Η Πρόεδρος της Κοινότητας Καπανδριτίου, απαντά..!

0
1035

Αγαπητοί φίλοι

Ξεκαθαρίζω από την αρχή ότι ποτέ δεν θα έμπαινα στη διαδικασία να απαντήσω στην τελευταία ανάρτηση του κ. Μιχάλη Ντάση, αν δεν ήταν τόσο ψευδής, δεικτική, υποτιμητική και άκρως συκοφαντική. Δεν θα το έκανα ποτέ, γιατί πρωτίστως σέβομαι τη θέση στην οποία με έχουν τοποθετήσει οι συνδημότες μου, στους οποίους είναι δεδομένο ότι δεν αξίζει μια τέτοια φθοροποιός κατάσταση. Όμως, υπερτερεί η υποχρέωσή μου αφενός προς το χωριό μου ,να απαντηθούν τα κακοήθη σχόλια που εξαπολύει εναντίον μου ο Πρόεδρος του ΝΠΔΔ Πολιτισμού, με την ανάρτηση του στις 26/1/2021 στο προσωπικό του προφίλ στο Facebook.

Σε όλες τις μέχρι σήμερα ανακοινώσεις του Συμβουλίου της Κοινότητας Καπανδριτίου οποιαδήποτε αναφορά έχει γίνει στο πρόσωπο του κ. Ντάση αφορά μόνο τη συμπεριφορά του, η οποία παραβιάζει και ξεπερνά τον θεσμικό του ρόλο και την απαξίωση που αντιμετωπίζουμε από την αρχή της θητείας μας, τόσο εγώ ως Πρόεδρος της Κοινότητας Καπανδριτίου, όσο και τα μέλη του Συμβουλίου.Ουδέποτε έχουμε προβεί σε χαρακτηρισμούς και κάθε ενέργειά μας μέχρι σήμερα, έχει λάβει χώρα στο πλαίσιο της νομιμότητας. Πάντα με ευγένεια και υπομονή αντιμετωπίζουμε όλο αυτό το διάστημα, τα όσα παράλογα διαδραματίζονται και θίγουν την προσωπικότητα μας αλλά πάνω από όλα θίγουν την απόφαση και ψήφο των συνδημοτών μας και την έννοια της Δημοκρατίας.

Η υπομονή, όμως, κάποια στιγμή παύει να είναι αρετή. Και οι φορές που έχουμε προκληθεί αναίτια πολλές.

Στις 26/6/2020, αναφέρει ο κ. Ντάσης: «Απαντώντας στην γνωστή ομάδα των σφετεριστών της εξουσίας του τόπου μας που εξακολουθούν να λασπολογούν το πρόσωπο μου…» Σφετερισμός της εξουσίας, ως γνωστόν σημαίνει η οικειοποίηση της εξουσίας που δεν μου ανήκει. Η κατάληψη της εξουσίας ύστερα από βίαιη απομάκρυνση του προσώπου που την κατείχε νόμιμα. Σε ποιους ακριβώς αναφέρεστε κ. Ντάση; Στην εκλεγμένη Πρόεδρο και τους εκλεγμένους Συμβούλους της Κοινότητας Καπανδριτίου;Η σε κάποιους άλλους ? Και συνεχίζει να αναφέρει ο κ. Ντάσης: «Τον Δεκέμβρη του 2019 αντικατέστησα την κλειδαριά της αποθήκης της Κοινότητας, γιατί υπήρχαν εμφανή δείγματα παραβίασης, χωρίς να γνωρίζω ότι υπήρχε χαρτί παραχώρησης».

Κύριε Ντάση, στην επίμονη προσπάθειά σας να δικαιολογήσετε τα αδικαιολόγητα, κάνατε ένα σοβαρό λάθος! Το έγγραφο παραχώρησης της αποθήκης-γραφείο του Προέδρου το παρέλαβα στις 11/2/2020 από τον Αντιδήμαρχο κ. Τρομπούκη, με το υπ’ αριθμόν πρωτοκόλλου: 2968/2020 έγγραφό του. Με το έγγραφο αυτό, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, προέβη σε παραχώρηση του ισογείου χώρου, παράπλευρα της Κοινότητας, προκειμένου ο χώρος αυτός να χρησιμοποιηθεί ως γραφείο Προέδρου. Η παραχώρηση αυτή έγινε σε εκτέλεση της Απόφασης του Δημάρχου Ωρωπού με αριθμό 369/2019, στην οποία αναφέρεται ρητά ότι: «Οι χώροι στέγασης των οργάνων της Κοινότητας θα υποδειχθούν από τους κατά τόπους αντιδημάρχους καθώς και από τους εντεταλμένους Δημοτικούς Συμβούλους που έχουν ορισθεί».

