ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ …ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ!

0
598

Για άλλη μια φορά καταφέραμε να «ενεργοποιήσουμε» τον Δημοτικό Μηχανισμό ενημέρωσης και να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να πληροφορηθεί η κοινωνία του Ωρωπού σχετικά με την εξέλιξη του Κορονοιού στην περιοχή μας.

Την στιγμή που «βοά» όλη η περιοχή για την εξέλιξη της νόσου και τα κρούσματα των συμπολιτών μας, τάξεις Δημοτικών σχολείων κλείνουν λόγο κρουσμάτων μέσα σε μια εβδομάδα λειτουργίας, οι μετακινήσεις πολιτών έχουν αυξηθεί κατακόρυφα με επισκέπτες από την Αθήνα κάθε σαββατοκύριακο, αυτοί επέλεξαν να επαναπαύονται(μέχρι χθες) με διαρροές ειδήσεων και δημοσιευμάτων σε ιστοσελίδες της περιοχής μας.

Επίσημη ενημέρωση, που κατά την άποψή μας θα έπρεπε να συμπεριλαμβάνουν στο πρόγραμμα της πληροφόρησης για τους πολίτες τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα, δεν υπάρχει, παρά μόνο σήμερα που «αναγκάστηκαν» να απαντήσουν μετά από δική μας παρέμβαση!

Ας είναι! Χρήσιμο είναι και αυτό εφόσον αναλαμβάνουν πλήρως την ευθύνη της ενημέρωσης και για ότι συμβεί από την αυριανή ημέρα.

Χωρίς να θέλουμε να αμφισβητήσουμε την πληροφορία πως έχουν διενεργηθεί τουλάχιστον 500 τεστ όπως μάθαμε από την 31 Δεκεμβρίου που εξοπλίστηκε το Κ.Υγείας Καπανδριτίου:

(ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΩΡΩΠΟΥ)

«…8 Ιανουαρίου στις 6:54 μ.μ.  Kapandrítion 

Από τις 31 Δεκεμβρίου 2020 και για όσο διαρκεί η πανδημία παραχωρήθηκε από τον Δήμος Ωρωπού στο Κέντρο Υγείας Καπανδριτίου, προκατασκευασμένη και εξοπλισμένη αίθουσα, ώστε να διενεργούνται εκεί με ασφάλεια τεστ για Covid-19.

Έτσι όσοι προσέρχονται στο Κέντρο Υγείας Καπανδριτίου για τεστ Covid-19, δεν θα έρχονται σε επαφή με τους υπόλοιπους επισκέπτες – ασθενείς των ιατρείων και το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό δεν θα εμπλέκεται στην διαδικασία του τεστ αποφεύγοντας πιθανή διασπορά του ιού…»ΔΗΛΑΔΗ 20 και παραπάνω ΤΕΣΤ την ημέρα, συμπεριλαμβανομένου και τις ημέρες των γιορτών και σίγουρα δεν είμαστε ούτε ανεύθυνοι, ούτε κακόβουλοι και με βεβαιότητα, δεν παραποιούμε καμία πραγματικότητα! Μεταφέρουμε απορίες και ανησυχίες συνδημοτών μας, που κάνουν τεράστιες προσπάθειες να προστατέψουν ευπαθή μέλη των οικογενειών τους από την πανδημία και δεν έχουν καμία σοβαρή ενημέρωση για το υιικό φορτίο της περιοχής που ζούμε.

Επομένως η σύγχυση προωθείται από την επιδεικτική αδιαφορία της Δημοτικής Αρχής σε σοβαρά θέματα ενημέρωσης, όπως αυτό.

Απλά να αναφέρουμε σήμερα(24-1-2021) πως από το  1ο Δημοτικό Σκάλας Ωρωπού Ν.Παλατίων, διαβάσαμε την παρακάτω ανακοίνωση:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

«.. Αγαπητά μέλη, με αφορμή την αναστολή λειτουργίας του τμήματος Γ1 λόγω εμφάνισης κρούσματος σε εκπαιδευτικό και την εμφάνιση δύο κρουσμάτων σε μαθητές και στις οικογένειες τους στο τμήμα Ε1, γίνεται εμφανές ότι οι συνθήκες με τις οποίες άνοιξαν τα σχολεία κάθε άλλο παρά ασφαλείς για την υγεία είναι, όπως άλλωστε είχαμε επισημάνει σε παλαιότερη ανακοίνωσή μας…»

Μόλις χθες διαβάσαμε από το Δημοτικό Χαλκουτσίου:

Σύλλογος Γονέων Δημοτικού Χαλκουτσίου(Σάββατο 23-1-2021) στις 2:22 μ.μ.  

«… Ενημέρωση από την Διεύθυνση του Σχολείου μας σχετικά με επιβεβαιωμένο κρούσμα covid-19.

Αγαπητοί γονείς,

Σήμερα Σάββατο, ενημερωθήκαμε από γονέα ότι στη Β’ τάξη του σχολείου μας υπάρχει θετικό κρούσμα. Το παιδί είναι ασυμπτωματικό, υποβλήθηκε όμως σε test καθώς υπήρξε θετικό κρούσμα στο οικογενειακό του περιβάλλον…»

Αυτές λοιπόν οι ανακοινώσεις δεν αναπαράχτηκαν ούτε στο ενημερωτικό σίτε του Δήμου Ωρωπού, αλλά ούτε και από την σελίδα του Προέδρου της Α’Βαθμιας Σχολικής Επιτροπής. Προφανώς τις παραπάνω πληροφορίες  τις θεωρούν ανούσιες ή το χειρότερο ασήμαντες!

Για εμάς όμως και πιστέψτε μας για τους περισσότερους συνδημότες μας, είναι σημαντικές και σοβαρότατες!

Θα κλείσουμε επικαλούμενοι τον δικό σας επίλογο, που αντιπροσωπεύει πλήρως την ενημερωτική κατάσταση που έχετε διαμορφώσει στο τόπο μας:

«…Ό,τι άλλο διακινείται μέσω διαδικτύου, αποτελεί ανεύθυνη και κακόβουλη προσπάθεια παραποίησης της πραγματικότητας, με στόχο και σκοπό, να δημιουργηθεί αναστάτωση και σύγχυση στους κατοίκους της περιοχής μας.

Με ζητήματα Υγείας και ασφάλειας των πολιτών δεν μπορεί να παίζει κανείς μιας ακόμα και στον λαϊκισμό και την κακοήθεια υπάρχουν όρια…»

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here