Προσοχή στην ενημέρωση για σοβαρότατα ζητήματα όπως αυτά της πανδημίας…

0
669

Διαβάσαμε μόλις χθες, σε ιστοσελίδα που δραστηριοποιείται στην περιοχή του Ωρωπού και συγκεκριμένα στην «Άποψη Τώρα», πως ο Δήμος του Ωρωπού  βρίσκεται πολύ χαμηλά στη λίστα των Δήμων που καταγράφουν κρούσματα covid-19.

Μάλιστα διαβάσαμε συγκεκριμένα: «…σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του apospi-tora.gr, με πηγές από τον ΕΟΔΥ και τις Υγειονομικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής (γιατί δεν δημοσιοποιούνται οι επίσημες αναφορές;), τα λιγοστά κρούσματα είναι αποτέλεσμα των μέτρων κατά του covid-19 που προβλέπονται από τα υγειονομικά πρωτόκολλα και τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, των πολιτών που τηρούν με ευλάβεια τα υγειονομικά μέτρα προστασίας από τον covid-19, του έγκαιρου εντοπισμού και της αποτελεσματικής ιχνηλάτησης των κρουσμάτων και σε αυτό έχει παίξει σημαντικό ρόλο η άμεση και οργανωμένη προσπάθεια που έγινε με τις υγειονομικές δομές του Δήμου και ειδικά του Κέντρου Υγείας Καπανδριτίου που έγινε κέντρο αναφοράς covid-19…»

Ειλικρινά δεν γνωρίζουμε από πού προκύπτουν αυτές οι «έγκυρες» πληροφορίες, όσο και αν προσπαθήσαμε να τις ερευνήσουμε!

Καλό είναι να γνωρίσουν οι «δημοσιογραφούντες» φίλοι μας πως το Κέντρο Υγείας Καπανδριτίου, δεν έχει πραγματοποιήσει παραπάνω από 30 μοριακά τεστ, ειδικά από την ημέρα που έγινε κέντρο αναφοράς covid-19! Αυτή είναι η συχνότητα των συνδημοτών μας που επισκέπτονται-εμπιστεύονται το Κέντρο Υγείας της περιοχής μας. Από την άλλη, ο Δήμος Ωρωπού δεν θέλει (διότι σίγουρα δεν αδυνατεί), να πραγματοποιήσει Rapid tests, όπως συμβαίνει στους περισσότερους Δήμους της Ελλάδας, έτσι ώστε να υπάρξει έστω και δειγματοληπτικά, με όποια ακρίβεια προσφέρουν αυτά τα τεστ και κυρίως ΕΠΙΣΗΜΑ, ένας ακριβής αριθμός κρουσμάτων στην περιοχή. Οι λόγοι που δεν πραγματοποιεί και μάλλον αποφεύγει, τέτοιου είδους τεστ ο Δήμος Ωρωπού, είναι άγνωστο. Ωστόσο επιτρέπει «διαρροές ειδήσεων» που πανηγυρίζουν, πάντα υποθετικά, τον χαμηλό αριθμό κρουσμάτων…

Ας ελπίσουμε, τουλάχιστον πως με την επιλογή και  τον ορισμό του κ.Σπύρου Καυκόπουλου (Ιατρού και Δημοτικού Συμβούλου )που ορίστηκε υπεύθυνος επικοινωνίας με το #Υπουργείο_Υγείας και το #Υπουργείο_Ψηφιακής_Διακυβέρνησης, στο πλαίσιο του προγραμματισμού της διενέργειας εμβολιασμών κατά του SARS-COV-19 για το προσωπικό που παρέχει κοινωνικές υπηρεσίες ή υπηρεσίες Υγείας και προέρχεται από την παράταξη του κ.Θωμά Ρούσση, θα αποκατασταθεί η έλλειψη σοβαρότητας που αντιμετωπίζεται το θέμα από την διοίκηση του Δήμου Ωρωπού.

Η παροιμιώδης ανικανότητα, με τις εικόνες καθησυχασμού από τον Δήμαρχο Ωρωπού να υπόκεινται στην δοκιμασία μοριακού τεστ στο Κέντρο Υγείας προ ολίγων ημερών,  για να μην βρεθεί ανακόλουθος των δεσμεύσεών του, ελπίζουμε να πάψουν στο άμεσο μέλλον. Τα σχολεία ανοίγουν σύντομα για όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης, καθώς και πολλές δραστηριότητες της τοπικής κοινωνίας. Θα είναι πραγματικά χρήσιμο να γνωρίζουμε με επίσημα στοιχεία την υγειονομική κατάσταση της περιοχής και το υιικό φορτίο που αφορά τον Δήμο μας. Είναι άδικο για κάποιους συμπολίτες μας που έχουν να προστατέψουν ευπαθείς ομάδες στα σπίτια τους και τηρούν απαρέγκλιτα τους περιοριστικούς όρους, να παρασύρονται από δημοσιεύματα αμφιβόλου εγκυρότητας και ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες.

Η σοφή επιλογή του κ.Καυκόπουλου, θα προσδώσει την απόλυτη αξιοπιστία προκειμένου να προσφέρει στον τόπο και ειδικότερα σε αυτή τη μεγάλη υγειονομική κρίση την σοβαρότητα που λείπει και αντιμετωπίζεται η  πανδημία από τους διοικούντες του τόπου μας…

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here