Η «ΚΡΥΦΗ» δημοσκόπηση στον Ωρωπό… (1ο Μέρος)

0
849

Πριν από περίπου 70 ημέρες μια δημοσκόπηση διεξήχθη στον Δήμο Ωρωπού. Η δημοσκόπηση έγινε από έγκυρη εταιρεία δημοσκοπήσεων εγνωσμένης αξίας και απασχόλησε τους Δημότες του Ωρωπού με διάφορα ερωτήματα που αφορούσαν τόσο την λειτουργικότητα της Νέας Δημοτικής Αρχής, όσο και κάποια γενικότερα ερωτήματα που αφορούσαν την Περιφέρεια Αττικής καθώς  και κυβερνητικές αποφάσεις γενικότερου χαρακτήρα, πιθανότατα αποπροσανατολιστικά!..

Το ποιος ανάθεσε την διεξαγωγή αυτής της έρευνας, είναι αδιαμφισβήτητο. Θεωρούμε πως η Δημοτική Αρχή και ο Νέος Δήμαρχος Ωρωπού κ. Γιασημάκης, επέλεξαν αυτό τον τρόπο για να καταγράψουν τις τάσεις των συνδημοτών μας, μετά από έναν περίπου χρόνο διοίκησής τους. Μια ενδεδειγμένη μέθοδος προκειμένου, να γίνουν κάποιες διορθωτικές κινήσεις στον τρόπο λήψης των όποιων διοικητικών αποφάσεων της νέας αρχής και να καταγραφούν τα σοβαρότερα προβλήματα και προτεραιότητες που απασχολούν τους συνδημότες μας, καθώς και συμπεριφορές σε όλα τα Δημοτικά Διαμερίσματα του Δήμου μας με τα πολυποίκιλα και διαφορετικά χαρακτηριστικά που απαρτίζουν τον οργανισμό. 

Κανένας βεβαία δεν υποχρεώνει τους εντολείς της έρευνας να αποκαλύψουν και να παρουσιάσουν τα πραγματικά αποτελέσματα καθώς και τα χαρακτηριστικά με τις τάσεις αυτής της στιγμιαίας αποτύπωσης των πολιτών. Κανένας επίσης δεν μπορεί να αμφισβητήσει και την χρονική περίοδο διεξαγωγής αυτής της έρευνας εν μέσω πανδημίας και εξαιρετικά δυσμενών οικονομικών καταστάσεων που πλήττουν την τοπική κοινωνία μας, με την διάθεση των συμπολιτών μας να βρίσκεται στο ναδίρ.

Από έγκυρες πληροφορίες όμως μαθαίνουμε πως τα αποτελέσματα της έρευνας, δεν υπήρξαν ιδιαιτέρως ενθαρρυντικά και αναμενόμενα για την νέα διοίκηση και τα στελέχη της Δημοτικής Αρχής καθώς βύθισε σε έντονο προβληματισμό τον Δήμαρχο Ωρωπού, προσωπικά. Τα μηνύματα από τα «Βόρεια» του Δήμου μας υπήρξαν τόσο αποκαρδιωτικά, που δεν δικαιολογούν την έντονη αμφισβήτηση των συνδημοτών μας(σύμφωνα με την κρίση τους), μετά από ένα χρόνο διοίκησης, παρόλο που οι δημότες μπορούν και να δικαιολογούν πολλές αστοχίες λόγο έλλειψης της σχετικής εμπειρίας των νέων στελεχών, όπως συνήθως συμβαίνει.

Η Ενότητα του Αυλώνα, μπορεί να υπήρξε ο κινητήριος μοχλός για την ανάδειξη και την κατοχύρωση του εκλογικού αποτελέσματος υπέρ τους, σήμερα όμως φαίνεται να αποτελεί τον πολιτικό καιάδα του Νέου Δημάρχου! Η δυσφορία, ο έντονος προβληματισμός, οι συνεχείς λάθος επιλογές σε αποφάσεις αλλά και σε επιλογή προσώπων, έχει οδηγήσει τους Αυλωνίτες στον «αποκλεισμό» των στελεχών της Δημοτικής Αρχής σε σημείο να μην θέλουν να ακούν τίποτα για την παράταξη που στήριξαν με τόσο πάθος. Δεν έγιναν και λίγα όμως στην κοινωνία του Αυλώνα, που κλόνισαν την κρίση των πολιτών και απεδείχθη πως δικαίως νοιώθουν σήμερα την εξαπάτηση από τα προεκλογικά τεχνάσματα που άκουσαν. Να θυμίσουμε την παράφορη αύξηση των δημοτικών τελών με τον σχεδόν  διπλασιασμό τους στις επαγγελματικές και επιχειρηματικές ομάδες που αποτελούν τον μοχλό ανάπτυξης του τόπου τους σε πολλά επίπεδα, το φιάσκο με την υπόθεση του Μουσείου Ζυγομαλά με την «εξαφάνιση» του Δημάρχου και κυρίως την αδικαιολόγητη καρατόμηση του λαοφιλέστερου και πρώτου στην δημοτική τάξη Αντιδημάρχου κ.Δημητρίου Νώντα, άνευ λόγου και καμιάς ουσίας! Η κοινωνία του Αυλώνα νοιώθει προδομένη και αποτυπώθηκε εμφαντικά στην δημοσκόπηση!

