Χθες το βράδυ γράψαμε για ΣΟΒΑΡΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ… Παραίτηση του Αντιδημάρχου κ.Χρυσούλα Φώτη!

0
877

Εξελίξεις που δρομολογήθηκαν με την αποτυχία της αντιμετώπισης του τελευταίου χιονιά που έπληξε το Δήμο Ωρωπού. Συγκεκριμένα στην Ενότητα Καπανδριτίου και Πολυδενδρίου, διαδραματίστηκαν απίθανες στιγμές απείρου κάλους μεταξύ των Συμβούλων της Δημοτικής Αρχής, που σε καμία των περιπτώσεων δεν κατάφεραν να συνεργαστούν και να ανταπεξέλθουν αποτελεσματικά στον αποχιονισμό της περιοχής.

Εκατοντάδες τα παράπονα των συνδημοτών μας καθώς «πνίγηκαν» στην κυριολεξία από τον όγκο του χιονιού, σε μια περιοχή που παραδοσιακά χαίρει πρώτης προτεραιότητας λόγο του ιδιαίτερου γεωγραφικού ανάγλυφου, της αραιοκατοίκισης αλλά και των πολλών οικισμών πέριξ του βασικού οικιστικού ιστού. Πολλές ιδιαιτερότητες που πρέπει να λαμβάνονται υπόψη στον αρχικό  προγραμματισμό με αυξημένη επιχειρησιακή δυνατότητα και επαρκή αριθμό μηχανημάτων, καθόλη την έκταση του οικισμού.

Παράμετροι που δεν λήφθηκαν υπόψη από κανένα στέλεχος της Δημοτικής Αρχής, εξαναγκάζοντας τον κ.Χρυσούλα Φώτη, που μετά την αρχική αποχώρησή του από την ομάδα που εξελέγην και την προσχώρηση στην ομάδα διοίκησης, να εξαναγκαστεί να προσφύγει σε λύσεις εκτός δημοτικού σχεδιασμού. Μισθώνοντας προσωπικά μηχανήματα έργου, προσπάθησε να απεγκλωβίσει δεκάδες συνδημοτών του, που ένιωσαν την απαξίωση και την εγκατάλειψη και μάλιστα μετά από σχεδόν τρεις ημέρες! Γεγονός που εκνεύρισε αφάνταστα τον Αντιδήμαρχο κ.Τρομπούκη Χρήστο, που αντέδρασε με μια οργισμένη ανάρτηση, τόσο στην προσωπική του σελίδα, όσο και στην σελίδα του κ.Χρυσούλα Φώτη.

 

 

Κατόπιν αυτών των γεγονότων, οι εξελίξεις υπήρξαν ραγδαίες! Ο Δήμαρχος Ωρωπού κλήθηκε να αντιμετωπίσει την μήνη των τριών παραδοσιακών στελεχών του, που από την πρώτη στιγμή που δεν είδαν με καλό μάτι την αξιοποίηση του κ.Χρυσούλα σε Αντιδήμαρχο. Οι ανύπαρκτες ισορροπίες υπήρξαν εύθραυστες από την πρώτη στιγμή!

Ο ίδιος, επιδόθηκε σε ένα μοναχικό αγώνα, από την αρχή της σύντομης θητείας του, δίχως την κατάλληλη στήριξη των ομότιμών του. Πάλευε καθημερινά, παρόλα τα προσωπικά του προβλήματα, να δίνει λύσεις και να διορθώνει αβλεψίες, ειδικά σε μια ενότητα που λειτουργούσε υποδειγματικά για πέντε χρόνια!

Η παραίτηση υπήρξε ο μόνος δρόμος!

Χθες, Πέμπτη  25/2 κατέθεσε την παραίτηση-αποχώρηση από την ομάδα διοίκησης και την τιμητική θέση του Αντιδημάρχου στην έδρα του Δημοτικού Συμβουλίου. Απόφαση που θα ανακοινωθεί στην επομένη συνεδρίαση…

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου, είναι γεγονός!

Την μοναδική εξέλιξη που περιμέναμε από την αρχή της «συνεργασίας» των δυο μερών. Γνωρίζοντας πολύ καλά την ποιότητα του χαρακτήρα και την αγνή διάθεση για πρόσφορα του κ.Χρυσούλα, ο επίλογος έμοιαζε μονόδρομος! Ήταν αδύνατο να αντέξει σε ένα σύστημα διοίκησης, με βασική προτεραιότητα την αυτοπροβολή και την προσωπική ανάδειξη, ως μόνη επιδίωξη!

Ο ξεκάθαρος στόχος των διοικούντων, αρχόμενος από την στάση του επικεφαλής, υιοθετήθηκε και από τα στελέχη του που δεν χάνουν καμία ευκαιρία αυτοπροβολής, προκρίνοντας προσωπικές πολιτικές.  Ένα σκληρό περιβάλλον άμεσου ανταγωνισμού μεταξύ των στελεχών, που δεν επιτρέπει καμία προσπάθεια ομαδικής και συλλογικής δουλειάς. Μια «συνήθεια» που εξέθρεψε ο πολιτικός προϊστάμενος της ομάδας διοίκησης που αποτελούσε και βασικό χαρακτηριστικό του γνώρισμα και γρήγορα εξαπλώθηκε σαν γάγγραινα σε όλα τα στελέχη του, αποτελώντας αυτοσκοπό για τον καθένα!

 Οι κάκιστες αυτές συμπεριφορές, αποτελούν και θα αποτελέσουν  στο άμεσο μέλλον τροχοπέδη για ανθρώπους με αγνές προθέσεις όπως ο κ.Χρυσούλας. Σύντομα θα μετρήσουμε και άλλες απώλειες στελεχών στην ομάδα του Δημάρχου, που δεν ανέχονται ανάλογες συμπεριφορές. Περιμένουμε και άλλες ηχηρές αποχωρήσεις σύντομα, που δεν μπορούν να ανεχτούν ένα κλειστό κύκλωμα διοίκησης με βασικό γνώμονα το εγώ. Διακρίσεις που είναι εμφανέστατες, σε κάθε ενέργεια της Δημοτικής Αρχής. Και βάζουν συνεχώς εμπόδια σε ανθρώπους που θέλουν να υπηρετήσουν και να προσφέρουν ισόνομα στην κοινωνία των πολιτών.

Το γαϊτανάκι των αποχωρήσεων, έχει ξεκινήσει. Πολύ δύσκολα ο επικεφαλής θα μπορέσει να ελέγξει την ανομοιογενή ομάδα του που στα μέσα περίπου της θητείας της αποκαλύπτει όλες τις αρχικές παθογένειες.

Και όσο συνεχίζει να στηρίζει τους γνωστούς «κολλητούς» που έχει επιλέξει από την αρχή, τόσο η κατάσταση θα γίνεται συνεχώς εκρηκτική και ανεξέλεγκτη…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here