Την Παρασκευή 12 Ιουνίου 2020 προσήλθα στη Κοινότητα προκειμένου να αφήσω το κλειδί, για να πραγματοποιηθούν εργασίες στον χώρο, όπως με είχαν ενημερώσει, μετά από έντονες και επίμονες προσπάθειες μου. Προσπάθησα να ανοίξω την πόρτα αλλά ήταν μάταιο. Με την βοήθεια των Υπαλλήλων της Κοινότητας, διαπιστώσαμε ότι η πόρτα δεν ανοίγει, διότι η κλειδαριά είχε αλλαχθεί. Αμέσως ζήτησα από τον Αντιδήμαρχο κ. Τρομπούκη τις απαραίτητες εξηγήσεις. Η απάντηση που έλαβα από τον κ.Αντιδήμαρχο καθώς ήμουν παρούσα στην τηλεφωνική του επικοινωνία μαζί σας, παραδεχτήκατε ότι η αλλαγή της κλειδαριάς ήταν δική σας ενέργεια και πρωτοβουλία. Αλήθεια, αυτό σε ποια αρμοδιότητά σας εμπίπτει ως Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού;

Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια… και η αλήθεια πάντα βγαίνει στο φως…

Στη τελευταία, αφιερωμένη στο πρόσωπό μου, ανάρτησή σας, την 26/1/2021 αναφέρετε ότι: «Το θράσος …. περισσεύει»

Σας απαντώ ότι την γλώσσα αυτή, αν δεν την μιλήσεις ..δεν την γνωρίζεις .

Αναφέρετε επίσης ότι: «Ως εκλεγμένος Πρόεδρος με την τότε διοίκηση διαγράφηκα λόγω της αντίδρασης μου για την απομάκρυνση του Αστυνομικού Τμήματος» και ότι: «…τότε η Πρόεδρος δεν είχε προβάλει καμία ένσταση ή διαμαρτυρία αντιθέτως υποστήριξε την απόφαση αυτή…»

Επειδή η μνήμη μου δεν είναι καθόλου ασθενής, αλλά αντιθέτως πολύ καλή, δεν θυμάμαι να είχα θεσμικό ρόλο το 2017 και ούτε μπορούσα να λαμβάνω αποφάσεις ή να αποτρέπω τη λήψη αυτών. Από ποια θέση ακριβώς και με ποια αρμοδιότητα θα μπορούσα να επέμβω στις όποιες αποφάσεις της Δημοτικής Αρχής και του Τοπικού Συμβουλίου; Για 12 χρόνια η μόνη μου ενασχόληση με τα κοινά ήταν με τους Συλλόγους των Σχολείων μας ,ως Πρόεδρος των Δ.Σ., ως μέλος του Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού και με τις Πολιτιστικές Εκδηλώσεις του Καπανδριτίου, συνεργαζόμενη άψογα με όλες τις Δημοτικές Αρχές. Αυτό δεν το ξέρετε;

Αναφέρετε ότι «Ενώ έχω στην διάθεση μου χώρο και χρήματα από την Πάγια Προκαταβολή του Δήμου, με την ιδιότητά μου της Προέδρου, ουδεμία ενέργεια έχω κάνει προκειμένου να συνεισφέρω στο γενικό καλό, ούτε το ελάχιστο..

Αλήθεια, κ. πρώην Πρόεδρε της Κοινότητας Καπανδριτίου, η Πάγια Προκαταβολή, όπως πρέπει καλά να γνωρίζετε, αφού έχετε διατελέσει και εσείς κατά το παρελθόν στην ίδια θέση, σε τι πρέπει να δαπανάται; Μήπως αφορά δαπάνες για τις ανάγκες της Κοινότητας; Να σας απαντήσω με τον ίδιο Νόμο, τον οποίο θα έπρεπε να γνωρίζετε και να ακολουθείτε πιστά, αν είχατε βέβαια ασχοληθεί με το χωριό σας έστω και λίγο… Ο Νόμος λοιπόν ορίζει ακριβώς το είδος των δαπανών που βαραίνουν τη πάγια προκαταβολή και σε καμία περίπτωση δεν δίνει τη δυνατότητα να επισκευάσουμε τον χώρο που μας παραχωρήθηκε. Εξάλλου, πρέπει να γνωρίζετε ότι η μία και μοναδική πάγια προκαταβολή πιστώθηκε στην Κοινότητα Καπανδριτίου στο τέλος του 2020. Με προτρέπετε να σπαταλήσω χρήματα που αφορούν τις ανάγκες της Κοινότητας σε σκοπό μη νόμιμο; Με προτρέπετε να παρανομήσω κ. Πρόεδρε; Έτσι ασκείται η διοίκηση;

