στην περιοχή μας. Εκτιμούμε δυστυχώς πως θα ασχολούμαστε για πολλά χρόνια με το ζήτημα αυτό κληρονομώντας μια άσχημη συνέχεια για τις επόμενες γενεές…

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here