Όταν η διοίκηση έχει συνέχεια…

0
810

Όταν η διοίκηση έχει συνέχεια και συνέπεια στο έργο των προκάτοχων της, όταν υπάρχει σεβασμός στον κοινωνικό αυτοματισμό, όταν υπολήπτεται το κοινωνικό σύνολο και ιδιαίτερα τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες και ανθρώπους με ειδικές ανάγκες και τις οικογένειές τους, τότε ναι, μπορούν να γίνονται θαύματα!

Σήμερα λοιπόν ολοκληρώνεται ένα πραγματικό θαύμα για την Ειδική Αγωγή στον Δήμο μας με την έναρξη των κατασκευαστικών εργασιών που σημαίνουν αυτόματα την τελική ευθεία για την κατασκευή του Ειδικού Νηπιαγωγείου Δήμου Ωρωπού στον προαύλιο χώρο του Ειδικού Γυμνασίου Λυκείου στη Σκάλα Ωρωπού.

Ένα πραγματικό θαύμα που ξεκίνησε από την σκέψη κάποιων «οραματιστών» με μια απλή ανάρτησή τους στο ΦΒ πριν ελάχιστα χρόνια, που κατάφεραν να πείσουν και να ενεργοποιήσουν την προηγούμενη Δημοτική Αρχή και προσωπικά τον Δήμαρχο κ.Θωμά Ρούσση με τα στελέχη του και από κοινού να δημιουργήσουν μια «ομάδα κρούσης» που δεν σταμάτησε πουθενά και μπροστά σε κανένα εμπόδιο!

Οι παραστάσεις στα Υπουργεία, άπειρες. Τα εμπόδια συνεχή και δυσεπίλυτα. Το Κράτος, η απίστευτη γραφειοκρατία, οι οσφυοκάμπτες δημόσιοι λειτουργοί δύσπιστοι σε κάθε βήμα και οι πρώτες αρνήσεις, σήκωσαν τείχη μπροστά στην αρχική προσπάθεια.

Τίποτα όμως δεν στάθηκε εμπόδιο μπροστά στην αποφασιστικότητα το σθένος και την ακούραστη διάθεση των ανθρώπων που ανέλαβαν και διεκπεραίωσαν το τεράστιο αυτό εγχείρημα. Σήμερα αυτοί οι «άγνωστοι εργάτες του ονείρου», μπορούν να απολαμβάνουν τους καρπούς του επίπονου έργου τους.

Τα ΦΕΚ με την δημιουργία των Ειδικών Εκπαιδευτικών Δομών, λαμπρή παρακαταθήκη στα χέρια της Νέας Δημοτικής Αρχής. Οι δυναμικές αποφάσεις, όπως επιβάλλεται σε αυτές τις περιπτώσεις ευτυχώς δεν λείπουν, οι ευλογημένοι εθελοντές-δωρητές πάντα στο πλευρό μας να βοηθούν, και να τα θαύματα πραγματοποιούνται!

Συγχαρητήρια σε όλους τους συμβαλλόμενους για αυτήν την καταπληκτική δουλειά που συντελείται στον χώρο του Παλιού Γυμνασίου της Σκάλας Ωρωπού. Σε ένα μάτσο από κουφάρια κτηρίων, παρατημένα και λεηλατημένα για χρόνια που πήραν ζωή με τα χαμογέλα των παιδιών μας. Οι δυνατότητες που προσφέρει ο χώρος, πολλές και απεριόριστες. Η θητεία του κτηματολογίου λήγει σύντομα και εύκολα ο χώρος στο σύνολό του, θα αποτελέσει την καρδιά της Ειδικής Αγωγής στον Δήμο Ωρωπού.

Θα κλείσουμε με τα λόγια μιας καλής μας φίλης(έχουμε την τιμή, νομίζουμε), που την θεωρούμε σύμβολο και προσωποποίηση αυτών των αγώνων:

«…έχουμε και ΦΕΚ για ΕΕΕΕΚ!..

Περιμένω εναγωνίως λοιπόν την εγκατάσταση του ΕΕΕΕΚ στο κτίριο του κτηματολογίου και τότε ναι, θα με έχουν βοηθήσει. Να ησυχάσω και να πω ότι έγινε αυτό που θέλησε ο καλός Θεός.

Να αποκατασταθεί δηλαδή η Ειδική Αγωγή στο Ωρωπό για ΟΛΑ τα παιδιά, από προ-νήπιο έως όπου μπορεί να πάει. Και μπορεί και να έχω πιέσει και να είμαι κακιά και στριμμένη όμως αυτά που συμβαίνουν είναι μεγαλόπνοα έργα και κατανοώ πως ζήτησα εξ’αρχής όχι απλά πολλά… αλλά φαινομενικά αδύνατα.

Όμως δείτε σε δύο χρόνια από σήμερα τι θα έχει συμβεί… Δείτε κι εδώ είμαστε πάλι…»

Σε ευχαριστούμε, ειλικρινά…

 

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here