Η συνέντευξη…(ΜΕΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ) ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΩΡΩΠΟΥ Είμαστε εδώ και… ας μην φαινόμαστε!

0
266

ΜΕΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ

… Για μερικά από τα έργα που περιέγραψε πως θα υλοποιηθούν ο Δήμαρχος, καλό είναι να του θυμίσουμε συγκεκριμένα, πως οι αναβαθμίσεις των γηπέδων σε Μαλακάσα και Αυλώνα, πρόεκυψαν από την απίστευτη «δοτικότητα» της παράταξης του με τον κ.Μυταράκη(Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής) για την Νέα Δομή Μεταναστών στην Μαλακάσα. Αυτή είναι η επιβράβευση των προσπαθειών τους για την ανύπαρκτη αντίσταση που προέβαλαν, αλλά και προβάλλουν καθημερινά κατά την δημιουργία της Νέας Δομής. Τέτοιους «χρήσιμους» συνεργάτες δεν φαντάστηκε ποτέ πως θα έβρισκε η Κυβέρνηση, κατασκευάζοντας μια δομή και μάλιστα πρότυπη στην Ελλάδα. Αλλοίμονο εάν δεν τους επιδοτούσε στο έπακρο!

Η αγορά 11 οχημάτων με Leasing που ακούσαμε, επιβαρύνουν τους πολίτες του Δήμου Ωρωπού, εφόσον μιλάμε για δάνεια που θα πληρωθούν από τις αυξήσεις των δημοτικών τελών που «αναπροσαρμόστηκαν» ειδικά για τις επαγγελματικές-βιοτεχνικές-βιομηχανικές μονάδες στο τόπο μας και δεν ακούστηκε το παραμικρό κατά την συνέντευξη.

Η κατασκευή του Ειδικού Σχολείου που αναφέρθηκε, αφορά εξολοκλήρου δωρεά του ευεργέτη μας κ.Μαρτίνου Αθανασίου(καθώς και άλλες ενέργειες όπως η ανακατασκευή πολλών απορριμματοφόρων, η αρχιτεκτονική μελέτη του παραλιακού μετώπου) που «ξεχάστηκε» να αναφερθεί κατά την συνέντευξη!

 

Και φυσικά, δεν είχαμε καμία απαίτηση να ακούσουμε για τα έργα ζωής που καλούνται να υλοποιήσουν στις μέρες τους, που προγραμμάτισε, δημοπράτησε και συμβασιοποίησε η προηγούμενη Δημοτική Αρχή του κ.Θωμά Ρούσση, όπως το 12θεσιο σχολείο Καπανδριτίου, τον Βιολογικό Καθαρισμό του Καπανδριτίου-Πολυδενδρίου και Αφιδνών και την αποκατάσταση των κατεστραμμένων τοιχίων στον παραλιακό Ωρωπού-Καλάμου. Τα μόνα πραγματικά έργα που θα ξεκινήσουν και ελπίζουμε να υλοποιηθούν σύντομα, ευεργετώντας πραγματικά τους συνδημότες μας!

 

Για την μελέτη αξιοποίησης των Φυλακών του Ωρωπού, αλλά και του κτήματος των 82 στρεμμάτων έναντι αυτών, αλήθεια τι να πούμε; Μια τεράστια ευκαιρία πραγματικής και ουσιώδους παρέμβασης και όνειρο όλων των ανθρώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που διατέλεσαν στο παρελθόν, αλλά και όλων των κατοίκων της περιοχής, «θόλωσε» από τις αδιευκρίνιστες προθέσεις της Κυβέρνησης, χωρίς σαφείς και ουσιώδεις εξηγήσεις για «αξιοποίηση και κατασκευή σύγχρονου αθλητικού κέντρου αποκατάστασης με ΣΔΙΤ(ΙΔΙΩΤΕΣ)» και μάλιστα από τα χείλη του ιδίου του Πρωθυπουργού!

