Θαύμα, θαύμα! Ο Πρόεδρος της Α’Βάθμιας Σχολικής Επιτροπής … υπάρχει!

0
693

Με την ουρά στα σκέλια και μετά την γενική κατακραυγή των γονέων αλλά και συμπολιτών μας στην κοινωνία των Νέων Παλατίων και Σκάλας Ωρωπού, ανευρέθη ο Πρόεδρος της Α’Βάθμιας Σχολικής Επιτροπής, κ.Λούπης Νικόλαος!

Φυσικά συνέβαλαν τα Βίντεο της σελίδας μας με τις εκατοντάδες προβολές, αλλά και το 16λεπτο Βίντεο της Σχολικής Επιτροπής, με τις παραλείψεις και τα σοβαρότατα προβλήματα κυρίως επικινδυνότητας και ασφαλείας των παιδιών μας, κάνοντας τον επιτέλους να ευαισθητοποιηθεί και να πράξει τα αυτονόητα!.. Δεύτερη επίσκεψη μέσα σε μια εβδομάδα στο μεγαλύτερο σχολείο της περιοχής μας που απαριθμεί σχεδόν 300 μαθητές, που ως εκ θαύματος «κατάφερε» να παρευρεθεί και να ικανοποιήσει κάποια από τα λογικά αιτήματα των στελεχών του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.

Συμπέρασμα: Όσο οι πολίτες έχουν φωνή και μπορούν να καταγράφουν, να εκφράζουν και να παρουσιάζουν την άποψή τους μέσω των ηλεκτρονικών κοινωνικών δικτύων, τόσο θα τρέχουν για να προλάβουν τις ελλείψεις και τις παραλείψεις τους.

Μιλάμε φυσικά για την Δημοτική Αρχή, που δεν έχει καμία επαφή με τις τοπικές κοινωνίες και τα προβλήματα της. Την αρχή βεβαία κάνει ο ίδιος ο Δήμαρχος Ωρωπού που έχει κλειστές τις πόρτες του για όλους!

Αδιαφορεί για όλους ξεκινώντας από τους Συλλόγους, τις Ομοσπονδίες αυτών, τα σωματεία, τους επαγγελματίες της περιοχής. Για τους απλούς πολίτες, ούτε λόγος!… στο ίδιο μήκος κύματος και τα στελέχη του που διαχειρίζονται νευραλγικά κομμάτια του Δήμου Ωρωπού, όπως σχολεία, παιδικούς σταθμούς, κοινωνικές δομές. Δεν υπάρχει κανείς συνδημότης μας που κατάφερε να επικοινωνήσει στο παραμικρό, καταθέτοντας το πρόβλημά του.

Προσκρούουν σε ένα παγερό και αδιάφορο γραφείο Δημάρχου, που παρά τις φιλότιμες προσπάθειες που καταβάλλουν τα συμπαθή στελέχη του λειτουργώντας κατ’εντολήν του προϊσταμένου, η μοναδική και μόνιμη αντιμετώπιση προβαίνει στην αδράνεια και την διολίσθηση των αιτημάτων στο… άπειρο!

Ας είναι και έτσι! Εφόσον όλοι τους λειτουργούν με το ΦΒ διαβάζοντας και μαθαίνοντας τα προβλήματα των δημοτών τους από διάφορες αναρτήσεις, μπορούμε να λειτουργήσουμε σαν πολίτες και με αυτό τον τρόπο…Συγχαρητήρια και μόνο συγχαρητήρια για άλλη μια φορά στους ανθρώπους του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου, που κατάφεραν να ευαισθητοποιήσουν και να κινητοποιήσουν αποτελεσματικά τα στελέχη της Δημοτικής Αρχής. Ανοίγουν το δρόμο σε εκατοντάδες πολίτες να λειτουργήσουν με αυτό τον… αποδοτικό τρόπο!

Επιμονή χρειάζεται και επανάληψη! Σας το λέμε εμείς που ξέρουμε καλύτερα!…

 

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 1ου Δημοτικού Σκάλας Ωρωπού Ν.Παλατίων

Δελτίο Τύπου

Χθες, Τετάρτη 20/1/21, σε κλίμα θετικό πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ του Προέδρου της Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου κ. Λούπη, του Διευθυντή του σχολείου κ. Μπράτη, του υποδιευθυντή κου Γκιολέ και αντιπροσωπείας του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων στο χώρο του Δημοτικού Σχολείου.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης όλων των σημαντικών προβλημάτων του Σχολείου δρομολογήθηκαν άμεσες λύσεις για σοβαρά κτιριακά προβλήματα και μπήκε πλάνο για την αποκατάσταση χρόνιων προβλημάτων.

Ο κ. Λούπης ανέφερε ότι ο Δήμος μετά την άμεση εργασία στήριξης του φουγάρου που πραγματοποίησε την προηγούμενη εβδομάδα έδωσε εντολή για την αντικατάσταση των παραθύρων του τμήματος των Η/Υ. Επίσης, δήλωσε ότι η Ενεργειακή αναβάθμιση Σχολικών κτιρίων του Δήμου Ωρωπού θα συμπεριλαμβάνει και το 1ο Δημοτικό Σχολείο Σκάλας Ωρωπού και Νέων Παλατίων που θα μετατρέψει το σχολικό συγκρότημα σε μια σύγχρονη και αναβαθμισμένη σχολική μονάδα.

Όσον αφορά την αποκατάσταση της καθίζησης, ο κ. Λούπης είπε πως θα περιμένει την έκθεση της επιτροπής προκειμένου να ξεκινήσουν οι εργασίες. Περαιτέρω θα δρομολογηθεί άμεσα η συντήρηση των κλιματιστικών και η επισκευή κεραμιδιών στις αίθουσες προκατ και θα τοποθετηθεί εξωτερικό κουδούνι στην είσοδο του σχολείου.

Άμεσα θα προχωρήσει η αναγόμωση των πυροσβεστήρων που βρίσκονται στις τάξεις και θα δρομολογήσει την επίλυση για τις επικίνδυνες πλάκες πεζοδρομίου έξω από το σχολείο καθώς και την αποκατάσταση της διαγράμμισης και σήμανσης στους δρόμους γύρω από το σχολείο.

Τέλος, περιμένουμε την πρόταση του για παραχώρηση χώρου για τη δημιουργία τμήματος εκμάθησης Ελληνικών για γονείς μαθητών καθώς και να μεριμνήσει για την αποστολή κάθε μήνα των αναλύσεων του νερού από βρύση του σχολείου μας.

Καθαρίστριες και σχολικός τροχονόμος παραμένουν ένα διαρκές θέμα συζήτησης με συνεχή προσπάθεια αντιμετώπισης.

Εμείς, εκ μέρους όλων των μελών μας, ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον Πρόεδρο της Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου κ. Λούπη για την παρουσία του στο σχολείο, αλλά και για την προσπάθεια εξεύρεσης λύσεων και αναμένουμε τα θετικά αποτελέσματα αυτών!

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here