Μια συνέντευξη άνευ … περιεχομένου!

0
550

Είχαμε το κουράγιο να παρακολουθήσουμε την 25λεπτη συνέντευξη που παραχώρησε ο κ.Καμπιώτης Διονύσης στο διαδικτυακό κανάλι του «Φάρου» της κ.Τσαρουχά Άννας-Μαρίας. Μια συνέντευξη που κυμάνθηκε στα προβλήματα που απασχόλησαν την Δημοτική Αρχή για το πρώτο ενάμιση χρόνο της θητείας της και τον ρόλο της αντιπολίτευσης, τουλάχιστον από την μεριά της ελάσσονος αντιπολίτευσης.

Υπήρξαν «αποκαλύψεις» όπως τις αποκάλεσε ο κ.Καμπιώτης σχετικά με τους Βιολογικούς του Καλάμου, αλλά και των Ωρωποχωρίων σχετικά με τις χωροθετήσεις των έργων και κατ’ επέκταση σοβαροί και επικινδυνότατοι λόγοι απένταξης των κορυφαίων αυτών μελετών που δρομολογήθηκαν από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή(όσων αφορά αυτόν του Καλάμου), είτε επανεντάχτηκαν με νέα χρηματοδότηση προς την ολοκλήρωση της μελέτης(αυτό των Ωρωπωχωρίων).

Περιμέναμε από το Σάββατο που μεταδόθηκε η συνέντευξη, την έρευνα της δημοσιογράφου προκειμένου να αξιοποιήσει τις πληροφορίες και να ενημερώσει με άρθρο της την ποιότητα των πληροφοριών του κ.Καμπιώτη…

Εις μάτην! Ακόμα περιμένουμε!

Ο κ.Καμπιώτης, είναι υπόλογος των λεγομένων του και ακριβώς από αυτά κρίνεται και θα κριθεί. Όσων αφορά το δημοσιογραφικό μέσο, θα έπρεπε(κατά την ταπεινή μας άποψη) με μια μικρή έρευνα που με μεγάλη ευκολία του παρέχεται η σχετική πρόσβαση, να διερευνήσει τις «αποκαλυπτικές πληροφορίες» και να ενημερώσει τους Δημότες του Ωρωπού, για τις «επικίνδυνες πληροφορίες» που παροχετεύτηκαν κατά την συνέντευξη.

Πως υπάρχει ασάφεια για την χωροθέτηση του Βιολογικού των Ωρωποχωρίων από την στιγμή που υπάρχει μελέτη σε εξέλιξη; Αυτή η μελέτη δεν παρουσιάζει την ακριβή θέση της κατασκευής των εγκαταστάσεων της βιολογικής μονάδας; Έχει αλλάξει κάτι και δεν το γνωρίζουμε; Μπορεί να υπάρχει μελέτη χωρίς ακριβή προσδιορισμό της θέσης ενός έργου; Πως προκύπτει αυτό;..

Για τον βιολογικό του Καλάμου, πραγματικά έγινε μια συζήτηση, μεταξύ των εκλεγμένων στελεχών της Κοινότητας Καλάμου(Δημοτικών Συμβούλων και Τοπικών). Αντηλλάγησαν διάφορες απόψεις και ακουστήκαν ακόμα κάποιες από νεοεισελθέντες αυτοδιοικητικούς που αποτελούν την σημερινή διοίκηση. Αυτό και μόνο!

Από τις πληροφορίες μας προκύπτει πως κανένα ασφαλές συμπέρασμα δεν προέκυψε καθώς σε ένα τόσο ειδικό και τεχνικό θέμα, κάνεις δεν μπορεί να διαμορφώσει άποψη, χωρίς τις υποδείξεις των τεχνοκρατών. Και αυτό ακριβώς θα γίνει.