Αντίστοιχα δυσμενή αποτελέσματα καταγράφηκαν και στην Ενότητα Μαλακάσας – Μηλεσίου, μετά την δημιουργία της δεύτερης, νέας δομής μεταναστών. Το ίδιο προδομένοι νοιώθουν οι συνδημότες μας, εφόσον προεκλογικά άκουγαν για απομάκρυνση της αρχικής δομής και διευθέτηση-νοικοκύρεμα,  της τότε υπάρχουσας κατάστασης. Σήμερα ο τόπος τους έχει μετατραπεί σε ένα σύγχρονο «Γκουαντάναμο» με πάνω από 5.000 ψυχές να βολοδέρνουν πέριξ των οικιών και των υποδομών του γραφικού οικισμού μας.

Στις Ενότητες Καπανδριτίου-Πολυδενδρίου-Μικροχωρίου, δεν υπήρξαν ποτέ κατάλληλα ερείσματα στην τοπική κοινωνία. Ο τεράστιος «πολιτικός όγκος» της ομάδας του πρώην Δημάρχου, με το καθημερινό έργο που παρείχαν στους συνδημότες τους για πέντε ολόκληρα χρόνια, δεν επισκιάστηκε από καμία επιλογή του Νέου Δημάρχου(σε επίπεδο προσώπων αλλά και μεταγραφών). Ούτε οι τρεις τοπικοί Αντιδήμαρχοι, ούτε ο Πρόεδρος του ΝΠΔΔ, μπορούν να ξεπεράσουν την άριστη ομάδα του κ. Ρούσση στις εν λόγο περιοχές. Τουναντίον υπάρχει έντονος εκνευρισμός που οδηγεί σε συνεχή λάθη με αρνητικό αποτύπωμα στην τοπική κοινωνία.

Για τις Αφίδνες, ούτε λόγος! Εκεί πραγματικά «αναζητείται» η  εξαφανισμένη και απρόσωπη  Δημοτική Αρχή σε κάθε γειτονιά με τα κουρασμένα τοπικά στελέχη της, που τρέχουν αλλά δεν φτάνουν ποτέ στην απόδοση των επιθυμητών αποτελεσμάτων. Πραγματικά ανύπαρκτη και απρόσωπη σε όλες τις εμφάσεις της τοπικής κοινωνίας. Θεωρούμε πως πρέπει να αποτύπωσαν το ρεκόρ δυσαρέσκειας των πολιτών από όλες τις Ενότητες συνολικά, σε όλο το δήμο!

Στην τεράστια και δύσκολη περιοχή του Καλάμου με το ιδιαίτερο γεωγραφικό ανάγλυφο, τον εναλλακτικό τουριστικό χαρακτήρα και την μεγάλη επισκεψιμότητα που παρουσιάζει η περιοχή, τα προβλήματα παραμένουν δυσεπίλυτα. Η καθημερινότητα παραμένει το μεγάλο αγκάθι και το κύριο πρόβλημα της περιοχής με τα τοπικά στελέχη επιλογής του Δημάρχου, να δυσκολεύονται να ανταπεξέλθουν. Η πανδημία έχει «καταφέρει» να υποστείλει πολλές δραστηριότητες στον τόπο και να «κρύψει» πολλές αστοχίες, αλλά η «πολιτική γύμνια» αποτυπώνεται καθημερινά στην κοινωνία.  Θεωρούμε πως οι αριθμοί και τα ποσοστά που καταγράφηκαν στην περιοχή, πρέπει να προβληματίζουν την δημοτική αρχή, που περίμεναν σαφώς καλύτερα αποτελέσματα…

ΣΥΝΕΧΊΖΕΤΑΙ…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here