Δηλώνω… ΠΑΡΩΝ!

0
567

Με μια νέα του επιστολή, επανέρχεται ο Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος Αυλώνα, κ.Δημητρίου Νώντας. Προσπαθεί να εξηγήσει κάποιους από τους λόγους που αποχώρησε από την Δημοτική Ομάδα που διοικεί σήμερα τον Δήμο Ωρωπού, προσπαθώντας να απενοχοποιηθεί από τις βαρύτατες ευθύνες που φέρει, προσωπικά!

Για κάποιες σαθρές συμπεριφορές που περιγράφει στην ανάρτησή του, θα πρέπει να του θυμίσουμε πως είχαμε επισημάνει πολύ πριν τις εκλογές και την τελική έκβαση του εκλογικού αποτελέσματος, με δεκάδες αναρτήσεις μας, την «τότε» περίοδο που τα «βρήκαν» όλοι μεταξύ τους και συμφωνήσαν σε κοινή κάθοδο. Μια περίοδο που υποκριτικά προσπαθεί να αποκρύπτει και να ξεχνά, εφόσον αναφέρεται στην «Συνεργασία Ευθύνης».., μετά τις εκλογές!

Μια σημαντικότατη διαφορά, που αποδεικνύει την συμμέτοχη του σε ένα σχήμα, που βάση των λεγομένων του, υπήρξε μια «τεράστια απογοήτευση» χωρίς ουσιαστική συνεργασία αλλά και καμία ευθύνη…

Τα συμπεράσματα αυτά προέκυψαν, πάντα κατά την δική του κρίση μετά την μικρή του θητεία σαν ο πρώτος Αντιδήμαρχος σε τάξη και πολιτικός προϊστάμενος, στο νευραλγικότερο κομμάτι του Δήμου Ωρωπού, αυτό της Τεχνικής Υπηρεσίας.

Δυο συμπεράσματα προκύπτουν:

Ή δεν κατανόησε από την αρχή, τις προθέσεις των «συνεργατών του», παραπλανήθηκε, παγιδεύτηκε, εξαπατήθηκε, κάτι που τον καθιστά ανίκανο να κρίνει και να επιλέξει λογικά την συμμέτοχη του σε μια ομάδα διοίκησης,

Ή,… ακόμα χειρότερα να γνώριζε εξ αρχής, να υπήρξε γρανάζι αυτού του σαθρού μηχανισμού και εις γνώση του  να συμπαρέσυρε κοντά του όλους αυτούς τους εκατοντάδες ψηφοφόρους που κατάφερε να πείσει.  Και σήμερα για δικούς του λόγους να αποχωρεί!

Και οι δυο περιπτώσεις είναι εξαιρετικά επικίνδυνες!

Και σήμερα σαν Πόντιος Πιλάτος, προσπαθεί να απεγκλωβιστεί από τις ευθύνες του μετά από ένα χρόνο συνδιοίκησης με μια επιστολή που κανένας δεν μπορεί να κατανοήσει.

Μπορείς να λες ότι θέλεις και να επιρρίπτεις γενικά ευθύνες στον καθένα. Το δύσκολο είναι να στηρίξεις όλα τα λεγόμενά σου με αποδείξεις, με γεγονότα αδιαμφισβήτητα, με μαρτυρίες που θα στηρίζονται σε πραγματικά γεγονότα και κάποιοι θα μπορούν να πιστοποιήσουν. Αλλιώς θα μείνουν λόγια, σαν και αυτά που ακούσαμε και ακόμα ακούμε καθημερινά από τους διοικούντες που ακόμα δεν έχουν κάνει αισθητή την παρουσία τους, μετά από ενάμιση χρόνου θητείας.

Μιλώντας για τιμιότητα, ειλικρίνεια, ηθική και κυρίως για συνείδηση, θα είχαν ουσία όλες οι σοβαρότατες καταγγελίες που ακουστήκαν, εάν κατονομάζονταν και οι υπεύθυνοι!

Δεν έχουν ονοματεπώνυμα;

Ποιοι αποτελούν την «κλειστή ομάδα» διοίκησης;

Ποιοι κατασπαταλούν το Δημόσιο χρήμα και χρήματα συνδημοτών μας;

Ποιοι είναι οι ημέτεροι; Και ποιο ρόλο παίζουν στην διοίκηση;

Ποιοι διατηρούν το «ψηφοθηρικό οικοδόμημα» με τίμημα την κατασπατάληση του δημοτικού χρήματος;

Ποιοι επαιτούν εις βάρος της ανάπτυξης με ποιο τρόπο και προς ποια κατεύθυνση;

Όταν θα δούμε ΟΝΑΜΑΤΕΠΩΝΗΜΑ, στις σοβαρότατες αυτές καταγγελίες, θα μπορέσουμε να πάρουμε στα σοβαρά και τις ανάλογες δηλώσεις, δίνοντας υπόσταση στα αναγραφόμενά τους. Μετά από ένα χρόνο αποκλεισμού λόγο της πανδημίας από πραγματική και έγκυρη ενημέρωση των Δημοτικών πεπραγμένων, δεν έρχεται να προσθέσει απολύτως τίποτα η ανάρτηση του κ.Δημητρίου.

Ακόμα μια φωτοβολίδα εντυπωσιασμού, από ένα άνθρωπο που αγωνιά να διαδραματίσει καταστάσεις και να κάνει ντόρο γύρω από το όνομά του. Ψάχνουμε ουσία, αλλά δυστυχώς δεν βρίσκουμε. Μάλλον συνεχίζει μια πολιτική στρογγυλοποίησης με αποδέκτες ανθρώπους που βρέθηκαν κοντά του, κινδυνεύει να τους χάσει και προσπαθεί απεγνωσμένα να τους κρατήσει δίπλα του, με κραυγές και μεγαλοστομίες.

Άλλωστε το σύνθημα, Συνείδηση, Ειλικρίνεια, Τιμιότητα, Ηθική υπήρξαν και θα υπάρχουν οι βασικές αρχές του πολιτικαντισμού, από αρχαιοτάτων χρόνων. Κατά πόσο τηρήθηκαν έως τις ημέρες μας, νομίζουμε είναι άτοπο να αναφέρουμε.

Έπεα πτερόεντα…

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here