Και δεν σταματάτε κ. Ντάση αλλά συνεχίζετε αναφέροντας ότι «η προσφορά προς τους δημότες δεν γίνεται με ρουσφέτια αλλά με προσφορά και από την καρέκλα του σπιτιού…»

Πραγματικά με εκπλήσσετε!!! Τι είδους ρουσφέτια κάνω κ. Ντάση; Πως αξιολογείτε την προσφορά των ανθρώπων; Να σας ενημερώσω λοιπόν ότι προσωπικά ανήκω σε εκείνους που βοηθούν, όταν και όσο μπορούν, αθόρυβα… Χωρίς να το διατυμπανίζω και να το κάνω σημαία. Γιατί έτσι αντιλαμβάνομαι εγώ την προσφορά. Χωρίς Facebook και likes και χωρίς φωτογραφίες και χειροκροτήματα. Αν αυτό είναι κολάσιμο, τι να πω!!!!!!!!!

Τέλος, αναφέρετε ότι: «η ανιδιοτελής προσφορά απαιτεί ήθος και σκληρή δουλειά…»

Επιτρέψτε μου λοιπόν κ. Ντάση, να σας πληροφορήσω ότι αναφορικά με το ήθος μου και τη σκληρή δουλειά, πραγματικά δεν έχω να αποδείξω τίποτα σ’ εσάς. Το έχω αποδείξει πρωτίστως στον εαυτό μου. Και μην ξεχνάτε, στον όμορφο τόπο που ζούμε, λίγο – πολύ όλοι γνωριζόμαστε μεταξύ μας… Δεν ζήτησα τίποτα παραπάνω από τα όσα ο Νόμος προβλέπει για την εύρυθμη λειτουργία της Κοινότητας. Από την πρώτη κιόλας ημέρα δήλωσα, ότι μέλημά μου ήταν να προσφέρω στον τόπο μου αψηφώντας τις διαχωριστικές γραμμές. Χωρίς αντιπαλότητες, σεβόμενη τον θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Δυστυχώς διαψεύστηκα… Καμία γέφυρα επικοινωνίας, καμία συνεργασία.

Αντίθετα, με κάθε ευκαιρία ένιωσα την απαξίωση από την αρχή της θητείας μου αναίτια και με εμμονή…

Και πάλι, δεν θα απαντούσα στον καταγγελτικό σας λόγο (όπως κάνω τόσο καιρό σεβόμενη το κοινό μας επίθετο και έναν άνθρωπο που γνωρίζω από την παιδική μου ηλικία), αν δεν υπογράφατε με την θεσμική σας ιδιότητα ως Πρόεδρος του ΝΠΔΔ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ. Να σας θυμίσω ότι η θέση που σας έχει ορίσει ο Δήμαρχος Ωρωπού έχει πεδίο δράσης λαμπρό, το οποίο δείχνετε να έχετε λίγο παραμελήσει, αφού αναλώνεστε συνεχώς στο πως τα μέλη του Συμβουλίου της Κοινότητας του χωριού σας δεν θα έχουν γραφείο να δουλέψουν.

κ. Πρόεδρε, η θεσμική σας θέση ,σας επιτάσσει να προάγετε τον πολιτικό πολιτισμό αλλά και τον πολιτισμό εν γένει . Και να θυμάστε ότι ο αληθινός πολιτισμός βρίσκεται εκεί, όπου κάθε άνθρωπος αναγνωρίζει σε όλους τους άλλους κάθε δικαίωμα που διεκδικεί για τον εαυτό του. Το μόνο αποτέλεσμα που θα έχει το «οφθαλμόν αντί οφθαλμού» είναι ότι θα καταλήξει να κάνει όλον τον κόσμο τυφλό.

Κλείνοντας, πραγματικά βρίσκομαι στη δυσάρεστη θέση να πω ότι κατόπιν όλων των ψευδών, δεικτικών, υποτιμητικών και άκρως συκοφαντικών σχολίων που αφορούν το άτομο μου και που έχετε δημοσιεύσει, επιφυλάσσομαι να ασκήσω κάθε νόμιμο δικαίωμά μου για την αποκατάσταση της τιμής και της αξιοπρέπειάς μου και πρωτίστως της αλήθειας.

Η Πρόεδρος του Συμβουλίου της Κοινότητας Καπανδριτίου

Μαρία Ντάση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here