Ο «Επαναστάτης» σημερινός Δήμαρχος Ωρωπού!

0
694
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Τι να πρωτοθυμηθούμε και τι να γράψουμε για τους «διαρκείς και συντονισμένους αγώνες» του σημερινού Δημάρχου, κατά της εταιρείας των διοδίων. Τότε που το θέμα ήταν πολύ «ψηλά» και προσπαθούσε να κάνει αισθητή την παρουσία του στον κόσμο και την τοπική κοινωνία, οδηγούμενος σε κάποιες σπασμωδικές κινήσεις.

Κάποιες από αυτές ήταν μια επίσκεψη που είχε πραγματοποιήσει, στον τότε Γ.Γραμματέα του Υπουργείου Υποδομών. Ενταγμένος πλήρως στο κλίμα της εποχής και με περισσή «επαναστατική διάθεση», πήρε τους συνεργάτες του και σημερινά στελέχη της Δημοτικής Αρχής και παρουσιάστηκε στο Υπουργείο, προβάλλοντος το δίκαιο των αιτημάτων των κάτοικων της περιοχής μας.

Κατόπιν, εξέδωσε ένα Δελτίο Τύπου, που έλεγε: (ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ωρωπός , 5-Δεκεμβρίου-2016)

«…Την Τρίτη 29 /11/ 2016 οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων «Δυναμική Πολιτεία», «Ενεργός Δήμος – Ενεργοί Πολίτες», «Συνεργασία Πολιτών για Δημοκρατική Μαχητική Αυτοδιοίκηση», Γιώργος Γιασημάκης, Επαμεινώνδας Δημητρίου και Παναγιώτης Χασιώτης, είχαν συνάντηση με το Γενικό Γραμματέα Υποδομών κ. Γιώργο Δέδε, τον Διευθυντή του Γραφείου του Υπουργού κ. Σταύρο Καραγκούνη και το Νομικό Σύμβουλο του Υπουργού κ. Γιώργο Κακουλάκη στο Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων.

Θέμα της συνάντησης το μεγάλο πρόβλημα των Διοδίων και η σύνδεση των σταθμών του τρένου με το σύνολο των Δημοτικών Ενοτήτων του Δήμου Ωρωπού. Συγκεκριμένα από τους επικεφαλής των παρατάξεων τέθηκαν τα παρακάτω ζητήματα:

  1. Η απαλλαγή των Δημοτών του Ωρωπού από την υποχρέωση καταβολής διοδίων.
  2. Η απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής διοδίων για αυτούς που εργάζονται στα όρια του Δήμου και κατοικούν εκτός Δήμου, ( δάσκαλοι, καθηγητές, γιατροί, εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα κτλ.) ώστε να είναι επιλέξιμος ο Ωρωπός ως τόπος εργασίας .
  3. Η αναλογική χρέωση για τους επισκέπτες του Δήμου Ωρωπού (χιλιομετροχρέωση).
  4. Η άμεση ανακατασκευή του παράδρομου σύμφωνα με Ευρωπαϊκά Πρότυπα.
  5. Η απαλλαγή από τις ποινικές και αστικές διώξεις πολιτών που αγωνίστηκαν κατά των διοδίων .
  6. Η απαλλαγή από τα πρόστιμα που έχουν επιδικαστεί σε όσους περνούσαν δίχως να καταβάλουν το αντίτιμο.
  7. Η ελεύθερη χρήση του παράδρομου για τα φορτηγά που έχουν έδρα στον Δήμο Ωρωπού ή διενεργούν παράδοση – παραλαβή στα όρια του Δήμου καθώς επίσης έκπτωση στο αντίτιμο των διοδίων εάν επιλέξουν να κινηθούν στην Εθνική Οδό.
  8. Η σύνδεση με τακτική αστική συγκοινωνία των σταθμών του τρένου Αφίδνες- Σφενδάλης (Μαλακάσα) – Αυλώνα με το σύνολο των Δημοτικών Ενοτήτων του Δήμου Ωρωπού…»

Αιτήματα για τα οποία με τη θερμή υποστήριξη του Διευθυντή του Γραφείου του Υπουργού κ. Καραγκούνη Σταύρου φάνηκε να υπάρχει ανταπόκριση. Μένει όμως να τα δούμε και στην πράξη.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ να αγωνιζόμαστε μέχρι την οριστική λύση των προβλημάτων του τόπου μας και για να μην μείνουν στα χαρτιά και στα λόγια τα όσα συζητήθηκαν. Αυτό είναι ένα πρώτο θετικό βήμα στην ικανοποίηση αιτημάτων των δημοτών του Ωρωπού..!

Αυτά έλεγαν τότε από την ασφαλή τιμητική τρίτη θέση που τους είχε τιμήσει ο κόσμος. Σήμερα, ξεκινώντας μια άριστη συνεργασία με την εταιρεία των διοδίων όπως αποδεικνύεται από τις πράξεις τους, εύκολα συμπεραίνει κανείς πως όλα τα παραπάνω προαπαιτούμενα έχουν εκπληρωθεί, έχουν δοθεί οι αντίστοιχες λύσεις, έχουν ικανοποιηθεί τα δίκαια αιτήματα τους…

Έτσι, όχι μόνο προχώρησαν στην αποπληρωμή της οφειλής προς την εταιρεία, δαπανώντας 4.000.000€ και μάλιστα χωρίς δικαστική απόφαση να τους επιβάλλει αυτή την πράξη, αλλά ξεκινούν και μια «συνεργασία» με την αποδοχή της δωρεάς της παιδικής χαράς στην Σκάλα Ωρωπού…

Επιτρέψτε μας να ανησυχούμε σχετικά με τους νέους φίλους και δωρηθέντες του Δήμαρχου Ωρωπού! Αυτές οι ύποπτες κινήσεις μας κάνουν να ανησυχούμε ιδιαίτερα. Μια εταιρεία που επιβαρύνει καθημερινά τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς των συνδημοτών μας, που αποτρέπει την ελάχιστη μετακίνηση των πολιτών εντος του Δήμου χωρίς κόστος, που έχει κάνει τεραστία ζημιά σε επαγγελματικό και τουριστικό επίπεδο, είναι τουλάχιστον ύποπτο να προβαίνει σε τέτοιες κινήσεις. Και το εξοργιστικότερο όλων είναι να βρίσκει «χρήσιμους και υπάκουους συνεργάτες» στην υψηλότερη μορφή διοίκησης του τόπου! Σήμερα!

«ΦΟΒΟΥ ΤΟΥΣ ΔΑΝΑΟΥΣ, ΚΑΙ ΔΩΡΑ ΦΕΡΟΝΤΑΣ»

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here