ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ «Πρώτα Ο Δημότης»

0
608

Σε ένα τρομερό «οίστρο ειλικρίνειας» φαίνεται να βρίσκεται αυτή την εποχή ο Δημοτικός Σύμβουλος κ.Ντάσης Μιχάλης, που προσπάθησε με ανακοίνωσή του να «δικαιολογήσει» το αχούρι που έχει παραχωρήσει η Δημοτική του Αρχή και οι συνεργάτες του, στα μελή που αποτελούν την Κοινότητα Καπανδριτίου. Στη νόμιμα εκλεγμένη Πρόεδρο και τους συνεργάτες της, που πρόεκυψαν από την εκλογική διαδικασία των τελευταίων εκλογών και αποτελούν την πλειοψηφία των συμπολιτών του Καπανδριτίου, που ακόμα και σήμερα μετά από ενάμιση χρόνο, δεν έχει καταφέρει να λειτουργήσει και να ασκήσει τα καθήκοντά της.

«Με την ιδία ρεβανσιστική και εκδικητική διάθεση που διακατέχει τον Δήμαρχο, αλλά και τα περισσότερα στελέχη του, προσπαθεί να δικαιολογήσει το μένος που τρέφουν οι άνθρωποι που διοικούν τον Δήμο Ωρωπού και να καλύψει τις ασύλληπτες αστοχίες, που έχουν οδηγήσει στην καθημερινή κατακραυγή που λαμβάνουν από τους συνδημότες μας».

Αφού λοιπόν του αρέσουν οι ιστορικές αναδρομές, θα του κάνουμε το χατίρι να του θυμίσουμε γεγονότα, που θέλει επίμονα να ξεχνά! Μπορεί να είναι καλός στις διαδρομές και στους περιπάτους, αλλά στα τοπικά αυτοδιοικητικά γεγονότα, ήταν, είναι, και θα παραμένει«τελευταίος», λόγω της διαφορετικής οπτικής με την οποία τα αντιλαμβάνεται.

«Κύριε Ντάση, παραδέξου επιτέλους ότι διαγράφηκες με ομόφωνη απόφαση του Συνδυασμού, και αυτοδίκαια εξέπεσες από το αξίωμα του Προέδρου, μιας διαδικασίας την οποία προέβλεπε ο νόμος, διότι η θέση του Προέδρου στις Δημοτικές Κοινότητες ανήκε στον Συνδυασμό του Δημάρχου που εκλέχτηκε, δηλαδή του κ. Θωμά Ρούσση, για αυτό και εσύ exofficio έγινες Πρόεδρος. Την απόφαση αυτή, την προκάλεσες με την άρνησή σου να συνεργαστείς με τον Δήμαρχο, απαντώντας περιφρονητικά σε όλες τις προσκλήσεις του, ενώ απείχες από τα Δημοτικά Συμβούλια και ακόμα και από τα Τοπικά, τα οποία εσύ ο ίδιος συγκαλούσες, παρουσιάζοντας μια συμπεριφορά απαράδεκτη απέναντι στους Δημότες του Καπανδριτίου».

Ο κ. Ντάσης, εξελέγη Πρόεδρος κατά την προηγούμενη θητεία της Δημοτικής Αρχής, σε ένα ενιαίο ψηφοδέλτιο που συμπεριλάμβανε και την υποψηφιότητά του, καθώς οι περισσότεροι των ψηφοφόρων επέλεξαν για Δήμαρχο τον κ. Θωμά Ρούσση.

Η κα Ντάση Μαρία, «αγαπημένε μου φίλε», σύμφωνα με τον νέο εκλογικό νόμο, υπήρξε η βασική και κύρια επιλογή των συνδημοτών της για την Κοινότητα Καπανδριτίου, ανεξαρτήτως της προκύπτουσας Δημοτικής Αρχής. Μια ειδοποιός διαφορά που θέλεις συνεχώς να ξεχνάς! Ακριβώς αυτό σε πονάει και για αυτό εκδικείσαι την επιλογή των συμπατριωτών σου! Ότι σε περιθωριοποίησαν…

Να θυμίσουμε στον κ.Ντάση Μιχάλη, πως μόλις πριν ελάχιστους μήνες, παραχωρήθηκε ο συγκεκριμένος χώρος στην Πρόεδρο και τους συνεργάτες της, μετά από πολλά έγγραφα-παράπονα προς το Υπουργείο Εσωτερικών, ενώ εκείνος από την πρώτη μέρα χρησιμοποιούσε το γραφείο του Αντιδημάρχου, και μετά τις διαφωνίες μεταξύ τους, του παραδόθηκε το εν λόγω γραφείο βαμμένο, επιπλωμένο και καθαρό και ο ίδιος άλλαξε μόνο τις κλειδαριές!!!! Όχι όπως το παρέδωσε εκείνος!!! (Φώτο). Θα πρέπει να γνωρίζει όμως, πως τα πρώτα χρήματα της παγίας προκαταβολής, πιστώθηκαν για πρώτη φορά, λίγο πριν την νέα χρονιά. Θα πρέπει ακόμα να γνωρίζει πως στους αναφερόμενους κωδικούς, δεν προβλέπονται δαπάνες για αγορά χρωμάτων-χρωματισμούς και επισκευές γραφείου. Με ποιο τρόπο να φτιαχτεί λοιπόν ο χώρος εφόσον απαγορεύονται οι προμήθειες και οι επισκευές γραφείου;

Υπάρχει όμως και η παράτυπη διαδικασία του να προμηθεύεται με εικονικά τιμολόγια για διαφορετικές εργασίες και τελικά να πληρώνει με “ενδιάμεσο τρόπο” τις υπαρκτές ανάγκες, τακτική που την γνωρίζει ο ίδιος προσωπικά πολύ καλά! Μέθοδο που προσπάθησε να εφαρμόσει ως Πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας κατά την προηγούμενη θητεία του, αλλά προσέκρουσε στην νομιμότητα.

