Συνεχίζονται οι «εκπλήξεις» από την Δημοτική Αρχή Γιασημάκη…

0
1416

Ένα ιδιαιτέρως «παράξενο» θέμα, εισήχθη προς συζήτηση στην τελευταία Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ωρωπού την 15ην Ιανουαρίου 2021. Το θέμα αυτής: «Αποδοχή δωρεάς από την εταιρεία «ΝΕΑ ΟΔΟΣ Α.Ε» για εγκατάσταση παιδικής χαράς στην Σκάλα Ωρωπού».

Για αυτούς που παρακολουθούν βέβαια τα Δημοτικά τεκταινόμενα, δεν είναι μια απόφαση που τους ξένισε ιδιαίτερα. Έχουν γνωρίσει οι πολίτες της περιοχής, μέσω των δημοσιευμάτων μας, ότι έχουν προηγηθεί εντάλματα αποπληρωμής και εξόφλησης προς την εν λόγω εταιρεία που ανέρχονται στο ποσό των 4.000.000€ περίπου. Χρήματα που δόθηκαν από την κεντρική κυβέρνηση, προκειμένου να αποπληρωθούν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τρίτους με σκοπό να εξυγιανθούν τα οικονομικά των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης.

Και ενώ πολλοί επαγγελματίες της περιοχής μας, ακόμα περιμένουν να πληρωθούν μέσω αυτής της διαδικασίας όπου αποδεδειγμένα συνεργάστηκαν με τις προηγούμενες Δημοτικές Αρχές και έχουν εμπλακεί σε ένα ανηλεή και κοστοβόρο  δικαστικό αγώνα, ο Δήμαρχος Ωρωπού και τα στελέχη του αποπλήρωσαν την εταιρεία Διοδίων που δραστηριοποιείται στην περιοχή μας και μάλιστα χωρίς δικαστική απόφαση να τους επιβάλλει την πράξη αυτή! Ενέργειες και αποφάσεις που δημιούργησαν αρνητικές εντυπώσεις στον πολιτικό κόσμο, ψάχνοντας τους πραγματικούς λόγους. Και αυτή η εξήγηση ήρθε. Η άριστη και αγαστή συνεργασία της Δημοτικής Αρχής και της εταιρείας Διοδίων, είναι γεγονός!..

Με αυτήν την πράξη, η εταιρεία που «πίνει το αίμα» των κατοίκων της περιοχής μας για πολλά χρόνια, ευχαριστεί και ανταποδίδει με το παραπάνω στους νέους «χρήσιμους και ιδανικούς» συνεργάτες της, που αγόγγυστα τους προσέφεραν 4.000.000€. Ένδειξη αρχής μιας συνεργασίας, που κανένας μας δεν γνωρίζει την επικίνδυνη συνέχεια.

Και το κυριότερο!

Γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων τους, αγώνες χιλιάδων συμπολιτών μας που αντιστάθηκαν στην τοποθέτηση των διοδίων στον δήμο μας, στις υπέρογκες αυξήσεις κατά καιρούς, στις συλλήψεις συμπολιτών μας ακόμα και των ιδίων, στις διώξεις  με αυτόφωρες διαδικασίες και δίκες με συμπαραστάτες εκατοντάδων κατοίκων του τόπου μας. Όλα ξεχάστηκαν με μια κίνηση, με μια απόφαση, με μια νέα αλλαγή κατεύθυνσης.

Θεωρούμε ύποπτη και επικίνδυνη την απόφαση αποδοχής αυτής της δωρεάς. Θα ασχοληθούμε με την ανακολουθία των λόγων και των πράξεων του σημερινού Δημάρχου, στην συνέχεια. Δεν είναι μακρινά τα γεγονότα του 2014 με τις εξελίξεις των διοδίων που έφτασαν να έχουν πανελλήνια έκταση και απόκριση. Οι αγώνες χιλιάδων συμπολιτών μας που ένοιωσαν και νοιώθουν έως σήμερα την αδικία του αποκλεισμού των διοδίων με 8 σταθμούς εντός του Δήμου Ωρωπού. Που αναγκάζονται να πληρώνουν χρηματικό αντίτιμο για να μετακινούνται στο κατ’ελάχιστο.

Και σήμερα αυτοί που κράδαιναν για «αδικία, ισονομία και ισότητα» ξεπουλάνε με τον χειρότερο τρόπο, αυτούς τους αγώνες!

Φοβόμαστε πως ακόμα μια καταδικαστική απόφαση, όπως αυτή της νέας δομής μεταναστών της Μαλακάσας και με το ίδιο ονοματεπώνυμο για την περιοχή μας, έρχεται οσονούπω!..

Αναμένουμε…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here