ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ «Πρώτα Ο Δημότης»

0
497

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η αδιαλλαξία της Δημοτικής Αρχής Γιασημάκη και η εμμονική του διάθεση να αποκλείει τις τηλεδιασκέψεις των Οικονομικών Επιτροπών του Δήμου Ωρωπού, δεν έχει προηγούμενο!

Στο κυρίαρχο εκτελεστικό όργανο του Δήμου Ωρωπού, όπου πλέον αποφασίζονται οι σημαντικότερες διοικητικές αποφάσεις του οργανισμού, κατόπιν των κυβερνητικών αλλαγών που προέκυψαν από την ανάληψη των καθηκόντων τους, επιμένουν να καταστρατηγούν κάθε έννοια δικαίου και υγιούς διαλόγου, για καίρια ζητήματα που αφορούν χιλιάδες πολιτών.

Τα μέλη των Οικονομικών Επιτροπών, καλούνται να συναποφασίζουν τηλεφωνικά, ακόμα και σήμερα, με ένα στείρο «ΝΑΙ» ή «ΟΧΙ», χωρίς να έχουν τη δυνατότητα να εκφράσουν διαλογικά τις απόψεις τους, να γίνονται συζητήσεις επί των θεμάτων και κυρίως να καταγράφονται οι προτάσεις τους σε πρακτικά.

Μια συνήθης τακτική του Δημάρχου Ωρωπού, που έχει υιοθετήσει από την αρχή της υγειονομικής κρίσης στη χώρα μας, και την οποία έχουμε στηλιτεύσει, αλλά ακόμα και σήμερα, ένα χρόνο μετά, δεν έχουμε καταφέρει να αποτρέψουμε. Αυτό φυσικά, γινόταν ανέκαθεν και στα Δημοτικά Συμβούλια, αλλά η παράταξη μας, καθώς και η παράταξη του κ, Χασιώτη πιέσαμε τη Δημοτική Αρχή και υποχρεώθηκε- αναγκάστηκε να πραγματοποιεί τα Δημοτικά Συμβούλια με τηλεδιάσκεψη και όχι δια περιφοράς.

Η στάση μας να απέχουμε από τις συνεδριάσεις της Οικονομικής Επιτροπής, μέχρι να αποκατασταθεί η «δημοκρατική τάξη», καθ’ υποχρέωση των διοικούντων, είναι συνειδητή και αδιαπραγμάτευτη. Είναι ο μόνος τρόπος άσκησης πίεσης στους σημερινούς εκφραστές της Δημοτικής εξουσίας, οι οποίοι έχουν καταλύσει κάθε πραγματικό δικαίωμα στην ενημέρωση και στην αρχή κάθε διαλόγου.

Φανταστείτε πως μόλις χθες, η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε το σχέδιο προϋπολογισμού του Δήμου Ωρωπού έτους 2021 τηλεφωνικά και χωρίς καν να έχει αποστείλει την εισήγηση, τελικά αυτοί που τον ψήφισαν, τι ψήφισαν μπορούν να μας πουν;

Μπορεί λοιπόν να τους ανήκει η ευθύνη της διαχείρισης της δημοτικής εξουσίας αλλά θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στο μυαλό όσων μηχανεύονται τακτικές αποκλεισμού και φίμωσης, μέσα στις κλειστές πόρτες του Δημαρχείου ότι τη δική μας φωνή ούτε να τη διαχειριστούν μπορούν, ούτε να τη φιμώσουν, αλλά ούτε να την εκβιάσουν. Η δική μας φωνή αντλεί δύναμη μόνο από αυτούς που πραγματικά τους ανήκει. Σε κάθε έναν πολίτη του Δήμου μας και μόνο.

Την ιδιότητα του κομπάρσου τη παραχωρούμε σε κάθε Δημοτικό Σύμβουλο και σε κάθε υποψήφιο Δήμαρχο, που αντί να εκπροσωπήσει αυτά που προεκλογικά υποσχέθηκε και για τα οποία ψηφίστηκε, θεωρεί σημαντικότερο να συγκλίνει με παραχωρήσεις που μάλιστα κατά το παρελθόν, αποτέλεσαν και «διαχωριστικές γραμμές του» όπως πρόσφατα γνωρίσαμε, σύμφωνα με τα λεγόμενα του.

Για εμάς, σταθερά και μακριά από λογικές συμψηφισμών, θα συνεχίσουμε να επιζητούμε και να εργαζόμαστε για ένα Δήμο ανοικτό και ασφαλή, ανθρώπινο και κυρίως φωτεινό για όλους μας!

Οι σκιές ανήκουν σε αυτούς που αρέσκονται να τις ακολουθούν…

Ο επικεφαλής του Συνδυασμού

«Πρώτα Ο Δημότης»

Θωμάς Δημ. Ρούσσης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here