Και αυτό υπήρξε το έναυσμα για την διάλυση της συνεργασίας. «Τρία συγκεκριμένα τιμολόγια, που υπάρχουν στη διάθεση του καθενός». Και υπήρξαν ο βασικός λόγος διαφωνίας μας, αλλά και ο λόγος της ΟΜΟΦΩΝΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ παραπομπής του, από τον προηγούμενο συνδυασμό που σας φιλοξένησε στις τάξεις του.

Να σου θυμίσουμε κ. Ντάση επίσης, πως ο μονομερής και μονοδιάστατος χαρακτήρας σου, με τις συνεχείς δυστροπίες και ιδιορρυθμίες σου, οδήγησε στη σκληρή απόφαση να αποτελέσεις ξένο σώμα από τους ανθρώπους που δέχτηκαν να σε φιλοξενήσουν πολιτικά, που, πάραυτα στη συνέχεια σου παραχώρησαν ένα χώρο για να ασκείς τις δραστηριότητές σου, σε πολύ καλύτερη κατάσταση από το σημερινό «γραφείο».

Είναι θλιβερό να θυμίσουμε τα έργα και τις ημέρες σου στη δύσκολη μοναχική αυτοδιοικητική συνέχεια που επέλεξες. Όλοι μας θυμόμαστε την απόλυτη εξαφάνισή σου στις πυρκαγιές του καλοκαιριού του 2017, όπου ακόμα ψάχνουν οι συγχωριανοί σου στα κανάλια να κάνεις τις δηλώσεις σου, ατσαλάκωτος. Και φυσικά, μην ξεχνάμε το ότι υποχρέωνες δημοτικούς υπάλληλους να σου καθαρίζουν το αυτοκίνητο σου.

Οι τραγελαφικές σου δε αναφορές, σχετικά με το αστυνομικό τμήμα του Καπανδριτίου, είναι πραγματικά ανάξιες λόγου. Επέλεξες να επενδύσεις και να σκηνοθετήσεις ενέργειες για ένα χαμένο πόλεμο που πρόεκυψε από μια λανθασμένη κυβερνητική απόφαση που εφαρμόστηκε σε Πανελλήνια βάση. Εξ’ αρχής γνώριζες πως η απόφαση ήταν ειλημμένη αφού έκλεισαν και συρρικνώθηκαν εκατοντάδες αστυνομικά τμήματα σε όλη την Ελλάδα, αλλά βρήκες λαμπρό πεδίο λαϊκισμού για να καλύψεις την ανυποληψία σου. Ξεχνάς όμως να αναφέρεις πως ο τότε Δήμαρχος Ωρωπού, πραγματοποίησε ανεπιτυχώς, πάρα πολλές συναντήσεις και επισκέψεις σε αστυνομικούς διευθυντές, αλλά και στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, μόνος του και με πολλούς Βουλευτές της περιοχής μας. Δεν μας είπες όμως τι έχει κάνει για το εν λόγω θέμα η σημερινή Δημοτική Αρχή, στην οποία ανήκεις, αλλά και εσύ προσωπικά, αφού προεκλογικά κομπάζατε για την επιστροφή του Αστυνομικού Τμήματος και την επιστροφή των Τραπεζών.

Το απόλυτο «τίποτα».

Καμία αναφορά δεν θα κάνουμε για ήθος, ανιδιοτελή προσφορά και «σκληρή δουλειά», ρουσφέτια, δημιουργία εντυπώσεων, στείρα αντιπολίτευση, όπως αναφέρεις στον επίλογο σου και προκρίνουν την αντίληψή σου για προσφορά στα κοινά). Τα λόγια σου είναι ντροπιαστικά για ανθρώπους που επιλέγουν να ασχολούνται με την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Προσβάλλεις τον θεσμό και όλους τους προκατόχους σου, ακόμα και αυτούς τους ίδιους τους συνεργάτες Αντιδημάρχους σου, που σε ανέχονται (για πόσο ακόμα;)…

Η εξευτελιστική ανάρτησή σου, αποτελεί όνειδος για σένα προσωπικά αλλά και για αυτούς που σε καλύπτουν ακόμα και σήμερα. Παραμένεις ένας ονειροπόλος περιπατητής που ακόμα ψάχνεις να βρεις το ρόλο σου και τον δρόμο σου και να διοχετεύσεις εποικοδομητικά τον χρόνο σου. Οι συνολικές συνεργασίες, οι ομαδικοί μηχανισμοί, οι αμοιβαίες σχέσεις κάτω από νομοτελειακό πλαίσιο, δεν σου ταιριάζουν.

Δυστυχώς για εσένα δρομολογείς την αρχή ενός νέου τέλους, που θα είναι ιδιαίτερα οδυνηρό για τον απροσάρμοστο χαρακτήρα σου.

Καλή συνέχεια… και καλή διαδρομή (τουλάχιστον σε αυτό είσαι καλός)!!!

 

Ο επικεφαλής του Συνδυασμού

«Πρώτα Ο Δημότης»

Θωμάς Δημ. Ρούσσης

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here