Μετά την αδιαφορία… ο εμπαιγμός!

0
757

Διαβάζοντας την γελοία ανάρτηση του κ.Λούπη Νικολάου για τον «απολογισμό του έργου του» και τα πεπραγμένα της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής που προΐσταται, πολλοί γονείς και μέλη Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων, ξεκίνησαν να κάνουν διάφορες αναρτήσεις για τις τεράστιες παραλείψεις και την κυνική αδιαφορία που δείχνει ο κ.Λούπης στα προβλήματα των σχολείων.

Δυο χρόνια σχεδόν, παγερής αδιαφορίας στα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν γονείς και παιδιά στις σχολικές μονάδες με μοναδική βοήθεια αυτή την θεού, νοιώθουν και τον εμπαιγμό από την κατάπτυστη ανάρτηση του «απολογισμού του έργου του» που πραγματικά εξοργίζει!

Τα λόγια είναι περιττά! Διαβάστε παρακάτω ακόμα ένα σχόλιο Συλλόγου, που δεν είναι το μοναδικό…

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Νηπιαγωγείου Χαλκουτσίου (15 Ιανουαρίου στις 2:30 μ.μ).  ·

«… Για άλλη μια φορά, έτσι παραλάβαμε τα παιδιά μας σήμερα, με μαύρα ρούχα και παπούτσια…
Θα πεις, παιδιά είναι, παίζουν και λερώνονται. Θα συμφωνήσουμε, καθώς κανένα παιδί δεν ζει σε αποστειρωμένο περιβάλλον, αλλά αυτή η περίπτωση δεν είναι απλά από παιδικό παιχνίδι…
Οι μαυρίλες που βλέπετε προέρχονται από το δάπεδο της σχολικής μας αυλής. Ένα δάπεδο, που εκτός από κενά και ανισόπεδα σημεία, κάθε φορά που βρέχει, ξεβάφει, μυρίζει άσχημα και σκληραίνει. Άραγε για ποια ποιότητα υλικών μιλάμε και για ποια προστασία των μικρών μαθητών;
Οι γραπτές αναφορές που έχουν γίνει στην Πρωτοβάθμια Επιτροπή είναι πολλές και δεν έχουν γίνει μόνο αυτή τη σχολική χρονιά, αλλά και πέρσι. Έχουμε ζητήσει την αντικατάσταση του δαπέδου. Η μόνη απάντηση που έχουμε πάρει μέχρι στιγμής είναι ότι αντικατάσταση δεν μπορεί να γίνει, γιατί δεν υπάρχουν χρήματα, αλλά μπορούν να γίνουν “μπαλώματα” για να μην υπάρχουν τουλάχιστον κενά, πρακτική που δεν αποδεχόμαστε ως Σύλλογος, γιατί για άλλη μια φορά δεν είναι επίλυση προβλήματος, αλλά μπάλωμα κυριολεκτικά!
Ελπίζουμε λοιπόν, τώρα που όπως βλέπουμε έχουν εγκριθεί κονδύλια για τα σχολεία της περιοχής, να υπάρξουν χρήματα και για τις ελλείψεις και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει και το δικό μας παραμελημένο Νηπιαγωγείο.
Θα περιμένουμε επίσημη ενημέρωση για άλλη μια φορά. Ελπίζουμε να μη μείνουμε πάλι στην αναμονή…» 

 

7 Ιανουαρίου στις 8:06 μ.μ.  · 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

«…Εν αναμονή της επανέναρξης των μαθημάτων δια ζώσης, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι, παρά τις συνεχείς ενοχλήσεις μας προς την Α’Βάθμια Επιτροπή του Δήμου μας, το σχολείο μας παραμένει από την αρχή του lockdown ΧΩΡΙΣ ΘΕΡΜΑΝΣΗ!

Μετά το κλείσιμο των σχολείων το Νοέμβριο -και αφού έγιναν εργασίες συντήρησης του καυστήρα, που θα έπρεπε να είχαν γίνει νωρίτερα σαφώς, προκλήθηκε βραχυκύκλωμα και ο καυστήρας δεν λειτουργεί. Η επικοινωνία μας τόσο με τη διεύθυνση του σχολείου μας όσο και τους υπευθύνους της Α’Βάθμιας ήταν συνεχείς, καθώς και οι διαβεβαιώσεις ότι το πρόβλημα θα φτιαχτεί σύντομα. Παρ’ όλα αυτά, καθ’όλη τη διάρκεια της τηλεκπαίδευσης, οι δασκάλες μας έκαναν μάθημα μέσα σε ένα παγωμένο σχολείο!

Από τις αρχές της σχολικής χρονιάς ενημερώνουμε την Α’Βάθμια Επιτροπή για τις σοβαρές ελλείψεις του νηπιαγωγείου μας, που καθιστούν τη λειτουργία του ακόμα και ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ για τη σωματική ακεραιότητα των παιδιών μας. Η τελευταία μας επιστολή μάλιστα, που είχε σταλεί από εμάς στις αρχές Νοεμβρίου, ετέθη και ως ερώτηση στην Υπουργό Παιδείας από τη Μαρία Απατζίδη, βουλευτή Ανατολικής Αττικής του ΜεΡΑ25, στις 9/12/2020, όπως μπορείτε να δείτε και στο ακόλουθο άρθρο. Απάντηση δεν έχουμε λάβει παρ’όλα αυτά για το τί ενέργειες προβλέπονται να γίνουν.

Οι διαβεβαιώσεις της Α’Βάθμιας Επιτροπής και του κ. Νίκου Λούπη είναι επίσης συνεχείς, αλλά μέχρι στιγμής παραμένουν διαβεβαιώσεις για επίλυση των προβλημάτων και δυστυχώς η επίλυση δεν έρχεται ποτέ.

Από εδώ και στο εξής, ως Σύλλογος είμαστε αποφασισμένοι να διεκδικήσουμε πιο δυναμικά και πιο ηχηρά αυτά που απαιτούνται να γίνουν για τη σωστή και ασφαλή λειτουργία του Σχολείου μας!

Απαιτούμε αρχικά αν τα σχολεία ανοίξουν τη Δευτέρα και δεν υπάρξει κάποια ανατροπή στην ισχύουσα απόφαση, το σχολείο μας να ανοίξει έχοντας θέρμανση.

Οι γονείς που ενδιαφέρονται να ενημερώνονται άμεσα για περαιτέρω ενέργειες που θα ακολουθηθούν από εδώ και πέρα, καλούνται να επικοινωνήσουν μαζί μας στο e-mail: syl.goneon.nipiou.chalkoutsiou@gmail.com..»

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here