Αναπρογραμματίστηκε συνάντηση εκ νέου με μηχανικούς της μελέτης καθώς και με την παρουσία των αρχηγών των παρατάξεων προκειμένου μέσω μια σοβαρής συζήτησης να αναλυθούν όλες οι αρνητικές ή θετικές παράμετροι του όλου εγχειρήματος.Και το κυριότερο. Να ακουστεί η επίσημη άποψη της Δημοτικής Αρχής από τα χείλη του Δημάρχου Ωρωπού και εκπροσώπου της διοίκησης. Αυτά έγιναν και θα γίνουν στο άμεσο μέλλον,(εντός της εβδομάδος), γεγονότα που διαφοροποιούνται παντελώς από την “αρνητική πρόθεση” για την χωροθέτηση και μάλιστα όλων των συμβούλων, όπως «αποκάλυψε» και παρουσίασε ο κ.Καμπιώτης!Άξιο αναφοράς επίσης είναι και η μνεία του κ.Καμπιώτη περί ενημέρωσης των πολιτών, μετάδοσης των Δημοτικών Συμβουλίων με live streaming και τις τηλεδιασκέψεις που λαμβάνουν χώρα κατά τις τελευταίες δημοτικές συνεδριάσεις. Πραγματικά προσπάθησε προσωπικά να παρουσιάσει τα Δημοτικά Συμβούλια live με προσωπικά του έξοδα έτσι ώστε οι πολίτες να έχουν άμεση πρόσβαση και ενημέρωση. Και πολύ σωστά έκανε!

Δεν δείχνει όμως την ίδια ευαισθησία και κατά τις συνεδριάσεις των Οικονομικών Επιτροπών, που είναι μέλος. Υπάρχει κάποιος διαχωρισμός που δεν αντιλαμβανόμαστε;

Οι συνάδελφοι του στην αντιπολίτευση οι κ.κ.Ρούσσης, Βελτανιώτης, Τζεβελέκος Δημήτρης, αντιδρούν με την καθολική απουσία τους διαμαρτυρόμενοι για αυτούς ακριβώς τους λόγους. Της πλημμελούς ενημέρωσης, της άρνησης των διαλογικών συζητήσεων, τον αποκλεισμό σε στοιχεία και πληροφορίες που δεν έχουν πρόσβαση, στον εξευτελιστικό τρόπο ανάληψης σημαντικών αποφάσεων μέσω μιας απόκοσμης τηλεφωνικής επικοινωνίας με ένα ΝΑΙ ή ΟΧΙ…

Απλά να ενημερώσουμε πως η απουσία ή παρουσία του κ.Καμπιώτη, εξασφαλίζει την ΑΠΑΡΤΙΑ της Οικονομικής Επιτροπής, δηλαδή την διεξαγωγή τους ή όχι. Αυτό και μόνο λέει, πολλά.

Ενάμιση χρόνο μετά που επέλεξε να μιλήσει ο κ.Καμπιωτης, είναι ένα μεγάλο χρονικό διάστημα που σίγουρα δεν μπορεί να χαρακτηριστεί «μήνας του μέλιτος». Όλες οι διοικήσεις σε όλα τα επίπεδα δείχνουν το στίγμα τους και την χάραξη της νέας πορείας, τις πρώτες 100 ημέρες. Δεν είναι του παρόντος να κρίνουμε τι έχει κάνει η σημερινή διοίκηση και ο νέος Δήμαρχος Ωρωπού. Σε δεκάδες άρθρα μας έχουμε αναφερθεί σε αυτήν.

Παρά το έλλειμμα ενημέρωσης που βιώνουμε ένα χρόνο κατά την περίοδο της πανδημίας και με τα λίγα που κατανοούμε από τον δημοτικό βίο, θεωρούμε πως ο ρόλος του καθενός Δημοτικού Συμβούλου έχει ξεκαθαρίσει. Ο καθένας έχει τραβήξει την «πολιτική του πορεία» με πολλούς από αυτούς να παραμένουν σταθεροί στις αρχικές θέσεις τους, άλλους να έχουν διαφοροποιηθεί από τις πρώτιστες επιλογές τους και άλλους ακόμα να «αλληθωρίζουν» δίχως να ξεκαθαρίζουν απόλυτα τις επιλογές τους.

Έχουμε λοιπόν τους ονομαζόμενους «ρολίστες», έχουμε τους «κομπάρσους» και έχουμε και τους «μπετοναρισμένους» και αφορούν όλες τις παρατάξεις. Τα συμπεράσματα για αυτούς που παρακολουθούν από κοντά τις εξελίξεις, είναι ξεκάθαρα. Μένει να ξεκαθαρίσουν και οι ίδιοι τις προθέσεις τους και να λογοδοτήσουν απέναντι σε χιλιάδων συμπολιτών μας, που κάθε φορά και σε κάθε εκλογική αναμέτρηση ονειροβατούν αναμένοντας την πραγμάτωση των κρυμμένων ονείρων και την επιδίωξη των χαμένων προσδοκιών σε λάθος πρόσωπα και λάθος σχηματισμούς…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here