Σοβαρό ΕΛΛΕΙΜΑ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ στις ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ του ΔΗΜΟΥ μας.

0
184

Επανερχόμαστε στο πολύ σημαντικό θέμα, πάντα κατά την άποψή μας, αυτό των σχολικών καθαριστριών στις Σχολικές Εκπαιδευτικές Βαθμίδες του Δήμου μας. Το Ειδικό Δημοτικό σχολείο που στεγάζετε στο Χαλκούτσι, μας ενημέρωσε πως λειτουργεί χωρίς σχολικές καθαρίστριες!

Χωρίς καμία επίσημη ενημέρωση ακόμα από την Δημοτική Αρχή που κωφεύει, μάθαμε από ανεπίσημη πηγή πως δόθηκε προσωρινή λύση, τηρώντας τα αμέσως απαραίτητα! Σε ένα σχολείο με εξαιρετικές ιδιαιτερότητες και σοβαρότατες απαιτήσεις από την κοινωνία των ΑΜΕΑ.

ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ; ΕΛΛΕΙΨΗ ΣΕΒΑΣΜΟΥ; ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ; ΑΜΕΛΕΙΑ;…

Τα συμπεράσματα, δικά σας!

Οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων των σχολικών μονάδων στο σύνολο του Δήμου μας, βρίσκονται σε μια δικαιολογημένη αναταραχή, μετά την απομάκρυνση 19 Σχολικών Καθαριστριών όπου δεν ανανεώθηκαν οι συμβάσεις τους. Πρωτοβουλία επαγρύπνησης και ενημέρωσης της κατάστασης συνολικά, αναλαμβάνει ο  Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 1ου Δημοτικού Σκάλας Ωρωπού & Βαλαντίων, που με κάλεσμα του προτρέπει για την παρουσία μελών από όλα τα ΔΣ, στην προγραμματισμένη συνάντηση την ΤΡΙΤΗ 16 ΜΑΡΤΙΟΥστις 10.30π.μ, στο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ. Και μην ξεχνάμε πως σύμφωνα με τις εξαγγελίες της Κυβέρνησης και τις εισηγήσεις των λοιμοξιολόγων, είναι πολύ κοντά το άνοιγμα των σχολικών μονάδων, ίσως και στο τέλος του μήνα…

Κάλεσμα:

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 1ου Δημοτικού Σκάλας Ωρωπού Ν.Παλατίων

Την Τρίτη 16 Μαρτίου στις 10:30 π.μ. αντιπροσωπεία του Δ.Σ. του συλλόγου μας θα παραβρεθεί στο Δημαρχείο Ωρωπού στη συγκέντρωση του Συλλόγου Π.Ε. Αν. Αττικής «ο Σωκράτης» για την απόλυση του προσωπικού καθαριότητας από τα σχολεία.

Ο σύλλογος μας καλεί σε συνάντηση και τους άλλους συλλόγους γονέων του Δήμου μας ώστε από κοινού να συντονίσουμε τις δράσεις μας για την επίλυση όλων των οξυμένων προβλημάτων των σχολείων της περιοχής μας.

Μια πρώτη πρόταση είναι ο από κοινού συντονισμός μας σε μια διαδικτυακή συνάντηση – συζήτηση με όλους τους συλλόγους γονέων καθώς και τους εμπλεκόμενους φορείς της εκπαίδευσης (δάσκαλους, εκπαιδευτικούς, επιτροπές παιδείας του Δήμου κλπ)

Για τη διασφάλιση των όρων υγιεινής και ασφάλειας των σχολείων, απαιτείται μόνιμο, επαρκές και πλήρους ωραρίου προσωπικό καθαριότητας, έτσι ώστε να διατηρούνται καθαρές οι σχολικές μονάδες σε όλη τη διάρκεια του ημερήσιου προγράμματος λειτουργίας τους.

Η απόλυση του προσωπικού καθαριότητας, (19 καθαρίστριες) επειδή έληξε η σύμβαση εργασίας μας βρίσκει αντίθετους και επιβαρύνει ακόμη περισσότερο την ήδη ελλιπή παρουσία καθαριστριών στα σχολεία μας.

με εκτίμηση το Δ.Σ. του συλλόγου

τηλ επικοινωνίας 6944298970

Κατά τα άλλα, ο Δήμος Ωρωπού πρωτοπορεί..!!! και τοποθετεί ΦΩΤΟΚΑΤΑΛΥΤΙΚΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗΣ TOY COVID-19 ΜΕ ΠΑΝΟΡΑΜΙΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΑΜΦΙΑΡΑΕΙΟΥ!…

Με μια πανηγυρική ανακοίνωση σε Δελτίο Τύπου, ενημερωθήκαμε πως:

«… Ο Δήμος Ωρωπού πρωτοπορεί στη μάχη κατά του κορονοϊού αλλά και στην απολύμανση των δημοσίων χώρων και των Σχολικών Μονάδων του Δήμου καθώς έγινε ο πρώτος στην Ελλάδα που προμηθεύτηκε τους ειδικούς φωτοκαταλυτικούς πίνακες απολύμανσης.

Πρόκειται για ειδικούς πίνακες-κάδρα αποτελούμενους από το φωτοκαταλυτικό προϊόν που προσφέρονται για τον καθαρισμό του αέρα σε εσωτερικούς χώρους. Δε διαφέρουν πολύ από μία αφίσα και μάλιστα οι πίνακες που προμηθεύτηκε ο Δήμος Ωρωπού φέρουν πανοραμική φωτογραφία του Αμφιαράειου.

Ο δήμαρχος Ωρωπού Γιώργος Γιασημάκης δήλωσε: «Ο Δήμος μας καινοτομεί και πρωτοπορεί στις οικολογικές και πρωτοποριακές τεχνολογίες αλλά και στην υγειονομική μάχη κατά του κορονοϊού. Με τη μέθοδο της φωτοκατάλυσης και με όπλο το φως θα πολεμήσουμε ιούς και μικρόβια και θα φωτίσουμε το δρόμο για έναν σύγχρονο Δήμο με καθαρό, υγιές και ασφαλές περιβάλλον»…

Τι να πούμε εμείς; Τα λένε όλα μόνοι τους…

Τρεις λαλούν… και δυο χορεύουν!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here