Μια που το εξήγγειλε, μια που το ακούσαμε, αφήνοντας όλους τους παριστάμενους άφωνους και μια που δεν δόθηκε καμία περαιτέρω εξήγηση…

Ακόμα και σήμερα, κανένας από την Δημοτική Αρχή δεν έχει βγει να περιγράψει για τις προθέσεις της Δημοτικής Αρχής, αλλά και της Κυβέρνησης! Κρατάμε τις αντιδράσεις κορυφαίων στελεχών της Διοίκησης, ειδικά του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών αλλά και τις μετέπειτα δηλώσεις του περί πλήρους άγνοιας για το συγκεκριμένο θέμα!

19 ΜΗΝΕΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, αγαπητοι αναγνώστες και αυτό που αφουγκραζόμαστε είναι η δημιουργία μιας σύγχρονης  Β Α Β Ε Λ!!!

Κανένας δεν επικοινωνεί με κανένα!

Η ύπαρξη τουλάχιστον δυο στρατοπέδων, είναι ένα κοινό μυστικό!

Η πρόκριση τριών στελεχών, ιδιαίτερης προτίμησης από τον Δήμαρχο και φυσικά η απολαβή ιδιαίτερης μεταχείρισης και συμπεριφοράς, έχει δυναμιτίσει κάθε πεδίο συνεννόησης μεταξύ των!

Η παραίτηση δυο Αντιδημάρχων έως σήμερα, αλλά και η απομάκρυνση ακόμα δυο συμβούλων που ακολουθούν οσονούπω, αποδεικνύει το δυσχερές κλίμα που έχει δημιουργηθεί στην ομάδα διοίκησης. Όλα φαίνονται να κινούνται, πάνω σε τεντωμένα σχοινιά, που δεν βλέπουμε να σώζουν ούτε οι 107 νέες προσλήψεις 8μηνης διάρκειας και αποκλειστικής προτίμησης του Δημάρχου, ούτε οι δεκάδες απευθείας αναθέσεις σε ημετέρους και κολλητούς, αλλά ούτε και ο «καθολικός εναγκαλισμός»  όλου του Τοπικού Τύπου και των ανθρώπων που δημόσια εκφέρουν πολιτική άποψη.

Διακρίνουμε μια «πολιτική κόπωση» που έχει ήδη καταβάλλει τον Δήμαρχο Ωρωπού, που απεγνωσμένα ψάχνει να βρει λύσεις στα απέναντι στρατόπεδα. «Γέφυρες» παντός τύπου και με κάθε τρόπο, προσπαθεί να στήσει με στελέχη του Δημοτικού Συμβουλίου, που δεν ανήκουν στο στρατόπεδο του. Πρόσκαιρες λυκοφιλίες, με παράξενες εξαρτήσεις, χωρίς κανένα πολιτικό μέλλον και απόκριση. Δυο χρόνια πριν από τις επερχόμενες εκλογές, προσπαθεί να παρουσιάσει ένα αμφιλεγόμενα πρωτόγνωρο προφίλ, για αυτούς που τον γνωρίζουν, παρουσιάζοντας τον εαυτό του σαν την μοναδική ενδεδειγμένη λύση!

Δυστυχώς για αυτόν, υπάρχει αντίπαλο δέος! Όσο και αν θέλει να το παραγνωρίζει, όσο και αν θέλει να το υποτιμά, είναι μια ομάδα ανθρώπων εξαιρετικά πεπειραμένη στην Τοπική Αυτοδιοίκηση με στελέχη που έχουν εξαιρετική δημοφιλία, αλλά και βαθιές ρίζες στις τοπικές τους κοινωνίες. Αποτελούν παράταξη και έχουν αδιαμφισβήτητο επικεφαλή!

Θεωρούμε πως η συνέχεια θα είναι πολύ δύσκολη για τον Δήμαρχο, αλλά και για την ομάδα του, γενικώς! Ειδικά στην περίπτωση που οι ημερομηνίες δεν θα του βγαίνουν και οι καθυστερήσεις όσων υποσχέθηκε, θα τον πιέζουν καθημερινά.

Ο χρόνος θα αποδειχτεί, ο μεγαλύτερος εχθρός του!..

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here