ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΩΡΩΠΟΥ Σοβαρότατες καταγγελίες νομιμότητας από τον Αντιπρόεδρο του…

0
692

Η δύσκολη κατάσταση στην επικοινωνία που έχει επιβάλλει η Πανδημία εδώ και ένα χρόνο, δεν μας επιτρέπει να παρακολουθούμε τα Δημοτικά πεπραγμένα από κοντά και να μην γνωρίζουμε «σημαντικές λεπτομέρειες» για αποφάσεις δημοτικών οργάνων, όπως το Λιμενικό Ταμείο Ωρωπού.

Το ίδιο ακριβώς πρόβλημα, φαίνεται να αντιμετωπίζουν και τα ιδία τα στελέχη του Διοικητικού Συμβουλίου, όπως ο Αντιπρόεδρος κ.Μπιλήρης Βασίλης, που αδυνατεί εξηγήσει κάποιες σοβαρότατες λεπτομέρειες για τον τρόπο που προσπαθεί να  λειτουργεί ο καινούριος Πρόεδρος και Εκπρόσωπος της Δημοτικής Αρχής, κ.Κωστόπουλος Θεόδωρος, σχετικά με κάποιες «παράτυπες αποφάσεις», κατά την άποψη του.

Με υπόμνημα-αναφορά του που έχει κοινοποίηση σε όλες τις ανώτερες εποπτικές αρχές διοίκησης όπως στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, στο Υπουργείο Εσωτερικών, στην Αρχή Διαφάνειας, αλλά και στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών  καταγγέλλει:

«… την εγκυρότητα των χρηματικών ενταλμάτων πληρωμής και συνακόλουθα για τη νομιμότητα και κανονικότητα των δαπανών, που εντέλλονται με αυτά (τα χρηματικά εντάλματα) και η υπογραφή του συντάκτη αυτών, υπογραφή όμως η οποία ελλείπει παντελώς από το σώμα των χρηματικών ενταλμάτων πληρωμής του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σκάλας Ωρωπού…»

«…Επειδή, όπως αντιλαμβάνεσθε, το ζήτημα που τίθεται με το παρόν υπόμνημα-αναφορά μου είναι ιδιαίτερα σοβαρό, καθώς άπτεται της νομιμότητας και της κανονικότητας  των δαπανών του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σκάλας Ωρωπού,  οι οποίες πραγματοποιούνται έως σήμερα με μη νόμιμα χρηματικά εντάλματα…»

Για ακόμα μια φορά το ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ, μπαίνει στο στόχαστρο της κοινής γνώμης και αμφισβητείται για αποφάσεις του που δεν συνάδουν με την πολυπόθητη εγκυρότητα και νομιμότητα των πράξεων του. Η σημερινή Δημοτική Αρχή, είναι η τρίτη στην σειρά που προσπαθεί να «εξορθολογήσει» τις διοικητικές πράξεις και να αποδώσει την πολυπόθητη νομιμότητα που επιθυμούν οι δεκάδες των καταστηματαρχών της χερσαίας λιμενικής ζώνης, για την εύρυθμη λειτουργία των καταστημάτων τους. Για μια ολόκληρη δεκαετία και μετά την διάδοχη πολλών Προέδρων, δεκάδων στελεχών στα διοικητικά συμβούλια, υποσχέσεις και δεσμεύσεις όλων των ομάδων διοίκησης που αναλαμβάνουν κατά καιρούς την διαχείριση, κανένας ακόμα δεν έχει καταφέρει να εξομαλύνει την τεταμένη κατάσταση που προϋπάρχει.

Μια ανοικτή πληγή που κανένας δεν μπορεί να δώσει πραγματικές λύσεις, όσες προσπάθειες και αν έγιναν στο παρελθόν. Για ακόμα μια φορά δημιουργείται αβεβαιότητα και ειδικότερα στις μέρες μας που έχει διαμορφωθεί ένα δύσκολο οικονομικό περιβάλλον με τις επιχειρήσεις εστίασης να είναι κλειστές για ένα χρόνο. Το προσεχές παράξενο καλοκαίρι που περιμένουμε με αγωνία και που κανένας μας δεν γνωρίζει πως θα εξελιχτεί οικονομικά με τους χιλιάδες επισκέπτες που θα θελήσουν να επισκεφτούν την περιοχή μας, απαιτεί ένα ιδιαίτερο περιβάλλον συνεργασιών, συμπράξεων και ιδιαίτερης συμπαράστασης από όλες τις πλευρές. Η διοίκηση θα πρέπει να βρίσκεται στο πλευρό των καταστηματαρχών, πραγματικός συμπαραστάτης στις όποιες προσπάθειες, ειδικότερα στο μεγαλόπνοο σχέδιο ανάπλασης του παραλιακού μετώπου που φημολογείται. Τέτοιες διαδικαστικές δυσλειτουργίες λειτουργούν αποτρεπτικά σε κάθε προσπάθεια εναρμόνισης και εύρυθμης συνύπαρξης όλων των ενδιαφερομένων μερών.

Ας ελπίσουμε στην αρμονική συνύπαρξη όλων…

 

 

                                                  

 

                               ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

            Την 01-03-2021, με τα υπ΄ αρ. πρωτ. 243/1-3-2021 και 4236/1-3-2021 έγγραφα μου, γνωστοποίησα στον Πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σκάλας Ωρωπού και τον Δήμαρχο ότι,  για την έκδοση και πληρωμή των χρηματικών ενταλμάτων του Λιμενικού  Ταμείου δεν τηρούνται οι προβλεπόμενες από το Nόμο διαδικασίες.

Πιο συγκεκριμένα, η Ταμειακή Υπηρεσία, με απόφαση Δημάρχου από 28-11-2019,  ασκείται αποκλειστικά από το Δήμο Ωρωπού.  Ως εκ τούτου, οι πάσης φύσεως πληρωμές θα πρέπει να καταβάλλονται με χρηματικά εντάλματα, τα οποία από της 19.7.2018, ημερομηνία έναρξης ισχύος του ν. 4555/2018, θα πρέπει να υπογράφονται από τον εκάστοτε Προϊστάμενο Οικονομικών Υπηρεσιών (Π.Ο.Υ.) του Δήμου ή το υφιστάμενό του όργανο που εξουσιοδοτείται από αυτόν και από τον συντάκτη τους.

Ωστόσο, στα εκδιδόμενα χρηματικά εντάλματα πληρωμής του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σκάλας Ωρωπού, ελλείπει παντελώς από το σώμα τους η αναγκαία από το Νόμο υπογραφή του συντάκτη τους ενώ, στη θέση του Προϊσταμένου  υπογράφει, άνευ σχετικής αρμοδιότητας, ως αναπληρώτρια Προϊσταμένη, η υπάλληλος αυτού, με αποτέλεσμα να ‘πάσχουν’ από ακυρότητα.

Δια του παρόντος σας γνωστοποιώ όλα τα ανωτέρω και σας καλώ όπως, προβείτε, άμεσα και έγκαιρα, σε όλες τις νόμιμες ενέργειες αρμοδιότητας σας, ώστε τα χρηματικά εντάλματα πληρωμής που αφορούν το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Σκάλας Ωρωπού, να υπογράφονται εφεξής, από τοις πράγματι κατά νόμο Υπευθύνους,

Όλα τα ανωτέρω θα κοινοποιηθούν στις, κατά τον Νόμο, Αρμόδιες Υπηρεσίες.

                                        Ωρωπός, 01-03-2021

Ο Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σκάλας Ωρωπού

                  και Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ωρωπού

                                   ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΜΠΙΛΙΡΗΣ

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here